Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Ząbkowanie to tragedia  (Przeczytany 11226 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ksz30
nowa(y)

Odp: Ząbkowanie to tragedia
« Odpowiedz #20 : Luty 14, 2010, 19:20:19 »

cześć dziewczyny, mój 6,5m-czny synuś na 2 dolne jedyneczki i ja też się zastanawiam czy nie będzie  mu wychodziła górna jedyneczka, ale jak narazie jedynym objawem jest to, że nie chce jeść, zwłaszcza pić mleczka z butelki, łyżeczką jeszcze trochę zje kaszki czy obiadku-ale bardzo mało.Dziwne, bo nie marudzi, jest wesoły, jedyne co to tylko wielkie ślinienie, wpychanie rączek do buźki, no i brak apetytu. Piszecie, że wasze pociechy też mniej jedzą przy ząbkowaniu, ale mój szkrab to prawie wcale, martwi mnie to bardzo.Co o tym myślicie? Boję się, żeby to nie zwiastowało choroby-chociaż gardełka nie ma zaczerwienionego.Pozdrawiam 
Dzieci: Tymcio (30 miesięcy);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #21 : Maj 14, 2010, 10:13:03 »

Witam, moja roczna córcia ma 4 ząbki dwie jedynki na gorze i na dole. Coś czuje ze idą jej dwie górne 2.. ma nabrzmiałe dziąsełk a i wkłada całą rączke do buzi i gryzie. A najelpiej jak dam jej kubek niekapek.. wtedy ma raj, i od razu pije a pomiedzy piciem gryzie ten dziubek.. tak wiec oczekujemy Uśmiech

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
magawi
osesek
*

« Odpowiedz #22 : Maj 17, 2010, 21:20:30 »

Moja córa ma 13 miesięcy i dopiero teraz wychodzą jej ząbki, ale za to mamy nieprzespane noce i przepłakane dni. Próbowałam już chyba wszystkiego i ciągle załamuje ręce. Nawet zaczęliśmy brać ją z łóżeczka do naszego łóżka, bo wtedy prześpi jakieś 2 godzinki, ale boję się że nauczy się spać z nami. Pomóżcie proszę...

przeczytaj to może coś Ci sie przyda: (...)/wartoWiedziec,nieBolesneZabkowanie.html
Alishou
nowa(y)

« Odpowiedz #23 : Sierpień 23, 2010, 13:44:53 »

Moj synek co prawda rok skonczy dopiero za 2 tygodnie Uśmiech ale ma juz prawie 12. Wlasnie ida mu 3, 4 wyszly. Od miesiac nie je nic z lyzki, a za nie ma jakiegos rozbudowanego menu, to je wlasciwie tylko mleko z odrobina kleiku lub kaszki, chleb i owoce.
U nas pomaga dentinox, ale zwlaszcza w nocy - widze, ze dziala, bo Maly jak dostaje to od razu uspokaja sie. Probowalam sama na sobie - rzeczywiscie czuc takie lekkie dretwienie Uśmiech))
duzo wody pije w nocy i spi z nami.
W dzien - nie je i tyle
Coz - musze przetrwac
Dzieci: Kubus (28 miesięcy); Tymek (13 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #24 : Sierpień 23, 2010, 17:02:49 »

moj synek ma juz skonczone 14 miesiecy i ma tylko 2 zeby na dole i 4 na gorze, ale niestety niechetnie ich uzywa - woli jak jedzenie jest w postaci papki- maly len!! przed nami jeszcze najgorsze - kly
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
jokasta
nowa(y)

« Odpowiedz #25 : Sierpień 23, 2010, 19:27:02 »

Hej! Mój synuś też ząbkuje ma 6 miesięcy i 3 tygodnie jak dotychczas to ma 2 jedyneczki na dole a teraz wychodzi mu dwójka i jedynka na górze masakra.Zawsze rano pałaszował mi kaszkę a teraz nawet apetytu nie ma .Nie chce jeść obiadków ,tylko deserki ale też nie zawsze.Karmię go piersią i próbuję odzwyczaić ale teraz gdy ząbkuje to chyba nie dam rady bo ciągle woła pierś Zawstydzony
Nie mam pojęcia co już mu dawać do jedzenia.Czy wszyscy tak mają z dzieciaczkami. Co?
Dzieci: kacper (24 miesiące);
Alishou
nowa(y)

« Odpowiedz #26 : Sierpień 23, 2010, 20:33:04 »

Wiesz, mi pediatra powiedzial, zeby zostawic dziecko w spokoju i pozawlac jesc to, na co ma ochote. Nie powiem, zebym nie martwila sieniejedzeniem nawet z takiego powodu, ale zostawiam Mlodego w spokoju i pozawalam jesc co chce.
Dzieci: Kubus (28 miesięcy); Tymek (13 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #27 : Sierpień 24, 2010, 14:57:19 »

Jokasta uwierz mi wszystkie mamy tak maja!! jak mojemu synkowi wychodzily pierwsze zeby to tez prawie nic nie jadl - daj mu to co chce, podaj mu zimne gryzaczki i zel, zeby go nie bolalo i kochana uzbroj sie w cierpliwosc bo to dopiero poczatek!! mojemu synkowi wychodzilo 6 zabkow na raz - i to dopiero byla masakra!! gryzl wszystko i wszystkich - takze wszystko jeszcze przed Toba. 
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #28 : Sierpień 25, 2010, 20:39:28 »

Moj maly tez bolesnie zabkuje.Ostatnio w ciagu tygodnia wyszly mu 4 zeby-na dole dwie dwojki i u gory dwie trojki,te najbardziej go bolaly.Ma juz 10 zebow.Gryzl i gryzie wszystko i wszystkich.Gryzakow nie chce ale troche mu pomaga zel Dentinoxn.Jesli chodzi o jedzenie to moj maly jest chyba odmiencem bo na brak apetytu prawie nie narzekamy i je wszystko  Uśmiech
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.