Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: seks gdy dziecko za sciana i lubi sie budzic  (Przeczytany 14057 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Lenka
Gość
Odp: seks gdy dziecko za sciana i lubi sie budzic
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 11, 2011, 23:37:34 »

Witam! Jestem w szoku czytając wasze posty! Skąd na Boga w was tyle pruderii??? Dla mnie chore jest zamykanie się przed dzieckiem, albo wstydzenie się bliskości z jego ojcem! Przecież to jest naturalna sprawa i moim zdaniem nie nalezy z tego robić nie wiadomo czego! To nie jest nic złego! Z tąd macie te dzieci czy to jest coś złego??? Jak dziecko od maleńkiego nie jest wychowywane w kłamstwie i udawaniu to podchodzi do tych kwestii zupełnie normalnie! Nie jest wystraszone ani zażenowane jak zobaczy kochajacych sie rodziców! Nie nalezy dzieku wciskać kitow o bocianach tylko uśmiechnąć sie do maluszka i powiedzieć ze tak właśnie powstałeś! Polecam książke "W głębi kontinuum" i... przestańcie udawać bo to jest chore! Podejdźcie do tego naturalnie, bez zbędnej pruderii to i wasze dziecko będzie miało zdrowy do tego stosunek! I nie będzie sie wtedy robic czerwone jak burak na widok penisa czy piersi! A i jestem w stu procentach przekonana że jego przyszłe życie seksualne będzie bardziej świadome bo widząc że seks uprawiają rodzice którzy sie bardzo kochaja na każdym kroku okazują sobie czułośc i szacunek też nie będzie szukal tanich rozrywek a będzie chciało naśladować rodziców w tym pozytywnym znaczeniu w sensie że najpierw zbudują związek oparty na miłości, szacunku i zaufaniu a później dopiero będą myśleć o seksie! A jak będą was widziec nerwowych jak to robicie, czerwonych ze wstydu, jak beda widziec ze sie chowacie po kontach jak byscie robili cos zlego to takie beda mieli o seksie pojecie i takie do niego beda mieli podejscie! Szybko, bez zaangażowania w stresie ze robia cos złego... Więc prosze opamiętajcie sie dla tych dzieci i niczego przed nimi nie grajcie i nie udawajcie! Szanujcie je!!! bo one widza i rozumieją znacznie więcej niż wam sie wydaje! Pozdrawiam
ostatecznosc
nowa(y)

« Odpowiedz #21 : PaĹşdziernik 05, 2011, 14:30:20 »

Coś Ty. Nie powinno się dziecka narażać na takie sceny...
karlinka
super mama

« Odpowiedz #22 : PaĹşdziernik 11, 2011, 08:10:19 »

Seks jest sprawą naturalną i z dzieckiem na ten temat rozmawiać należy (oczywiście poziom trudności dostosowując do wieku), ale co jak co lekcji oglądowej dawać dziecku nie będę. Mały śpi w innym pokoju, drzwi są zamknięte, jak się budzi słyszymy, jak do nas idzie słyszymy, zdążymy się przykryć. Nie chciałabym, aby mnie zastał w sytuacji intymnej, bo to jest Nasza intymna sprawa i nikt nawet dziecko nie ma do niej dostępu. Gdyby przyłapał nas na figlach powiedziałabym coś o masażu, zabawie taty i mamy itp. Uświadamianie zostawiłabym na później. A i nie jestem pruderyjna, a moje dziecko nic nie wie o bocianach i kapuście, wie że był u mamy w brzuszku, a później się urodził. Póki co o więcej nie pyta. Nie rumieni się na widok naszych nagich ciał, bo nagość w naszym domu nie jest niczym wyjątkowym. Wchodzi do łazienki gdy się kąpiemy i czasem się kąpie z którymś z nas. Wie też czym różni się mężczyzna od kobiety. I to by było na tyle  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #23 : PaĹşdziernik 12, 2011, 07:59:44 »

Seks jest sprawą naturalną i z dzieckiem na ten temat rozmawiać należy (oczywiście poziom trudności dostosowując do wieku), ale co jak co lekcji oglądowej dawać dziecku nie będę. Mały śpi w innym pokoju, drzwi są zamknięte, jak się budzi słyszymy, jak do nas idzie słyszymy, zdążymy się przykryć. Nie chciałabym, aby mnie zastał w sytuacji intymnej, bo to jest Nasza intymna sprawa i nikt nawet dziecko nie ma do niej dostępu. Gdyby przyłapał nas na figlach powiedziałabym coś o masażu, zabawie taty i mamy itp. Uświadamianie zostawiłabym na później. A i nie jestem pruderyjna, a moje dziecko nic nie wie o bocianach i kapuście, wie że był u mamy w brzuszku, a później się urodził. Póki co o więcej nie pyta. Nie rumieni się na widok naszych nagich ciał, bo nagość w naszym domu nie jest niczym wyjątkowym. Wchodzi do łazienki gdy się kąpiemy i czasem się kąpie z którymś z nas. Wie też czym różni się mężczyzna od kobiety. I to by było na tyle  Uśmiech
Do tego co napisałaś (bardzo mądrze) dodam jeszcze, że mój syn do niedawna cierpiał na lęki nocne. Konieczne były wizyty u psychologa. Podczas rozmowy padło pytanie czy synek nie widział nas kiedyś w sytuacji intymnej, bo dla małego dziecka taka sytuacja ma ogromny wpływ na psychikę i nerwy.......
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.