Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Przyszłe mamy bliźniąt łączcie się  (Przeczytany 1553 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Annbann
nowa(y)

Przyszłe mamy bliźniąt łączcie się
« : Lipiec 24, 2010, 10:28:10 »

Hej , jestem w 5 tygodniu ciąży. I to bliźniaczej... No i też jestem bardzo młoda. Wiem że jest duże ryzyko że jedno z bliźniąt obumrze... Tak bardzo się boję , bo to ciąża jednojajowa z jednym łożyskiem i dwoma błonami owodniowymi.  Szok

A do tego to ciągle mam wymioty , mdłości i huśtawki nastrojów... A może są tutaj jakieś przyszłe mamy bliżniąt lub mamusie bliżniąt ? Czy wy też tak macie ? Co?

Jak wcześniej wspomiałam jestem bardzo młoda i juź wiem że ojciec dzieci mi nie pomoże , więc zastanawiam się nad zmianą liceum na zaoczne , tylko nie wiem czy to dobre rozwiązanie bo od września będę chodzić do klasy maturalnej i mieć od 3 do 4 lekcji na dzień.. Co mi radzicie ?  Niezdecydowany

I jeszcze po proszę parę informacji o tym "obumieraniu" bo zupełnie nic nie wiem...Co?

No i oczywiście podzielenia doświadczeniami , to napewno pomoże nam przejść łatwiej przez te 9 miesięcy... Duży uśmiech
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Przyszłe mamy bliźniąt łączcie się
« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2010, 13:58:25 »

Ja byłam w ciąży pojedynczej, ale objawy takie jak mdłości nudności czy zawroty głowy też miałam. U każdej kobiety jest z tym inaczej - u jednej mocniej u drugiej lżej. Chyba nie ma znaczenia czy to ciąża bliźniacza czy pojedyncza. Na pewno musisz na siebie bardziej uważać i się oszczędzać, bo ciąże bliźniacze są bardziej obciążające dla organizmu niż pojedyncze no i przez obarczone większym ryzykiem. A jeśli będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości czy wszystko ok to pytaj lekarza - lepsze to niż życie w strachu i narażanie siebie i dzieci na stres.
Jeśli chodzi o szkołę to musisz się zastanowić czy będziesz miała z kim zostawić dziecko na czas zajęć. Jeśli nie to raczej zostaje Ci liceum zaoczne. Na pewno jest to do pogodzenia. Osobiście uważam, że prędzej znajdziesz kogoś do opieki w weekend niż w środku dnia roboczego, a zaoczne wcale nie znaczy gorsze. Uśmiech
Dzieci: Emil (22 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.