Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: kremy na rozstępy  (Przeczytany 4291 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
aniaa
entuzjastka(a) forum

Odp: kremy na rozstępy
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 30, 2010, 11:04:12 »

na rozstępy nie ma mocnych tak mi sie przynajmniej wydaje bo ja z moja kuzynka smarowałyśmy sie oliwką w żelu i ona nie ma rozstepów a ja mam. to jest chyba kwestia genetyki. pozdrawiam  Uśmiech
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
Oscypek
nowa(y)

« Odpowiedz #11 : Lipiec 28, 2011, 14:14:58 »

Spróbuj dziecięcą oliwkę.
Dzieci: Kryspin ; Filipek (35 miesięcy);
ania303
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #12 : Lipiec 28, 2011, 19:26:06 »

Ja również stosowałam oliwkę w żelu Johnsona, bo wygodnie ją się nakłada. najlepiej po prysznicu na wilgotne ciało + lekki masaż. I tak co dziennie przez całą ciąże, bo rozstępom najlepiej zapobiegać poprzez uelastycznienie skóry. Rozstępów uniknęłam, ale czasem rzeczywiście to chyba kwestia genów, dla pocieszenia mogę dodać że ciążowe rozstępy szybko bledną i z czasem są coraz mniej widoczne. moja koleżanka rozstępy w ciąży miała a teraz to z lupa ich szukać:)
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
jura
nowa(y)

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 06, 2011, 14:58:00 »

Na szczęście rozstępy mnie nie dopadły.. ale z tego co w większości słyszałam to dobrze działa oliwka. Spróbować można Uśmiech
sylwana
super mama

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 12, 2011, 09:27:27 »

ja przez całą ciążę używałam kremu mustela przeciw rozstępom dla ciężarnych oraz do biustu też tej samej marki - i mogę je polecić - u mnie dały radę.
stosowałam je jak tylko dowiedziałam się o ciąży, regularnie i potem w połogu też
Dzieci: Ulka (7 lat);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 14, 2011, 16:19:06 »

Trwałość włókien kolagenowych jest dziedziczna i to czy będziemy się smarować, czy też nie, to wg mnie i tak nie ma wpływu na pojawienie się rozstępów. Ja się smarowałam oliwką, bo tak szybko się rozprzestrzeniałam w poprzek, że skórę miałam suchą jak papier, i nie mam ani jednego rozstępu, a w ciąży przytyłam 23 kg. Natomiast koleżanka przytyła 11 kg, fortunę wydała na kosmetyki, a i tak ma rozstępy.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.