Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Czy moge karmić dziecko piersią oglądając telewizję?  (Przeczytany 3095 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
efka
nowa(y)

Czy moge karmić dziecko piersią oglądając telewizję?
« : Wrzesień 28, 2010, 20:18:43 »

Czy moge karmić dziecko piersią oglądając telewizję? Robię tak od kilku miesięcy a mąż zarzuca mi że to telewizja stymuluje dziecko do jedzenia.
Czy może ktoś z was mi to wyjasnić?

dziękuję i pozdr
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Czy moge karmić dziecko piersią oglądając telewizję?
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 29, 2010, 07:38:37 »

Ja tak karmię i nie widzę żeby moje dziecko przez to więcej jadło. Z tego co zauważyłam to jak coś jest w telewizji głośniejszego to raczej odwraca się od piersi niż do niej bardziej przykleja. Ja nie widzę w tym nic złego.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
efka7
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2010, 08:45:23 »

dziękuję, bo już się bałam. Ale tu chodzi również o to czy dziecko przez takie stymulowanie nie będzie w przyszłości kojarzyło oglądania telewizji z jedzeniem i czy nie stanie się problem karmienie dziecka bez włączonego telewizora. Telewizor to nie tylko muzyka i obraz ale to wiele dzwięków, które słyszymy tylko podświadomie.
Na wszelki wypadek przestałam tak karmić
co o tym sadzisz?
pozdrawiam
efka
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2010, 11:21:33 »

Nieraz zdarzalo mi sie karmic syna podczas ulubionego serialu i nie widzialam w tym nic zlego. Jednak w chwili, gdy zaczal juz sam jadac posilki, wszystko sie zmienilo. U nas jest czas na jedzenie i czas na rozrywki ( w tym na ogladanie tv). Nie ma innej opcji Uśmiech Co do tego jestem nie ugieta Duży uśmiech.  Mala karmie w sypialni bo najzwyczajniej w swiecie rozprasza ja wszystko. Takze wydaje mi sie ze wszystko zalezy od dziecka, czy mu to odpowiada.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 29, 2010, 19:19:51 »

Nie sądzę, aby fakt, że karmisz oglądając telewizję szkodził maleństwu. Niemowlę nie powinno oglądać telewizji, ale jeśli przytulone do Ciebie ssie cyca,a ty w tym czasie oglądasz film to myślę, w żaden sposób nie szkodzisz dziecku. Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 29, 2010, 19:22:44 »

Myślę, że jak jest dziecko większe to ma znaczenie, bo wtedy bardzo łatwo się rozprasza - tak jak pisze didi. Jeśli chcesz to zamiast włączonego telewizora możesz puścić sobie jakąś płytę albo radio. Według mnie nie można na tym się skupić na tyle, żeby nie zjadać posiłków w przyszłości, a może nawet to uprzyjemnić. Można wtedy spokojnie zjeść i porozmawiać a w tle słuchać ulubionej muzyki. Wydaje mi się, że jeśli Twoje dziecko je normalnie i nie rozprasza się telewizorem to nie ma żadnych przeszkód.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
DoDomku
osesek
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 10, 2010, 17:22:58 »

To nie ma większego znaczenia,możesz karmić dziecko przed tv,sama tak robiłam:)
officemama
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 09, 2011, 17:35:11 »

też tak robiłam, przecież trzeba mieć coś z życia..
Dzieci: Marcel ;
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Listopad 26, 2011, 21:43:34 »

Karmienie dziecka jest kwestią indywidualną.
Dzieci: Filipek (3 lata);
karolinazysk
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : Listopad 26, 2011, 22:09:27 »

Bez przesady jesli byśmy brali tak wszystko do sebie to zamkneli byśmy sie w jakimś pomieszczeniu szklanym i brak swojego życia.
Ja osobiście z moja córeczka już jak miała 3 miesiące leciałam samolotem i tez karmilłam wśród ludzi i lelewizorów oraz wielkich reklam gdzie jej główka leciała do nich że hej, bo przecież kolorowe. Jak skończyła 4 miesiące wybraliśmy sie z nią nad morze. Przepraszam za takie wyznania ale chodzi mi tylko o to że powinnyśmy robić wszystko z umiarem i to na co mamy ochote a jesli mamie to pasuje to dzidzi jak najbardziej Uśmiech pozdrawiam mamusie
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.