Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Jaki jogurt ?  (Przeczytany 3776 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bella1981
nowa(y)

Jaki jogurt ?
« : Lipiec 01, 2010, 11:46:36 »

Czy mogę dać synkowi ( skończył 8 miesięcy, ) jogurt ? Jeśli tak to jaki wybrać , naturalny , danonka , jogobellę , jaki jest najlepszy dla takich maluszków ?

http://www.suwaczki.com/ostatnikrok/1usawn1564txvtua.html
karlinka
super mama

Odp: Jaki jogurt ?
« Odpowiedz #1 : Lipiec 01, 2010, 12:20:36 »

Cześć! Jogurt wprowadza się do diety dziecka po 10 miesiącu. Dla takiego bobusia jak Twój synek przeznaczone są jogurciki Nestle i BoboVita. Z wprowadzeniem "dorosłych" jogurtów nie warto się spieszyć, najlepiej aby maluch zjadał jogurt naturalny, ja niestety podaję owocowe, bo naturalne za bardzo mu nie smakują, ale próbuję to jakoś zmienić i mam nadzieję, że mi się uda  Uśmiech
Danonka odradzam, to nie jest jogurt tylko serek homogenizowany i na stronie producenta zaznaczone jest, że przeznaczone są dla dzieci od lat trzech.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
jagoooodddkka
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 02, 2010, 16:57:02 »

jogurt naturalny jest ok dla 8-mio miesiecznego malucha
wymieszaj go tylko pol na pol z musem owocowym,
nie kupuj najtanszego, i odtluszczonego
zwykly, pelnotlusty, naturalny jogurt dobrej jakosci
moj synek uwielbia taki deserek
anna9
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2010, 08:05:51 »

Najlepiej dopiero od 10 mies wprowadzac jogurty. Najlepszy jest naturalny bez cukru i np. do niego mozesz zmiksować jabłko, banana itp. Bakusie itp odradzam bo kto wie co tam jest i czy wogóle jest jakiś owoc..danonki są dla 3 latków bo za dużo w nich wapnia jak na takie małe dziecko..a za dużo wapnia szkodzi i to bardzo.
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Lipiec 27, 2010, 13:56:16 »

Ja nie dawałabym "dorosłego" jogurtu przed ukończeniem roczku conajmniej. Są specjalne jogurciki dla niemowląt, różnych firm. Są łatwiej przyswajalne i nie obciążają wątroby i nerek takiego maluszka.

Ps. Mój Marek uwielbia Hippa! Mrugnięcie
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
smerfetka-86
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 30, 2010, 11:20:08 »

ja podałam mojej 8,5ms córeczce ostatnio jogurt gruszkowy Misiowy Jogurcik Nestle, ale jej nie posmakował Smutny
agnes39
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Sierpień 13, 2010, 08:22:17 »

Witam ja tez podaje deserki typu nestle dla dziecka,humana i musze powiedziec,ze mnie martwi dlaczego jest wlasnie tam cukier tyle sie mowi o tym aby nie tuczyc dzieci cukrem a wszedzie go daja.Pozdrawiam
Dzieci: DAVID (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.