Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: ĆWICZENIA W CIĄŻY-KRAKÓW  (Przeczytany 4717 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KOBIETA_RUBENSA
Gość
ĆWICZENIA W CIĄŻY-KRAKÓW
« : Wrzesień 15, 2010, 11:27:24 »

HEJ
jak się maja sprawy ćwiczenia w trakcie "ciężarówkowego okresu"?? Boję się, że kg "zaniedbane" w tym czasie pozniej moge nie zgubic...
didi
rozmowna(y)

Odp: ĆWICZENIA W CIĄŻY-KRAKÓW
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 15, 2010, 13:21:49 »

Chyba sporo zalezy od organizmu i od trybu zycia a takze od tego z jaka waga "startujesz". Mysle, ze przyjemne cwiczenia dla "ciezarówek" to spacer.Super alternatywa jest tez basen(chodzilam i polecam). Poza tym jemy "dla dwojga" a nie jak to czesto slyszymy "za dwoje". Duży uśmiech. Pozdrawiam.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 15, 2010, 14:41:14 »

Didi ma racje ze wszystko zalezy od pewnych czynnikow.   Basen i spacery jak najbardziej wskazane, oprocz tego w wiekszych miastach pojawiaja sie klasy  cwiczen dla przyszlych mam - polecam!! poza tym duzo w tej materii zalezy od uwarunkowan genetycznych  - choc nie zawsze. jesli codzi o te tzw. "zaniedbane" kg to slyszalam ze jesli sie karmi piersia to szybciej sie wraca do formy- niestety nie moglam tego sprawdzic na sobie ze wzgledu na prolemy zdrowotne mojego synka tuz po urodzeniu, bardzo szybko zostal przestawiony na butelke.
Dzieci: Oliver Adam (35 miesięcy);
easyrider
sylwester
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 08, 2010, 12:13:33 »

moja żona jest teraz pod koniec 5 miesiąca  Duży uśmiech i przytyła 3 kg, to chyba niedużo, ale bardzo na siebie uważa (co je) A jeśli chodzi o gimnastykę to dużo spaceruje i zapisała się do szkoły jogi dla ciężarnych i bardzo sobie chwali. Duży uśmiech 
Garven
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 24, 2010, 11:26:16 »

Dobrze jest ćwiczyć jednak nie należy się przemęczać i trzeba pamiętać że podczas ćwiczeń spalane są istotne składniki i minerały w organizmie, które później należy uzupełnić.
Zorientowana
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 19, 2010, 20:35:38 »

Są są. Zajęcia dla kobiet w ciązy ma kazdy szanujacy sie fitness klub. Zalezy gdzie mieszkasz, ja jestem mieszkanka Kazimierza i spaceruja sobie przed poludniem na zajecia do klubu w Podgórzu. Wiem ze gdzies w okolicy kleparza tez sa. GOOOOOOOraco polecam.
koala
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 20, 2011, 15:27:14 »

Warto zadbać o siebie w okresie ciąży i jeśli nie ma przeciwwskazań do aktywności wybrać dla siebie jak najlepszą formę zajęć. Aktualnie wachlarz możliwości otwiera się przed przyszłymi mamami od basenów i specjalnych zajęć po jogę, pilates, czy gimnastykę/fitness. Są opcje dla tych bardziej i mniej aktywnych. Wiadomo jedno, aktywność w tym okresie ( pod warunkiem fizjologicznego przebiegu ciąży) procentuje przy porodzie i szybszym powrocie do formy

Ja zapraszam do Koali prowadzę zajęcia dla przyszłych mam oraz dla mam z dziećmi w Rodzinnym centrum Położniczym Koala oraz zajęcia w szkole rodzenia.
Zapraszam serdecznie http://www.koala.krakow.pl/koala
A. Adamczyk-Lech
mgr fizjoterapii, instruktorka Aktywnych 9 miesięcy, instruktorka rekreacji ruchowej

butla
nowa(y)

« Odpowiedz #7 : Marzec 27, 2011, 16:33:51 »

Witam serdecznie wszystkie Panie w blogosławionym stanie
Jestem studentką 5 roku na AWF w Białej Podlaskiej i chciałabym prosić o pomoc w zgromadzeniu wyników na powyzszy temat, pomoga mi one w napisaniu pracy magisterskiej.
Dlatego też proszę o chwilke i wypełnienie kwestionariusza ankiety.

Z góry dziękuje!

oto link do ankiety:
www.ankietka.pl/ankieta/57131/aktywnosc-rucho wa-kobiet-ciezarnych.html
marika
Gość
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 02, 2011, 17:17:25 »

witam:)
Mozecie mi dziewczyny polecić jakis klub z zajęciami dla ciężarnych?Uśmiech Najchętniej w południowych okolicach Krakowa? Pozdrawiam:)
AZ
Gość
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 06, 2011, 20:43:20 »

Cześć, ja chodzę na gimnastykę dla ciężarnych do klubu Groszki na Radziwiłłowskiej (tuż przy dworcu) i jestem bardzo zadowolona. W dodatku zajęcia są po południu więc nie kolidują z pracą.
Jeśli chodzi o południe Krakowa to ponoć są ćwiczenia w klubie Azik na Kurdwanowie, ale nie byłam więc nie wiem czy fajne.
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.