Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Mycie włosów - problem  (Przeczytany 1823 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kokos
entuzjastka(a) forum

Mycie włosów - problem
« : PaĹşdziernik 15, 2010, 22:20:09 »

Witam
Dziewczyny, proszę o jekieś sprawdzone sposoby na umycie włosków maluchowi. Na kąpiel, przy której je myjemy czekam ze strachem. Krzysio nie daje sobie niczego zrobić z włoskami. Spadnie choć parę kropelek wody na główkę i już jest płacz. Wcześniej nie mieliśmy tego problemu. Od kiedy pluska się w wodzie sam, na siedząco, nie pozwala nam umyć mu włosków. Oczywiście myjemy, ale nie jest to przyjemne doświadczenie. Zazwyczaj płacz, krzyk i koniec kąpieli. Póki co takie mycie na szybko wystarcza, bo tych włosków za dużo nie ma, ale co zrobić kiedy na głowie wyrośnie czupryna z prawdziwego zdarzenia?
Proszę o rady
Pozdrawiam Uśmiech
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: Mycie włosów - problem
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 15, 2010, 22:38:14 »

http://forum.osesek.pl/index.php/topic,185.0.html

Witaj Kokos! U nas reczniczek na czole dziala do dzis Mrugnięcie

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 16, 2010, 20:45:51 »

Ja zaczynam miec podobny problem.Od niedawna Kacperek robi wszystko aby nie kapac sie na lezaco,na siedzaco tez nie zabardzo,tylko chwileczke usiedzi w wanience,nawet nie zdaze go calego umyc,bo wstaje i prubuje wyjsc.A najgorzej jest gdy splukuje mu wlosy z piany,czasem jest placz,najczesciej wstaje na nuzki i nie da sobie nic zrobic.a ja wyciskam z siebie siodme poty Duży uśmiech .Kiedys lezal sobie spokojnie we wanience i nie mialam zadnych problemow.
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 17, 2010, 15:37:06 »

Też się zdziwiłam, że nie byo jeszcze tego topicu...a jednak się znalazł:) ja wpisywałam:"mycie gŁowy"......
..niestety, ręczniczek na czoło już wypróbowany i też odpada, bo me dziecię nie znosi wszelkiego rodzaju "nakryć" głowy. Daszki kąpielowe się nie sprawdziły.
..no jeśli nic nie pomaga, to licze, że kiedyś przejdzie. Przejdzie Co?
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 18, 2010, 07:35:49 »

Mojej córce przeszło. Najchętniej myłaby głowę przy każdej kąpieli.....uwielbia nurkować Szok co wogóle kiedyś było niewyobrażalne Uśmiech Za to syn, który mył włoski bez problemu teraz wyczynia takie cyrki.......i nic nie pomaga. Kładę rękę na czole i delikatnie odchylam główkę do tyłu bo tylko tak sobie pozwala. Liczę, że też niedługo zacznie nurkować Duży uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.