Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: chodzik dla dziecka-czy warto??  (Przeczytany 2373 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bacha975
nowa(y)

chodzik dla dziecka-czy warto??
« : Sierpień 11, 2010, 10:14:47 »

Mam zamiar kupić dziecku chodzik( podobny do tego poniżej) ale słyszałam kilka negatywnych opinii o chodzikach i teraz nie wiem co robic..czy wasze maluchy korzystały lub korzystaja z chodzików??
(...).pl/chodziki/ogloszenie/115849-chodzik-edukacyjny-kolyska-bujak-oferta/
aneta0316
nowa(y)

Odp: chodzik dla dziecka-czy warto??
« Odpowiedz #1 : Sierpień 11, 2010, 10:30:58 »

My używamy chodzika chociaż też słyszałam i czytałam że to niedobre rozwiązanie ale jak się ma bardzo energiczne dziecko to chodzik bardzo pomaga.Ja moge w ten sposób sobie coś zrobić,posprzątać czy ugotować a synek kręci się wtedy koło mnie.Ale decyzje każda mama musi podjąć sama:) Uśmiech
Dzieci: Paweł (27 miesięcy);
SARAH
osesek
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 11, 2010, 13:30:09 »

:)moje dziewczyny ,od urodzenia sa ruchliwymi dziecmi,i wlasnie dla tego nie kupilam ani jednej,ani drugiej chodzika.Obie od malego durzo bawily sie na brzuszku,starsza obecnie ma 7 lat raczkowac zaczela zaraz po 7 miesiacu ,mlodsza jak miala 6,5  same nauczyly sie wstawac na nozki seme nigdy nie stawialam na sile nie pionizowalam,obie wczenie chodzily pierwsz w wieku 11 miesiecu mlodsza jak miala 10 ,ja zainwestowalam w taki chodzik-pchacz to jest zabawka godna polecenia nie szkodzi ,a naprawde pomaga w nauce prawidlowego chodzenia,a nie koslawego odpychania sie w chodziku,ktory zakluca prawidlowy rozwuj postawy,bratanek moj dziecko chodzikowe nie mial odruchu wyciagania przed siebie raczej w momecie upadku lecial jak kloda chodzic zaczol jak mial 16 miesiecy.
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Sierpień 11, 2010, 13:43:17 »

Poczytaj
http://forum.osesek.pl/index.php/topic,139.0.html
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
bacha975
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Sierpień 11, 2010, 13:47:49 »

dzieki za rady, po tym co przeczytałam zaiwestuje jednak w chodzik-pchacz :-)
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Sierpień 11, 2010, 21:49:57 »

Bardzo dobra decyzja Uśmiech
My mamy pchacza takiego:  http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bubrilliant&id=41231&index=1&pos=1
póki co jeszcze nie posłużył do pomocy przy chodzeniu, ale ma fajne, hałasujące pokrętła, obracjące się kulki itp.
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #6 : Sierpień 12, 2010, 10:09:25 »

Bardzo fajny  Uśmiech A my mamy taki http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bupeek&id=37860 Na początku służył jako pchacz, teraz mały jeździ na nim jak szalony, ale funkcja pchacza nie poszła w zapomnienie z tym, że teraz hipcio jest czymś w rodzaju wózka czy taczki  Chichot
 Bacha zakup pchacza to świetna decyzja  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
alicjaala
nowa(y)

« Odpowiedz #7 : Sierpień 19, 2010, 09:47:32 »

Hej, ja tez slyszalam ze pchacze sa dobre ale razem z mezem zdecydowalismy sie na zakup chodzika, podobnego do takieo: (...).pl/chodziki-dzieciece/ogloszenie/130374-chodzik-bujak-z-raczka-oferta/ .Ma raczke, wiec korzystamy z niego tez na dworze:)
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Sierpień 19, 2010, 18:27:48 »

ja nie uzywalam chodzika, doszlam do wniosku ze to nie jest najlepszy wybor. moj syn jest bardzo energicznym dzieckiem ale ja wolalam poswiecic mu swoj czas niz uzywac chodzika, ale ta decyzja nalezy do kazdej MAMY.
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Sierpień 19, 2010, 18:49:53 »

Pchacz jak najbardziej, chodzik NIE. Po pierwsze jest niezdrowy dla bioderek i kręgosłupa dziecka, a po drugie uczy nieprawidłowego ustawiania stóp. Wszystko powinno odbywać się naturalnie, a nie być wymuszane przez wynalazki techniki. Rozumiem wygodę, ale drogie Mamy, pomyślcie o zdrowiu Waszych dzieci, to nie musi "wyjść" teraz, a w przyszłości (udowodnione naukowo, że dzieci które używały chodzików przed laty, szczególnie dziewczynki, w wieku ok 50 - 60 lat mają problemy z biodrami).  Szok  Smutny
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.