Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: wypadają mi włosy:(  (Przeczytany 4768 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
promyx
osesek
*

wypadają mi włosy:(
« : PaĹşdziernik 15, 2010, 20:28:23 »

w ciąży było super, ani jednego włoska na podłodze czy grzebieniu, ale teraz lecą mi garściami i martwię się że jak tak dalej pójdzie to wyłysieję!
Może znacie jakieś specyfiki na porost włosów albo chociaż na zahamowanie wypadania. Nie chcę łykać tabletek, lepiej coś do użytku zewnętrznego.
Dzieci: Mateuszek (22 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

Odp: wypadają mi włosy:(
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 15, 2010, 20:42:40 »

mi tez po porodzie wypadaly wlosy i to garsciami! radzilam sie wtedy innych mam-i wiesz co-to samo w koncu minie.mozna lykac witaminy ale one nic nie pomagaja.ja dla wzmocnienia wlosow nakladalam maseczke treatment wax 2 razy w tygodniu.
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 15, 2010, 22:06:11 »

Na wzmocnienie włosów stosowałam szampon Vichy Dercos. Pomógł, ale rewelacji nie było. Co ma wypaść, wypadnie. Pamiętam, że aż mi się zakola zrobiły...brrr
...musisz się uzbroić w cierpliwość.. za jakiś czas wszystko wróci do normy Uśmiech
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 15, 2010, 22:46:16 »

Kiedys jeszcze jak bylam w liceum i mialam nie dosc ze cienkie to wypadajace wlosy, ktos poradzil mojej mamie plukanie w wodzie z octem, fakt ze czuc ocet szczegolnie w deszczowa pogode ale u mnie po kilku myciach widac bylo efekty, zrobily sie mocniejsze i lsniace.
Twoje wypadanie wlosow to pewno wina niedoboru witamin i mineralow i zmeczenie organizmu, moze powinnas lykac jakies witaminy, jesli karmisz sa specjalne dla matek karmiacych.

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 16, 2010, 09:38:48 »

Wypadanie wlosów? Wiem cos o tym. Jeszcze dwa miesiace temu myslalm ze bede musiala niedlugo zbierac na peruke Szok. Na szczescie sytuacja opanowana. Zaczelam przyjmowac witaminy i jest znaczna poprawa. Nie martwcie sie kobitki, bo podczas karmienia, to naturalna sprawa i ma to zwiazek z hormonami (zbyt niski poziom estrogenu). Po ok 6 miesiacach wszystko powinno wracac do normy. Pozdrawiam.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
promyx
osesek
*

« Odpowiedz #5 : PaĹşdziernik 16, 2010, 10:12:49 »

dzięki dziewczyny za dobre rady, mam nadzieję że to minie i że jest to stan przejściowy. Staram się zdrowo odżywiać, jem owoce i warzywa, wiec tabletek raczej nie będę już łykać, tak myślałam że zewnętrzne preparaty niewiele pomagają, więc uzbrajam się w cierpilwość i cierpliwie będę zbierać te garście włosów...
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 18, 2010, 07:41:06 »

Mi włosy wypadają już od dwóch lat......po drugim porodzie. Łykałam różne witaminy, tańsz, droższe, i nic Złość Przeczytałam ostatnio artykuł, że warto zbadać poziom żelaza we krwi. Przy karmieniu taka utrata włosów jest niestety bardzo częstym zjawiskiem. Zalecane są witaminy dla mam karmiących.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie wyłysiejemy.......
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
promyx
osesek
*

« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 18, 2010, 18:42:43 »

no właśnie ja podczas ciąży miałam niski poziom żelaza i po porodzie też.
Przed ciążą też mi włosy leciały, może jesień też ma wpływ na wypadanie, lecą liście z drzew to i włosy z gów...
eh, taki czarny humor Język
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #8 : PaĹşdziernik 23, 2010, 08:24:36 »

Ja też łysiałam. Trzy miesiące po porodzie musiałam obciąć włosy na krótko, bo nie mogłam patrzeć jak mi całe garści wychodzą (na krótkich tak nie widać). Nie pamiętam jak długo mi wypadały, ale w końcu przestały i zaczęły odrastać i musiałam obciąć drugi raz na krótko, bo wyglądało to dosyć śmiesznie ( półdługie włosy i między nimi jeż hehe). Witaminy łykałam i nic nie pomagało. Po prostu co musiało wypaść to wypadło.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Garven
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : PaĹşdziernik 24, 2010, 11:20:30 »

To normalne problemy hormonalne ciężko zapobiec przed wypadaniem włosów z tego powodu, jednak możesz spróbować myć włosy  szamponem z aktywnym koncentratem owoców. Myjąc głowę codziennie przez kilka minut masz szanse powstrzymać lub ograniczy wypadanie.
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.