Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Przewracanie.....  (Przeczytany 3152 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
agula
nowa(y)

Przewracanie.....
« : Sierpień 21, 2010, 14:44:20 »

Witam Uśmiech!!! Prosze napiszcie mi kiedy Wasze pociechy zaczely sie przewracac na boczki, moja corka ma 4 miesiace i jeszcze sie nie przewraca........
Dzieci: Adriana Teresa (21 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Przewracanie.....
« Odpowiedz #1 : Sierpień 21, 2010, 14:48:32 »

Mój synek ma 5 miesięcy i się przewraca na boczki. Chodzę z nim na rehabilitację i dopiero teraz jak synek ma skończyć 5 miesięcy to rehabilitantka zwróciła na to uwagę. Wcześniej to mówiła tylko, że powinien niedługo zacząć. Właściwie to jak zaczynał się przekręcać to miał mniej więcej 4 miesiące. Myślę, że Twój maluszek ma jeszcze troszkę czasu.
Dzieci: Emil (22 miesiące);
agula
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Sierpień 21, 2010, 14:51:22 »

Och dzieki, bo juz sie powoli balam, gdyz dzieciaczki ktore znam juz w tym wieku przewracaly sie jak szalone Mrugnięcie Czekam  z niecierpliwoscia az sie przewroci hihihi
Dzieci: Adriana Teresa (21 miesięcy);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #3 : Sierpień 22, 2010, 19:43:35 »

Witam Uśmiech!!! Prosze napiszcie mi kiedy Wasze pociechy zaczely sie przewracac na boczki, moja corka ma 4 miesiace i jeszcze sie nie przewraca........
Jak zawsze to sprawa indywidualna ale wg schematów 5 miesiąc to czas na przewrotki na boczki Duży uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
marta84
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 22, 2010, 20:47:01 »

Oj, roznie to bywa. moja corka dlugo nie chciala przewracac sie na boki, lubila lezec caly czas na brzuszku na podlodze, najpierw zaczela jezdzic po panelach na brzuchu, dopiero potem turlala sie (6-7 miesiac) jak oszalala. bylysmy u fizjoterapeutki i nie miala zadnych zastrzezen. pozdrawiam. Mrugnięcie

Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Sierpień 24, 2010, 14:34:55 »

Agula nie przejmuj sie u kazdego dziecka jest inaczej i nie nalezy sie przejmowac ani tym bardziej porownywac Twoego dziecka z innymi. moj syn zaczal przewracac sie na boki pod koniec 5 miesiaca. potem wg schematu prawidlowego rozwoju malenstwo powinno siadac ok 6 miesiaca, moj maly nie tylko nie siedzial sam w tym czasie ale najpierw zaczal raczkowac (7 miesiecy) a dopiero potem siedziec(8.5 miesiaca) teraz jest 14 miesiecznym bardzo ruchliwym i dobrze rozwijajacym sie chlopcem - takze nie ma obaw Twoje dziecko rozwija sie we wlasnym rytmie a jesli cos cie niepokoi to zapytaj lekarza pediatre.
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.