Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Farba do włosów  (Przeczytany 1793 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tosca
rozmowna(y)

Farba do włosów
« : Sierpień 19, 2010, 18:53:56 »

Korci mnie na jakąś zmianę, a najłatwiej zmienić fryzurę. Nie kręci mnie obcięcie, bo jakiś czas emu skusiłam się na grzywkę i wciąż cierpię, czekając aż odrośnie. Za dużo z tym zachodu, a wiadomo, że młoda mama nie ma czasu na godzinne układanie włosów. Tak więc kolor... Tylko jaką farbę wybrać? Dodam, że nie stać mnie na farbowanie u fryzjera, więc chcę gotowca.  Mrugnięcie Poradźcie mi coś wypróbowanego, proszę. Uśmiech
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Farba do włosów
« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2010, 19:13:11 »

Ja farbuję się na blondy albo brązy. Jeśli chodzi o markę farby to z tym jest różnie - czasem wyjdzie kolor a czasem nie. Ostatnio robiłam z Pallete i nie wzięło mi nic, a kiedyś jak farbowałam to wychodziła zawsze. Na początek może nie wybieraj zbyt dużej różnicy w kolorze, bo jak nie będziesz zadowolona to będziesz mogła łatwo wrócić do poprzedniego. No i musisz znaleźć kogoś kto Ci nałoży taką farbę. co nie jest raczej trudne. Moja teściowa np sama sobie nakłada.
Dzieci: Emil (22 miesiące);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #2 : Sierpień 20, 2010, 09:00:08 »

Od 20 lat farbuję najzwyklejszą farbą LONDA. Parę razy zmieniłam na inne marki nawet te droższe i byłam niezadowolona. Oczywiście najważniejsze to odpowiednia pielęgnacja- odżywki, maski, i na pewno będzie super Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Sierpień 20, 2010, 11:32:39 »

a ja nie farbuje w cale,
w czasach młodości  Mrugnięcie parę razy się przemalowałam na różne szalone kolory szamponami koloryzującymi i one u mnie trzymały jak farba

Tosca ale Ci pomogłam co  Mrugnięcie
ja jakoś boje się farbowania,
te koloryzacje nie tak wychodziły i nie byłam zadowolona - wolę zmienić fryzurę lub uczesanie
Dzieci: Ulka (6 lat);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : Sierpień 20, 2010, 12:51:33 »

A mnie zdarza się pofarbować włosy tak z raz na rok  Uśmiech Używam szamponu koloryzującego, najczęściej Joannę naturię (czy jakoś tak) u mnie trzyma długo.
Oczywiście jak pojawią się siwki, stanę się gorącą zwolenniczką szamponów koloryzujących i farb  Mrugnięcie
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
pingus
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 30, 2012, 23:18:11 »

Uwielbiam Biokap - jest dosyć droga, ale nie niszczy włosów. Wcześniej farbowałam henną - ale niestety za dużo z robieniem mieszanki roboty, ponadto szybko się wypłukiwała. Dla osób, które tylko delikatnie chcą się pobawić kolorem polecam kremy koloryzujące Venita. Ale Biokap jest najlepszy w mojej opinii.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.