Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: dziecko a telefon komórkowy  (Przeczytany 6721 razy)
Monique
rozmowna(y)

dziecko a telefon komórkowy
« : Marzec 01, 2009, 08:43:43 »

"Według najnowszych badań Szwedzkich naukowców korzystanie z telefonów komórkowych przez 10 lat podwaja ryzyko rozwoju raka głowy (ang. head tumor, acoustic neuroma- nowotwór rozwijający się na nerwie łączącym ucho z mózgiem) - czytamy na stronach Nature. Badania obejmowały małą grupę ludzi i muszą być jeszcze potwierdzone ale związek między falami elektromagnetycznymi, emitowanymi przez telefony komórkowe, a występowaniem raka można przyjąć za pewny. Potwierdza to fakt, że rozwój guza następuję częściej po stronie trzymania telefonu podczas rozmowy.(...)
Terminem "head and neck cancer" (czyli w prostym tłumaczeniu nowotwór/rak głowy i szyi/karku) określa się szereg, złośliwych nowotworów, które łączy powstawanie w określonych miejscach głowy i szyi..."
a oprócz tego w naszych poczciwych komórkach wykorzystywany jest tantal rakotwórczy metal wydobywany jedynie w Kongu (dzięki temu wojna będzie się tam toczyć w nieskończoność przy cichym wsparciu światowych koncernów - to taka mała dygresja). A ja się nie mogę obejść bez komórki. Jednak nauczyłam się kłaść z dala od córci, a kiedy jest blisko mnie (czyli prawie zawsze Chichot) rozmawiam przez głośnik a telefon jest z dala od nas. Czy to  wystarczy? Nie wiem! Z drugiej strony widziałam (i wy z pewnością też) niemowlęta w najlepsze bawiące się telefonem, wkładające go do buzi! Rodziców z dziećmi na ręku a z drugiej strony komórka przy uchu! PIĘCIOLETNIE dziecko z własną komórką! Co myślicie na ten temat.

Dzieci: Madzia (3 lata);
mamalali
nowa(y)

Odp: dziecko a telefon komórkowy
« Odpowiedz #1 : Marzec 01, 2009, 09:47:14 »

Nigdy nie dajemy malej komorki do zabawy,pilnujemy tez by w zaden sposob nie byla blislo niej,zawsze odkladamy komorke jak najdalej-o to dba maz ktory na tym punkcie jesy wyczulony Uśmiech
soltys
osesek
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 01, 2009, 11:39:07 »

a co robicie jadac samochodem? wylaczacie komorke? czy macie zewnetrzna antene (jesli nie efekt mozna porownac z puszka faradaya)?
troche wiecej nt temat znajdziecie w wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wp%C5%82yw_promieniowania_telefon%C3%B3w_kom%C3%B3rkowych_na_zdrowie
Monique
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2009, 21:19:41 »

a co robicie jadac samochodem? wylaczacie komorke? czy macie zewnetrzna antene (jesli nie efekt mozna porownac z puszka faradaya)?
troche wiecej nt temat znajdziecie w wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wp%C5%82yw_promieniowania_telefon%C3%B3w_kom%C3%B3rkowych_na_zdrowie
Kurczę, o tym nie pomyślałam!!! Człowiek rodzi się głupi i głupim umiera Szok. Dzięki sołtysie za ten wpis  Buziak

Dzieci: Madzia (3 lata);
Agusia
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2009, 07:58:01 »

Szok Szok Szok a moje dzieci bawią się komórką...chyba od dziś już nie będą...gadać przez telefon pewnie też nie powinny  Co? tylko że to jedyny kontakt z rodziną w polsce  Niezdecydowany
Dzieci: Hanusia (6 lat); Bartuś (4 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2009, 15:06:43 »

Ja jestem zdania ze dziecko nie powinno dostawac takich rzeczy jak telefony, ipody itp. Oprocz kwestii zdrowia wazne jest jescze wychowanie. Potem dziecko w wieku 2-3 lat nie chce sie bawic zabawkami tylko laptopem.
Moj bratanek tak wlasnie byl wychowywany i teraz sa tego efekty,prostsze jest przeciez posadzenie dzieciaka przed komputerem i pozwolenie mu na pogranie sobie,mamy tyle czasu dla siebie... A mi jest szkoda takich dzieci bo co z tego ze sprawniej od nas posluguja sie urzadzeniami elektrycznymi (a ich rodzicow rozpiera z tego powodu duma Szok), podczas gdy nie umieja sie bawic w chowanego, nie znaja wierszykow,bajek,piosenek Smutny
Nie zabierajmy naszym pociechom tych cennych chwil spedzonych razem,jeszcze sie w zyciu naciesza technika...
Agusia ja tez mam rodzine w Polsce,ale sa jeszcze telefony stacjonarne...

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #6 : Marzec 11, 2009, 08:51:32 »

Moja córka rozmawia z tatą przez telefon. Oczywiście nie kilka razy dziennie tylko sporadycznie. Myślę że wszystko używane z umiarem nie szkodzi. Chyba człowiek musiałby zrezygnować.....ze wszystkiego......a tak się nie da.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
jeno
nowa(y)

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 15, 2009, 17:48:24 »

Szok Szok Szok a moje dzieci bawią się komórką...chyba od dziś już nie będą...gadać przez telefon pewnie też nie powinny  Co? tylko że to jedyny kontakt z rodziną w polsce  Niezdecydowany
A internet i telefonia VOIP ? Nie dość, że taniej , to zdrowiej a jeszcze można na siebie popatrzeć Uśmiech .
yagne
osesek
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 23, 2009, 22:48:59 »

Kochani!
Dzieki za ten watek! Niegdy o tym nie myslalam w ten sposob! Co prawda nie to, zeby moje dziecko jakos notorycznie dostawalo telefon do zabawy, ale nie powiem- zdarzaly sie takie sytuacje.. Płacz
Mysle, ze w srodowisku swoich znajomych porusze te kwestie, bo podejrzewam, ze wiele osob (tak jak ja) wcale sie nad tym nie zastanawialo...
Dzieci: Lena (3 lata); Hania (21 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.