Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: menu rocznego dziecka  (Przeczytany 3972 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
lukasek
rozmowna(y)

menu rocznego dziecka
« : Wrzesień 13, 2010, 20:30:38 »

HEJ!  A ja znowu o jedzeniu Chichot .Jak karmicie roczne dzieci i ile mlecZka dziennie dajecie? do tej pory robie tak ze rano dostaje cyca,o 10 sniadanko skladajace sie z kaszki i chlebka z maslem.Ale zamiast kkaszki moge dawac mu co innego,a moze tylko sam chlebek? a na kolacje dostaje jednego dnia bebiko,drugiego kaszke,no i cyc,ale nie wiem czy to wystarczy rocznemu bobasowi Co?
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: menu rocznego dziecka
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 14, 2010, 12:01:14 »

HEJ!  A ja znowu o jedzeniu Chichot .Jak karmicie roczne dzieci i ile mlecZka dziennie dajecie? do tej pory robie tak ze rano dostaje cyca,o 10 sniadanko skladajace sie z kaszki i chlebka z maslem.Ale zamiast kkaszki moge dawac mu co innego,a moze tylko sam chlebek? a na kolacje dostaje jednego dnia bebiko,drugiego kaszke,no i cyc,ale nie wiem czy to wystarczy rocznemu bobasowi Co?
Nasz główny temat to jedzenie bo zawsze mamy wątpliwości Uśmiech Pamiętam, że był już ten temat roczniaczków- może znajdziesz coś dla siebie wartościowego:) z tych naszych mądrości Mrugnięcie

http://forum.osesek.pl/index.php/topic,90.0.html
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
ilonar
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 14, 2010, 20:25:58 »

Hej Ja mam 11 miesięczną córcie i też jej podaje mleko bardzo podobnie jak ty.Czasem tylko dostaje w południe cycusia no i oczywiście jeszcze te nocne dokarmianie piersią;) Mi się wydaje że to wystarczy.Uśmiech
Dzieci: Lena (31 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 14, 2010, 22:23:03 »

czesc dziewczyny,

karmienie to temat studnia, mozemy o nim pisac i pisac
ja Wam powiem ze jak moj Oliver mial juz 12 miesiecy to staralam sie dawac mu wszystko. chcialam zauwazyc ze moj Oliver od samego poczatku byl karmiony butelka i nie znosil kaszek - nigdy ich nie chcial jesc!! poza tym dziecko w wieku 12 miesiecy powinno otrzymywac dzienna dawke ok 1000 kalorii takze jak najbardziej wskazane sa domowe obiadki czy to zupa czy drugie danie, mleko i jego przetwory, owoce i warzywa. najlepiej zdac sie na swoja intuicje! chociaz rady bardziej doswiadczonych mam czesto bywaja przydatne.

ja nie mialam ani mamy ani tesciowej zeby mi pomogly i jakos swietnie sobie dalam rade - liczac na intuicje i instynkt macierzynski Uśmiech   
Dzieci: Oliver Adam (35 miesięcy);
margotka
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 12, 2010, 11:45:12 »

Dziewczyna patrzac na date to troche późno pisze ale wiecie co ja daje mojej rocznej córeczce na sniadanka? Czase lekka jajecznice (jajko na patelni deczko maselka i kilka kawałów szynki oczywiscie nie przysmazam tylko tak razem z jajkiem wlewam) i biala buleczka z maselkiem. albo np. kaszka nestle zdrowy brzuszek (lub na kolacje dobry sen maluszka czy cos takiego ja robie na wodzie bo córcia ma alergir na bialko) i do tego deserek gerber odpowiedni do wieku. Albo dusze jablko, banan(starte na tarce), łyżka mrozonych truskawek i wlewam do tego szklanke niepełna wody jak sie zagotuje to 2 łyżki kaszki manny i córcia zajada sie strasznie tymi kaszkami. Polecam szybko sie robi i naprawde smaczne Uśmiech
kasiiia0
nowa(y)

« Odpowiedz #5 : Listopad 08, 2011, 09:37:51 »

Kazde dziecko powinno jeśc minimum 5 razy dziennie moja mała  ma niecałe 14 miesiecy i jej menu wyglada mniej wiecej tak
Rano jak sie obudzi mleczko pozniej kaszka obiadek deserek( czasami danonka z owodami lub same owoce + czasami ajkies ciesteczko biszkopta, herbanika lub misia lubisia) pozniej chlebka z szynka maselkiem lub serek twarozek bialy z chlebkiem lub paroweczka i po kapieli przed spaniem mleko.
Posilki staram sie jej dawac co 3 godziny. Po 12 miesiacy dziecku powinno powoli zaczynac próbować jesc wszystko.
słodziakowie
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #6 : Listopad 09, 2011, 11:00:29 »

ja nie mialam ani mamy ani tesciowej zeby mi pomogly i jakos swietnie sobie dalam rade - liczac na intuicje i instynkt macierzynski Uśmiech   

Nasze mamy, babcie i tesciowe zwykle mają nieaktualne podejście do tych spraw i częste tendencje do przekarmiania dzieci, więc może lepiej Uśmiech
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.