Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Z Lozka Rodzicow do Wlasnego Lozeczka..... - jak to zrobic??  (Przeczytany 4476 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
didi
rozmowna(y)

Odp: Z Lozka Rodzicow do Wlasnego Lozeczka..... - jak to zrobic??
« Odpowiedz #10 : Listopad 15, 2010, 21:57:01 »

Nasza mala tez z nami spi bardzo czesto Uśmiech Kiedy budzi sie w nocy na cycusia, wowczas biore ja do nas. Dzieki temu wysypiam sie a i maz nie narzeka. Nasz synek równiez dlugo z nami spal i nie bylo wiekszych problemów z "przejsciem " do swojego lozeczka. Podobnie jak Ty EwaP uwielbiam czuc mala przy sobie. Dzieci tak szybko rosna... Pozdrawiam.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
nika
osesek
*

« Odpowiedz #11 : Luty 14, 2011, 22:12:00 »

Też miałam z tym problem, mały spał ze mną do końca szóstego miesiąca. w dzień też spał na rozłozonym moim łóżku obłożony poduchami bo w łóżeczku nie chciał budził się z wrzaskiem. Ale w momencie gdy zaczął się bardziej kręcić z obawy,że spadnie z łóżka zaczęłam w dzień odkładać go do łóżeczka początkowo tylko na chwilę z czasem na dłużej,aż któregoś dnia złożyłam łóżko i nie było odwrotu spał w łóżeczku i nie było płaczu, po tygodniu spróbowałam odkładać go również w nocy i drugiej nocy już było ok. teraz mały ma 11 miesięcy i śpi sam, biorę go tylko na karmienie i niestety muszę podyndać go żeby zasnął i odkładam do łóżeczka. Ale czas kiedy spał ze mną wspominam super- byłam bardziej wyspana, tak często się nie budził, ale teraz doszło jeszcze ząbkowanie...
EwaP
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #12 : Luty 15, 2011, 21:02:33 »

Też miałam z tym problem, ...
A ja nadal mam, chociaz czy problrm to za dużo powiedziane  Duży uśmiech
nika
osesek
*

« Odpowiedz #13 : Luty 16, 2011, 16:23:55 »

Też miałam z tym problem, ...
A ja nadal mam, chociaz czy problrm to za dużo powiedziane  Duży uśmiech

źle mnie zrozumiałaś- spanie z dzieckiem nie jest problemem, to piękny czas. u mnie problem pojawił się w momencie gdy podjęłam decyzję,że chcę abyśmy spali osobno bo kompletnie nie wiedziałam jak to zrobić i czy malutki nie będzie płakał, ale wybrałam chyba dobry moment bo nie było tak źle. Teraz już kombinuję jak by Go bezboleśnie odzwyczaić od smoczka i kiedy to zrobić. Może macie jakiś pomysł?
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #14 : Luty 21, 2011, 19:15:19 »

Czy jestem niedobrą mamą??? Co?, Nasz Jasio nie spał z nami od początku, czasem jak jest marudny to nad ranem go biorę do nas, a tak od początku śpi w swoim łóżeczku. skłamałam przez pierwsze 2 tygodnie spał w wózku przy naszym łóżku, a od tamtej pory w swoim pokoju Mrugnięcie

mam inne pytanie do mam, kiedy wyjmowałyście szczebelki z łóżeczka. Jasio już chodzi, schodzi z kanapy, ale boję sie że przez sen wypadnie, bo strasznie sie wierci. na razie nauczył się je wyjmować, więc musiałam zrobić przemeblowanie Z politowaniem

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #15 : Luty 21, 2011, 19:18:53 »

a co do smoczka to nie poradzę bo nie używamy, mamy, ale służy tylko do gryzienia jak kolejny ząb wychodzi Zawstydzony, jakoś mu się nie spodobał i nie chciał ssać a i kciuka nie ssie... jak płakał to tylko kapiel go uspokajała i papu oczywiście

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
onaaaaa1
Gość
« Odpowiedz #16 : Sierpień 27, 2011, 17:00:15 »

córa od urodzenia śpi sama w łóżeczku, po jedzeniu, serii buziaków i przytulanek odkładam ją do łóżeczka i śpi, obowiązkowy musi być tylko jej miś aby miała go pod ręką, dziś córa ma 12 miesięcy, śpi dalej sama i jestem z tego dumna, może 2-3 razy podczas gorączki spała z nami i co...ani ona ani my się nie wyspaliśmy:) zresztą u nas wierci się i kopie, a tam u siebie w wyrku miś pod pachę i lulu. Zasypia po 10min. Rodzice dajcie sobie szansę na normalne życie po urodzeniu dziecka, znam pary które śpią z prawie 2 latkami, to jakaś pomyłka
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.