Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: leki na przeziębienie  (Przeczytany 4252 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ewi86
entuzjastka(a) forum

leki na przeziębienie
« : PaĹşdziernik 10, 2010, 09:25:36 »

Witam,
mój synek ma mały katarek i pokasłuje rano od paru dni. Dzisiaj ten kaszelek jednak był wilgotny. Wcześniej myślałam, że to od suchego powietrza w domu, ale teraz już wiem, że nie. Dodam, że nie gorączkuje. We wtorek wybieramy się do lekarza, ale chciałabym do tego czasu mu jakoś pomóc. Czy znacie jakieś lekarstwa, które są bezpieczne dla półrocznego niemowlaka i można je podać??
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: leki na przeziębienie
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 10, 2010, 11:14:28 »

Zawsze możesz podać wapno dla dzieci np.sanosvit. Ja podawałam 2 razy dziennie 5ml. plus witamina c w kroplach dla dzieci- 5 kropli.
I koniecznie do lekarza Uśmiech
Pozdrawiam i życzę zdrówka
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
marta84
osesek
*

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 10, 2010, 21:35:28 »

ja podawalam malej jak miala 8 mcy Tantum Verde w sprayu ale to na zapalenie gardla. lekarz zalecil, mowil ze dziala to odkarzajaco, schodzi lekka opuchlizna i troche tak przeciwbolowo dziala na gardlo. na kaszel to nie wiem niestety. a, dobra jest gruszka do noska ale z zaokraglona koncowka, zeby usunac ten katar paskudny.

didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 11, 2010, 13:57:12 »

My na katar stosujemy olbas oil ( 2 kropelki na poduszke), masc vapour rub ( dla dzieci od 3 m-ca, smaruje pod noskiem), masc majerankowa( równiez do smarowania pod noskiem).Pozniej, gdy wydzielina jest gesta stosuje wode morska. Zaraz po zastosowaniu mala kicha i wszystko samo wychodzi Uśmiech Wlasnie obecnie zmagamy sie z katarem i niej jest tragicznie ( gorzej w nocy, mimo tego ze ukladam ja tak, zeby wydzielina nie zalegala w drogach oddechowych). No i oczywiscie ciagle odsysamy wydzieline. Ostatnio katar znikl bez sladu po 4 dniach, wiec nie meczyla sie dlugo.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 11, 2010, 14:15:28 »

Acha, a co do kaszlu,( póki nie ma innych dolegliwosci), sama staram sie go zwalczac( oklepywanie plecków, podawanie plynów). Oczywiscie takiego malucha lepiej oceni lekarz, ale tu tez jestem ostrozna, bo ostatnio na katar pani doktor przepisala(jak sama powiedziala na wszelki wypadek) antybiotyk Szok. Oczywiscie nie wykupilam a po kilku dniach dziecko zdrowe.Juz sie boje pomyslec co by bylo gdzybym jednak podala lek.
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : PaĹşdziernik 12, 2010, 07:50:02 »

Podaję na razie wapno i witaminę C i jest lepiej. Dzięki za porady. A jeśli chodzi o spacerki to wychodziłyście z dziećmi na spacery jak nie było gorączki?? Bo ja sama nie wiem jak jest lepiej. Teoretycznie dla katarku lepiej wyjść, bo obkurcza się śluzówka, ale chyba nie bardzo korzystnie jest wychodzić dla kaszlącego niemowlaka.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 12, 2010, 10:06:16 »

My pomimo kataru wychodzimy na spacerki. Wówczas mala moze swobodnie oddychac i spi o wiele dluzej niz w domu.
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 12, 2010, 11:35:49 »

Podaję na razie wapno i witaminę C i jest lepiej. Dzięki za porady. A jeśli chodzi o spacerki to wychodziłyście z dziećmi na spacery jak nie było gorączki?? Bo ja sama nie wiem jak jest lepiej. Teoretycznie dla katarku lepiej wyjść, bo obkurcza się śluzówka, ale chyba nie bardzo korzystnie jest wychodzić dla kaszlącego niemowlaka.
Spacerek jak najbardziej tak Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
kate84
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : PaĹşdziernik 12, 2010, 12:07:21 »

tak spacerek jak najbardziej
polecam tez olbas oil dziecku lepiej sie oddycha i masc majerankowa
i czesto odciagac katarek z noska
Dzieci: Marcel (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #9 : PaĹşdziernik 12, 2010, 16:47:24 »

Dla nas również katar i kaszel nie stanowią powodu do pozostania w domu.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.