|
Tosca
|
 |
« : Lipiec 30, 2010, 19:44:57 » |
|
Wiem, że z założenia w tym dziale powinnam podzielić się złotymi myślami z Wami, ale jest odwrotnie... Potrzebuję rady, jak dotrzeć do tępaków, którzy mieszkają pod nami. Całymi nocami przesiadują z gośćmi na balkonie, piją, palą i wykrzykują wulgaryzmy. Zwróciłam już grzecznie uwagę, nie poskutkowało. Trochę się uciszyli na chwilę, ale zaraz jest to samo. A palenie? Dym leci prosto do naszej sypialni i prosto do łóżeczka mojego synka. Oni też mają małe dziecko i chyba przy nim nie palą, bo kopcą na balkonie... nam.
|
|
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
|
|
|
|
Ewi86
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2010, 08:54:35 » |
|
A może spróbuj zaprosić sąsiadkę do siebie na kawę razem z dzieckiem i wyjaśnij jej całą sprawę. Może wtedy ona jako matka to zrozumie i przestaną albo przynajmniej ograniczą takie palenie i głośne rozmowy na balkonie. Możesz też ją poprosić do siebie jak oni tak będą się zachowywać. Jak nie to pozostaje Ci albo wzywanie policji, co jest chyba ostatecznością, albo zamykanie okien.
|
|
Dzieci: Emil (22 miesiące);
|
|
|
|
Tosca
|
 |
« Odpowiedz #2 : SierpieĹ 03, 2010, 13:57:41 » |
|
To nie są ludzie, z którymi chciałabym utrzymywać jakiekolwiek kontakty. Nie wpuszczę za próg swojego domu obcych, o których nic nie wiem, poza tym że nie mają odrobiny kultury... Musi być inny sposób. Może faktycznie następnym razem, gdy "zabalują" na balkonie po 22.00 wezwę policję... 
|
|
|
|
|
|
Ewi86
|
 |
« Odpowiedz #3 : SierpieĹ 03, 2010, 16:09:23 » |
|
A może zastosuje powiedzenie jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie i zrób tak sama któregoś dnia. Ale tylko raz, bo inaczej sama wkurzysz innych sąsiadów. Poza tym możesz w sumie też porozmawiać z innymi sąsiadami i razem na reagować na takie zachowanie. U mnie też byli tacy sąsiedzi, puszczali głośno muzykę do późna w nocy o bardzo głośno rozmawiali. Jak sąsiedzi zwrócili uwagę to puścili muzykę o 6 rano w niedzielę. Po którymś razie ich sąsiedzi przez ścianę wezwali w dzień policję, powiedzieli, że ostatnio całe weekendy gra głośno muzyka, że nie da się wytrzymać i skończyły się balety. Od tamtej pory ani razu nie było głośnej muzyki.
|
|
Dzieci: Emil (22 miesiące);
|
|
|
anemone
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #4 : SierpieĹ 26, 2010, 20:34:22 » |
|
no właśnie to jest ciężka sprawa, bo takie rzeczy trzeba rozwiązać tak, żeby nie wywołać totalnej wojny :| Dobrze też naradzić się z innymi sąsiadami.
|
|
|
|
|
|
Tosca
|
 |
« Odpowiedz #5 : WrzesieĹ 06, 2010, 12:49:04 » |
|
Tylko że innym to wisi, że oni nam kopcą, a rozmów może tak bardzo nie słychać z innych mieszkań. :/
|
|
|
|
|
|
agstar
|
 |
« Odpowiedz #6 : WrzesieĹ 06, 2010, 14:24:27 » |
|
Może to i złośliwe, ale posadź kwiatki na balkonie. Jak tam zasiądą i zaczną kopcić, to podlej obficie, żeby na nich zaczęło lecieć. Może to poskutkuje?
|
|
Dzieci: Michałek (3 lata);
|
|
|
|
agstar
|
 |
« Odpowiedz #7 : WrzesieĹ 06, 2010, 14:43:02 » |
|
A tak naprawdę, to powinnaś złożyć pismo z zażaleniem do spółdzielni. Znam podobny przypadek, i rozwiązało to sprawę. Pamiętaj, że spółdzielnia może skutecznie postraszyć karą administracyjną takich upierdliwców.
|
|
Dzieci: Michałek (3 lata);
|
|
|
|
Sardusia
|
 |
« Odpowiedz #8 : WrzesieĹ 07, 2010, 02:08:00 » |
|
ciezka sprawa!! nie rozumiem jak mozna byc tak samolubnym i nie zwracac uwagi na innych lokatorow, jak sie mieszka w domku jednorodzinnym to inna sprawa a tak to trzeba brac poprawke na wspolmieszkancow. mam nadzieje ze uda ci sie jakos to rozwiazac
|
|
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #9 : WrzesieĹ 07, 2010, 07:22:25 » |
|
A tak naprawdę, to powinnaś złożyć pismo z zażaleniem do spółdzielni. Znam podobny przypadek, i rozwiązało to sprawę. Pamiętaj, że spółdzielnia może skutecznie postraszyć karą administracyjną takich upierdliwców.
To chyba najlepszy sposób.
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|