Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Sen u 10 miesięcznych dzieci  (Przeczytany 1943 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
martapawel363
nowa(y)

Sen u 10 miesięcznych dzieci
« : Sierpień 21, 2010, 16:52:21 »

Uśmiech witam wszystkie mamy,chciałam zapytać czy wasze dzieci przesypiają całą noc?Moja 10 msc córeczka nieje już w nocy ale budzi siębo nieumie znaleść smoczeka,albo chce żeby ją wziąć do nas do łóżka?Czasem marudzi nawet godzinke,macie jakieś sposoby na przespanie nocy Co? Co? pozdrawiam wszystkie mamy
Sardusia
rozmowna(y)

Odp: Sen u 10 miesięcznych dzieci
« Odpowiedz #1 : Sierpień 24, 2010, 14:43:40 »

moj syn jak mial 10 miesiecy to tez nie mogl znalezc smoczka i czesto sie budzil - spobuj polozyc jeden smoczek w zasiegu reki dziecka a drugi w jego rece. moj syn (14miesiecy) budzi sie czesto w nocy bo chce zebym go wziela ze soba do lozka, zanim jednak to zrobie oferuje mu smoczek ewentualnie butelke z woda, jesli wtedy  nie zasypia to zabieram go do siebie. moj Maly przechodzi ten okres ze caly czas chce byc ze mna -spac, jesc, bawic sie itd zycze cierpliwosci i aby Twoje malenstwo wreszcie dalo ci pospac Uśmiech
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
Tosca
rozmowna(y)

Odp: Sen u 10 miesięcznych dzieci
« Odpowiedz #2 : Sierpień 24, 2010, 18:47:33 »

Mój Marek już przesypiał noce, ale od kiedy zapanpwały upały zwykle budzi się i domaga piersi. Zdarza się to raz, czasem dwa w ciągu nocy. Ale nie napinam się, dziecko do roku ma pełne prawo budzić się w nocy (pod warunkiem, że nie co godzinę). Jeśli mały nabiera ochoty na zabawę i nie jest senny, daję mu pluszaki z metkami, to ma zajęcie, jak się zmęczy w końcu sam zasypia. Byle nie zagadywać, nie zabawiać. A podstawą dobrego snu, jest syta kolacja. Mrugnięcie
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.