Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Basen i dziecko  (Przeczytany 1386 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
andzia17052007
rozmowna(y)

Basen i dziecko
« : Lipiec 19, 2010, 11:30:35 »

Witam, mam do Was Mamy pytanie Uśmiech Myśle żeby wybrać sie z moja córeczką na basen. Tylko zastanawiam sie jak ją przygotować. Ostatnio rozmawialam z kolezanka i mowi ze jej coreczka przestraszyla sie jak tylko weszli na basen i od razu wielka rozpacz  Smutny  boje sie zeby i moja mała nie miala takiego przeżycia... I najwazniejsze to bedzie nasze pierwsze wyjscie i co musze ze sobą zabrać  dla Małej Uśmiech  A Wy juz byłyście na basenie ze swoimi pociechami?? czekam na relacje z wyprawy na basen Uśmiech pozdrawiam

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
Ivy
super mama

Odp: Basen i dziecko
« Odpowiedz #1 : Lipiec 19, 2010, 12:27:29 »

Ja chodzę bardzo często na basen. Oczywiście pierwsza wizyta była z lekkim strachem. Synka miałam cały czas przy sobie na rączkach. Na początku moczyliśmy tylko stópki. Delikatnie polewałam go wodą. Dopiero potem weszłam z nim do brodzika i siedział mi na kolanach. Na kolejnej wizycie już na rączkach poszliśmy do większego basenu i zabawa polegała na tym że ja skakałam i coraz bardziej go zanurzałam w wodzie. Dzieci lubią raczej wodę. Twoja córcia jest już dość duża. Moje chodzą na basen od 6 miesiąca. Myślę że możesz jej pokazać jakiś filmik z basenu czy zdjęcia z dziećmi.
Zabierz ze sobą jakąś piłeczkę. Pieluszkę :)duży ręcznik.
Miłego plumkowania Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Zimkam
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 19, 2010, 12:52:06 »

Andzia, mozesz wziasc na base  ulubiona zabawke corki, oczywiscie taka ktora moze plywac  Mrugnięcie mozna kupic jej kolo dmuchane, cokolwiek. Napewno recznik i pieluche do wody jak juz pisala kolezanka wyzej.

Pierwsza wizyta nie musi byc trudna. Moja starsza corka milo ze  nie za bardzo lubi sie kapac w wannie z basenu byla baaardzo zadololona, szalala jak nigdy, a mlodsza ktora wydawalo by sie lubi wode, jak zobaczyla jej az tyle zaczela sie mnie kurczowo trzymac i plakac. Miala wtedy 14 miesiecy.
Najwazniejsze to nie zmuszac dziecka. Jesli nie jest gotowe aby wejsc do wody to powiedziec na brzegu, potem lekko zmoczyc dziecku stopki. I w miare jak sie corcia bedzie oswajac z woda robic kolejny krok do przodu.
Niestety moja Marta nadal nie zabardzo lubi basen Smutny
Dzieci: Alexandra (5 lat); Marta (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Lipiec 19, 2010, 13:59:06 »

My tez pierwszy raz bylismy gdy Alex mial ok pol roku, tylko to byly zajecia dla malych dzieci i od pierwszego razu je pokochal, a poza zajeciami najbardziej lubil sie pluskac w takim kole z siodelkiem. Podejrzewam ze twojej coreczce tez sie spodoba tak jak wiekszosci dzieci, nie ma na co czekac tylko gnac na basen!

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.