Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Bol po szyciu  (Przeczytany 3324 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tosca
rozmowna(y)

Bol po szyciu
« : Lipiec 27, 2010, 14:11:43 »

Od porodu minelo juz 7 miesiecy, a ja wciaz odczowam dyskomfort, a nawet bol podczas zblizenia, nie potrafie sie wzluzowac i jest jeszcze gorzej... Tez tak macie? Kiedy to minie?  Smutny  Zawstydzony
Dzieci: Marek (29 miesięcy);
aniaa
entuzjastka(a) forum

Odp: Bol po szyciu
« Odpowiedz #1 : Lipiec 27, 2010, 14:51:11 »

jestem ciekawa czy ciebie rozcieła położna czy cię rozerwało?
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
mama michala :)
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Lipiec 27, 2010, 15:07:45 »

po 7 miesiacach nie powinno juz nic bolec !!! ja po 3 czulam sie juz super nic nie bolalo i nic nie ciagnelo ,proponuje wpasc do lekarza po porade ,mam nadzieje ze to nie bedzie powazny problem ,pozdrawiam
Ela i Michalek:)
Dzieci: Michalek (29 miesięcy);
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Lipiec 27, 2010, 17:03:21 »

Nacięła położna, bo jak się okazało mały podłożył rączkę pod brodę i musieli dość ostro ciąć, a więc i szyć. Szył ponoć najlepszy lekarz, na jakiego mogłam trafić, nie ma blizny i zagoiło się super. Tylko ten seks... Kiepścizna. Może to nie wina szycia, tylko stresu...  Niezdecydowany
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Lipiec 27, 2010, 17:05:06 »

Ja tez uwazam tak dlugo nie powinno cie bolec.Poradz sie lekarza.Mie bolalo przez ok 3 miesiace,a potem do ok 6 miesiaca bolalo tylko przy zblizeniu,przez ten bol nie moglam wogle sie wyluzowac,pozniej pomalu bylo coraz lepiej.  
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Lipiec 27, 2010, 17:09:36 »

Ja tez tak mialam-ze strachu ze znow moze bolec podczas zblizenia bylam okropnie spieta i zestresowana.Tez bylam nacinana przez polozna-maly urodzil sie z raczka przy glowce.
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #6 : Lipiec 28, 2010, 08:38:54 »

U mnie też był ból po nacięciu. Od jakichś dwóch miesięcy nie czuję bólu w miejscu szwów tak normalnie w ciągu dnia. W trakcie współżycia nadal czuję ból, ale lekarz podczas badania stwierdza, że wszystko ok. Według mnie u każdego może to wyglądać inaczej i czas przez jaki ten ból się utrzymuje jest indywidualny. Gdzieś wyczytałam, że to może być słabe nawilżenie okolic intymnych i trzeba zastosować jakieś żele nawilżające podczas współżycia. Ja jeszcze nie sprawdzałam czy to o to chodzi, ale chyba warto spróbować.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Lipiec 28, 2010, 15:37:30 »

No niestety, nie w żelu rzecz...  Mrugnięcie Może w sytuacji... A może to wina oksytocyny, która podobno tak działa, że okolice intymne są przekrwione i to może boleć. Tak powiedział lekarz mojej siostrze, też w tej sytuacji. Także dopóki się karmi, może tak być.  Niezdecydowany
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Lipiec 28, 2010, 18:13:21 »

Nie mialam pojecia ze to przez oksytocyne,ja tez ja dostalam podczas porodu,bywa ze jeszcze teraz czasami czuje malenki bol podczas zblizen,ale moze okolice intymne sa za malo nawilzone?
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Lipiec 29, 2010, 08:04:45 »

To nie wina tej, którą dostałaś przy porodzie, tylko tej, która się wytwarza w Twoim organiźmie podczas karmienia. To ona jest odpowiedzialna np. za wypływ mleka z piersi.
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.