Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Z Lozka Rodzicow do Wlasnego Lozeczka..... - jak to zrobic??  (Przeczytany 4250 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sardusia
rozmowna(y)

Z Lozka Rodzicow do Wlasnego Lozeczka..... - jak to zrobic??
« : Wrzesień 07, 2010, 01:58:16 »

Moj maly skonczyl juz 15miesiecy i wciaz spi w moim lozku- jak dobrze pewnie wiecie spanie z maluchem w jednym lozku nie jest zbyt fajne i dlatego postanowilam ze Oliver nie bedzie juz z nami spal. na samym poczatku bylo  ciezko bo przez pierwsze pare dni wogole nie chcial spac w swoim lozeczku, potem bylo kilka dni kiedy wreszczal w nieboglosy przez okolo 30 minut ale wkoncu zasypial, jednak spal tylko 4, 5 godzin potem budzil sie z krzykiem i nie chcial zasnac dopoki nie wzielam go do siebie, teraz krzyk trwa juz tylko 2,3 minuty, ale Maly dalej budzi sie w srodku nocy i chce zebym go wziela do siebie. moj maz nie chce zeby Maly krzyczal zbyt dlugo w nocy i bierze go do nas do lozka, ale ja sie obawiam ze takim sposobem Oliver nigdy sie nie nauczy spac sam u siebie w lozeczku. poradzcie mi cos prosze
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
Ivy
super mama

Odp: Z Lozka Rodzicow do Wlasnego Lozeczka..... - jak to zrobic??
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 09, 2010, 13:26:14 »

No niestety tylko konsekwencją i cierpliwością poprawicie tą sytuację. Podobno płaczące dziecko należy wziąć na ręce, ale nic do niego nie mówić, utulić i z powrotem do łóżeczka. I tak za każdym razem. Może to tak trwać i kilka godzin ale....podobno 3 dni i dziecko śpi jak anioł. Powodzenia i cierpliwości Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 10, 2010, 15:42:58 »

Kurcze. Mój Michał też śpi z nami. Chciałabym w końcu go wykopać do własnego wyrka Uśmiech Jak już zaśnie, to czasem uda go się przełożyć do jego łóżeczka, ale on spryciarz w nocy sam sobie wychodzi ze swojego i przychodzi do nas z awanturą, że go przegoniliśmy z takiego wygodnego łóżeczka hehe. Strasznie śmiesznie wtedy wygląda z poduszeczką pod pachą i kołderką wleczoną po podłodze (bo przychodzi z własnym sprzętem do spania). Czekam na własną mobilizację.
Dzieci: Michałek (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 11, 2010, 09:06:10 »

U nas to samo. Póki co zaprzestaliśmy walki, śpi z nami i w nocy się pożywia. Liczę, że jak zakończymy cycowanie, uda się przenieść go do łóżeczka i znów będzie nam wygodnie, bo tak to to małe rozpycha się niemiłosiernie  Duży uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2010, 03:22:50 »

Karlinka Ty to przynajmniej masz powod, bo karmisz piersia, a ja karmie butelka i nie widze potrzeby zeby Maly dalej z nam spal chociaz czasami jest milo jak sie do mnie przytuli i tak sobie spi, ale potem nie jestem wogole wyspana.

Agstar, moj Oliver jest jeszcze zbyt Maly zeby sam wychodzil z lozeczka, ale gdyby tylko mogl to pewnie robil by to samo.

Odnioslam swoje male zwyciestwo: Oliver przespal cala noc u siebie w lozeczku, teraz sie zastanawiam czyto tylko przypadek czy juz tak bedzie - czas pokaze!

ja staram sie z Oliverem walczyc i nie pozwalac mu spac z nami moj maz natomiast mimo niewyspania ciagle chce zeby Maly z nami spal. odbylam z mezem powazna rozmowe i wytlumaczylam mu ze Oliver jest na tyle duzy ze moze spac sam i ze nalezy nam sie cala przespana noc ( szczegolnie mi)
Ivy
super mama

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 13, 2010, 07:20:23 »

Napisz Sardusia jak tam kolejne nocki?
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2010, 22:20:04 »

Dziewczyny gdzies sama zakladalam taki watek, zaraz go wkleje jak znajde.
Przechodzilismy to samo bo Alex spal z nami do czasu gdy mial jakies poltora roku.
Zasypianie w swoim lozeczku opanowalismy niemalze blyskawicznie ale wstawanie w nocy i wlazenie do naszego lozka to ciezsza sprawa i coz, trwa to do dzisiaj Z politowaniem
Coprawda wiekszosc nocy spimy oddzielnie, ale jest mnostwo takich kiedy maly przyczlapuje do nas nad ranem, a ostatnie dwie noce byl juz u nas po polnocy Z politowaniem
Nie mam pojecia od czego to zalezy ale bodajze Sylwana pocieszala mnie ze to moze jeszcze dluuuugo potrwac.
Powiem tyle, dotad nie przeszkadzalo mi wogole ze od czasu do czasu Alex do nas wdepnal ze sterta swoich pluszakow, wrecz przeciwnie, nie moglam sie doczekac na porcje przytulanek Uśmiech, do teraz, gdy coraz gorzej mi spac z wlasnym "obciazeniem" a tu jeszcze trzeba bronic sie przed wierzgajacymi nogami Duży uśmiech Zawsze wychodzilam z zalozenia ze skoro przychodzi do nas to widocznie ma taka potrzebe i nic z tym poprostu nie robilam.
Sardusia, jesli ludzisz sie ze bedziesz przesypiac cale noce jak tylko twoj synek bedzie sam ladnie spal to sama zobaczysz ze wcale tak nie jest, pewno bedziesz budzic sie zeby zagladnac do niego czesciej niz on obudzil ciebie spiac obok Mrugnięcie To tez z doswiadczenia...
Powodzenia wam zycze dziewczyny Buziak

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 13, 2010, 22:20:39 »

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 14, 2010, 21:47:45 »

nie moge narzekac bo nastepne nocki Oliver przesypial sam w swoim lozeczku - bylam taka dumna, az do momentu kiedy moj ukochany maz poraz kolejny wzial Olivera do nas do lozka gdy ja odsypialam nieprzespana noc. bylam zla bo co ja zrobie krok do przodu to potem on niszczy cala moja ciezka prace z Olivera spaniem. oswiadczylam mojemu mezulkowi ze jezeli nie przestanie zabierac Olivera do nas do lozka to sie na niego pogniewam - bo to wkoncu ma wlyw w wiekszosci na mnie!! Anetko, ja sie nie ludze ze sie wyspie i wiem ze bede wstawac czesciej ale przynajmniej przez kilka godzin w nocy podczas mojego tak cennego snu juz nie bede kopana, gryziona i szarpana za wlosy - a przynajmniej na to licze!!
EwaP
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #9 : Listopad 15, 2010, 20:42:05 »

A ja dzięki temu że mała śpi z nami wysypiam się. I przyzanm się że jest mi cuuudownie spac z małą, uwielbiam jej włoski na twarzy. Szkoda tylko że je jeszcze ze 3 razy w nocy. No i mąż się nie wysypia bo ma nóżki na glowie Mrugnięcie Hihihi mamusi nigdy nie kopie
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.