Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: od kiedy mleko krowie  (Przeczytany 2493 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ewela80
nowa(y)

od kiedy mleko krowie
« : Czerwiec 30, 2010, 14:14:02 »

Czesc mam coreczke półtoraroczną i jestem ciekawa od kiedy mleko krowie?Czytalam przepisy na napoje dla dzieci i jest tam mleko ale nie wiem jakie?
aniaa
entuzjastka(a) forum

Odp: od kiedy mleko krowie
« Odpowiedz #1 : Lipiec 02, 2010, 17:22:01 »

Wiesz jak dodasz mleka do jakiejś potrawy to nic jej nie będzie ale jeżeli ona jest od urodzenia na mleku modyfikowanym lub twoim. Troszke mleka nie powinno jej zaszkodzić. Moja córka wypijała mleko tak pół szklaneczki od krowy i nic jej nie było ale naj lepiej jak wcześniej to mleko zagotujesz.
Dzieci: amelka (5 lat); alan (29 miesięcy);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Lipiec 02, 2010, 17:24:46 »

wiesz nie spojrzałam że chodzi o napoje. ja myśle że jest tam mleko modyfikowane.
Dzieci: amelka (5 lat); alan (29 miesięcy);
anna9
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2010, 08:01:20 »

Mój mleko krowie pije od ok 20 miesiąca i bardzo mu smakuje. Nie wypije ani przegotowanego, ani cieplego. Tylko zimne z lodówki. Oczywiście jest to mleko z kartonu a nie bezpośrednio od krowy Mrugnięcie
jeśłi dziecko nie jest alergikiem to spokojnie możesz według mnie dać.
lepsze jest mleko kozie
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2010, 00:52:10 »

Mieszkam w USA i tutaj nieco inaczej podchodzi sie do diety. Ja zaczelam pelne mleko krowie od 12 miesiaca (jak zalecono przez lekarza). Po okolo 3 tyg. zmienilam na kozie poniewaz jest blizsze mleku kobiecemu i latwiej przyswajalne. Obecnie podaje rano w proszku z witamina D i folic acid i swieze na noc do obu dodaje odrobine kaszki ryzowej. POLECAM!
http://askdrsears.com/html/3/t032400.asp
karlinka
super mama

« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2010, 09:32:54 »

Cześć! Ciekawa jestem dlaczego u nas mleko zaleca się podawać dopiero po 3r.ż. a np. w Stanach po 1r. Skąd takie różnice  Co?
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2010, 10:04:07 »

Cześć! Ciekawa jestem dlaczego u nas mleko zaleca się podawać dopiero po 3r.ż. a np. w Stanach po 1r. Skąd takie różnice  Co?
Może tam inne krowy Uśmiech
A tak serio to już kilka razy słyszałam w tv że u nas też zaczynają proponować mleko krowie od 1 roku życia. Ale nadal lekarze mają różne zdania w tym temacie.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
officemama
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 09, 2011, 21:46:01 »

Poczytajcie trochę o mleku krowim zanim podacie je swoim dzieciom... Ma nieprzyswajalną kazeinę, która jest potrzebna krowom, ale ludzki organizm jej nie potrzebuje i powoduje to tylko masę problemów...
Dzieci: Marcel ;
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.