Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Ząbkowanie to tragedia  (Przeczytany 11664 razy)
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: Ząbkowanie to tragedia
« Odpowiedz #10 : Maj 04, 2009, 15:42:27 »

Alex ma juz 6 zabkow, ostatnio przez dwa tygodnie mial biegunke,myslelismy ze to efekt wyjazdu do Polski, okazuje sie jednak ze to sprawka wyzynajacej sie czworeczki... Biegunka przechodzi ale noce sa koszmarne, to musi byc okropnie- nie wiem czy bolesne czy swedzace, w kazdym badz razie napewno strasznie upierdliwe, bo maly nie moze sobie miejsca znalezc i ciagle sie kreci,. Slyszalam ze trzonowe sa najbardziej bolesne i juz sie martwie co to wtedy bedzie.
Zazdroszcze wam naprawde tych "tylko slinotokow"...

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Monique
rozmowna(y)

« Odpowiedz #11 : Maj 06, 2009, 13:18:02 »

Alex ma juz 6 zabkow, ostatnio przez dwa tygodnie mial biegunke,myslelismy ze to efekt wyjazdu do Polski, okazuje sie jednak ze to sprawka wyzynajacej sie czworeczki... Biegunka przechodzi ale noce sa koszmarne, to musi byc okropnie- nie wiem czy bolesne czy swedzace, w kazdym badz razie napewno strasznie upierdliwe, bo maly nie moze sobie miejsca znalezc i ciagle sie kreci,. Slyszalam ze trzonowe sa najbardziej bolesne i juz sie martwie co to wtedy bedzie.
Zazdroszcze wam naprawde tych "tylko slinotokow"...
Anetko daj Alexowi na noc paracetamol najlepiej w czopku do pupy, bo się szybciej aplikuje i szybciej wchłania niż z układu pokarmowego. Madziuli jak na złość wychodzą na raz 4 górne ząbki (1-ki i 2-ki!!!) w ciągu pierwszych dni nie przespałam więcej niż parę godzin - lulałam małą na rękach lub w wózku!!! W końcu nie wytrzymałam i poszłam do pediatry, która zaleciła paracetamol (Madzia nie ma nawet stanu podgorączkowego ale dziąsła są bardzo zapuchnięte i gorące więc jest stan zapalny!). Teraz śpi mi w miarę spokojnie włączam jej tyko radio lub spokojną muzykę z cd Chichot, ale zasypianie to nadal masakra  Płacz!!!

Dzieci: Madzia (3 lata);
mamussska
nowa(y)

« Odpowiedz #12 : Maj 09, 2009, 15:52:06 »

moja julcia ma juz 9 miesięcy Mrugnięcie
i jak narazie nie ma zadnego ząbka..
dla mnie to dziwne bardzo.
pozniej to bede miala z nią  Niezdecydowany
magducha Duży uśmiech
Dzieci: Jucia <3 (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #13 : Maj 09, 2009, 19:39:18 »

moja julcia ma juz 9 miesięcy Mrugnięcie
i jak narazie nie ma zadnego ząbka..
dla mnie to dziwne bardzo.
pozniej to bede miala z nią  Niezdecydowany
Moja córeczka miała włąśnie 9 miesięcy jak zaczęły jej wyrastać ząbki. Obyło się bez żadnych problemów Uśmiech a mój synuś ma 7 i nic....zero....więc pewnie też jest z tych późniejszych ząbkowiczów Duży uśmiech
pozdrawiam.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #14 : Maj 12, 2009, 15:00:39 »

Dzieki Monique,dalam mu paracetamol i rzeczywiscie troche lepiej spal,ale nie bede mu go przecierz dawac codziennie... Wczoraj wyszla mu dolna dwojka,cos mi sie wydaje ze bedziemy mieli zaraz wysyp zebow jak grzybow po deszczu Chichot
Muzyke mu za to zostawiam i to tez troche pomaga.
No to trzymajmy sie dzielnie podczas tego calego zabkowania haha (juz sie nie moge doczekac kiedy Alex bedzie mial sliczny bialy PELNY usmiech a ja choc jedna przespana noc...)

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
mamalali
nowa(y)

« Odpowiedz #15 : Maj 26, 2009, 07:44:54 »

U nas zebolek pojawil sie jak mala skonczyla 9 miesiecy.Obylo sie bez wiekszych krzykow-tylko dwie nocki pod rzad mala budzila sie z placzem jakby ja cos bolalo.Jak sie okazalo szla jej gorna jedynka.A teraz szykuje sie kolejna jedynka-mala slini sie okropnie i zgryza wszystko co mozliwe.Na dole zabkow u nas brak.
karlinka
super mama

« Odpowiedz #16 : PaĹşdziernik 08, 2009, 12:48:59 »

U nas ząbkowanie przebiegało bez problemu do czasu...Ostatnio misiowi na dziąsełku w miejscu dolnej "czwórki" zrobiła się taka "kulka" -dosyć duża- nie bardzo wiedziałam, czy to "normalne" i tak wylądowaliśmy u lekarza, a pani doktor kazala psikać dziąsełka Tantum Verde. Niedługo potem przerażeni jechaliśmy na pogotowie w nocy z gorączką 39,4 pan doktor powiedział, że infekcja  i przepisał antybiotyk, zaraz potem pojawily się dwie"czwóreczki", a trzecia w drodze. A my tak się cieszyliśmy tym bezproblemowym ząbkowaniem, no cóż jak mówi przysłowie "nie chwal dnia przed zachodem słońca"...a przed nami jeszcze ząbków a ząbków...pozdrawiam wszystkie mamy tych zębatych i tych  jeszcze bezzębnych bobasów:)
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #17 : PaĹşdziernik 09, 2009, 13:34:49 »

o rany!
dobrze wiedzieć że i takie historie się zdażają....biedactwo się namęczyło....
mam nadzieję że kolejne będą wychodziły już bez cierpienia.
pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
kalina
nowa(y)

« Odpowiedz #18 : PaĹşdziernik 31, 2009, 11:00:21 »

hej dziewczyny, moja niunia zaraz skończy 4 miesiące, slini się strasznie, wszystko gryzie i ma już ładnie rozpulchnione dziąsełka także ząbki są już tuż tuż, zaczęła też marudzić przy jedzeniu, wydaje mi się że je mniej i dużo częściej budzi się w nocy. Czy Wasze pociechy też marudziły przy jedzeniu przy ząbkowaniu i mniej jadły:)?? Uśmiech
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #19 : Listopad 03, 2009, 13:00:25 »

Mój synek ma już 6 ząbków i do tej pory cały ten okres ząbkowania przeszedł bez żadnych problemów.Jedynym objawem sugerującym, że w buzi pojawi się ząbek było ślinienie się.Ogromne potoki śliny ;DTak więc przypadkowo zauważyłam, że mój maluśki już ma pierwszego ząbka!!!Jednak słyszałam, że te dalsze zęby trzonowe dają popalić nawet jeśli wcześniej dziecko nie miało żadnych problemów.Więc troszkę się obawiam :-\Jaki długi ten proces ząbkowania, eh.Życzę, aby twojA POCIESZKA również bezboleśnie przeszła wyżynanie zębisk Duży uśmiech
Dzieci: Stasio (3 lata);
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.