Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: nosidełko  (Przeczytany 2100 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ewi86
entuzjastka(a) forum

nosidełko
« : Czerwiec 29, 2010, 21:06:07 »

Czy któraś z Was orientuje się od kiedy można nosić dziecko w nosidełku?  Co? No i oczywiście jak Wam się korzystało z takiego nosidła? Właśnie kupiłam nosidełko, bo mam bunt wózkowy, ale trochę boję się nosić w tym małego. Nie wiem czy nie jest jeszcze ciut za wcześnie.  Niezdecydowany
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
alaxim
osesek
*

Odp: nosidełko
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2010, 22:18:47 »

W nosidełku dziecko można nosić jeżeli już samo trzyma sztywno główkę. Jak czytałam opinie lekarzy to właśnie mniej więcej od 3-4 miesiąca. Pozdrawiam
Dzieci: Kacper (29 miesięcy);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 30, 2010, 11:54:18 »

jeny ja takie nosidełko kupiłam i nie nosiłam w nim bo mały nie chcial woli wózek ale tak w 4 miesiącu go wkładalam Mrugnięcie
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 30, 2010, 12:11:04 »

A ja miałam nosidełko, korzystałam z niego często, a mały wprost je uwielbiał  Chichot Brałam je na spacer pod wózek, gdy zaczynał płakać spacer kończyliśmy w nosidełku. Sprawdzało się na wszelkie wyjazdy, nie trzeba było wozić wózka, no i nosząc małego w nosidełku mogłam z nim wejść gdzie tylko chciałam, bo z wózkiem to wiadomo nie zawsze...Ja zaczęłam Dominika nosić późno, miał już wtedy 7-8 miesięcy (dopiero wtedy dokonaliśmy zakupu), ale myślę że od 4 miesiąca to już można spokojnie. W tej chwili z naszego nosidełka korzysta moja  5-cio miesięczna siostrzenica Amelka  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
blackmera
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 30, 2010, 22:42:03 »

My kupiliśmy nosidełko z myślą o wyjazdach w góry gdy mała miała 6 miesięcy (niedawno), Buntowała się przez pierwszą godzinę Uśmiech Wzięłam ją na przetrzymanie i nauczyła się już nawet zasypiać w nosidełku przytulona do mnie. Możemy więc śmiało ruszać w dalekie wycieczki.
Mówię oczywiście o takim nosidełku w którym dziecko jest z przodu rodzica. Myślę, że w wieku 4 miesięcy też spokojnie by się do niego nadawała. Jeśli tylko trzyma stabilnie główkę to moim zdaniem można dzieciaczka już nosić.
Blog o moim dzieciaczku... od 14 tygodnia ciązy
http://milenkowiec.blogspot.com/
Dzieci: Milenka (29 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Lipiec 02, 2010, 17:49:09 »

Dzięki za odpowiedzi. Wyszłam wczoraj z nosidełkiem na szybkie zakupy. Trochę dziwnie się na mnie ludzie patrzyli, ale ogólnie to jest swobodniej niż z wózkiem, więc na takie szybkie wyjście do miejsca, gdzie nie da się wejść z wózkiem to super sprawa.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Zosienka0811
1/08/2011 zmienił się nasz świat i Zosię nam dał!
osesek
*

« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 31, 2011, 16:35:22 »

Ja mam nosidełko x-carrier z x-landera, takie
napisane jest na nim że od urodzenia, ale ja małą wkładam od jakichś 2 tygodni, jak głowka jest już troche stabilniejsza. Generalnie mała fajnie w tym usypia jak ja się kręce po domu musze cos sprzatnąć. Fajny patent na szybkie wyjscie. Co do wieku od jakiego można wkładać to chyba trzeba przy każdym modelu osobno sprawdzić i odpowiednio dobrać.
Dzieci: Zosia (9 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #7 : Listopad 09, 2011, 14:15:32 »

My mieliśmy nosidło firmy infant ...(dokładnie nie pamiętam, ale coś z infantem). To nosidełko było od 3-ciego miesiąca życia dziecka, tak jak większość nosidełek, w których nosi się dzieci pionowo.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Mariuszek
osesek
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 27, 2011, 20:19:37 »

Nosidełka wyglądają fajnie. Tak od pół roku wzwyż spokojnie można z nich korzystać. Nosidełka mają wady i zalety. Można zabrać dziecko tam gdzie jest zazwyczaj ciasno (choćby w markecie podczas robienia tygodniowych zapasów) muzeum i gdzie tylko nie da się wjechać wózkiem lub jest to utrudnione (bo w Polsce z każdym rodzajem "wózka" jest ciężko).
A wadą nosidełka jest to, że dzieci rosną szybko lub bardziej przybierają na wadzę więc szybko się człowiek przestawia na wózek:)
nasz-koliberek
osesek
*

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 01, 2012, 11:49:52 »

Dzieci w nosidełku można nosić mniej więcej od 4 miesiąca Uśmiech ja posiadam nosidełko miękkie, w którym dziecko może być przodem lub tyłem do nas Mrugnięcie fajna sprawa, o wiele bezpieczniejsza niż chusta Mrugnięcie
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.