Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: wzorce z przedszkola - klopoty w domu  (Przeczytany 1950 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

wzorce z przedszkola - klopoty w domu
« : Maj 01, 2009, 21:35:25 »

Zeby nie robic zbednych wstepow - mloda odkad poszla do przedszkola zrobila sie... NIEZNOSNA Smutny

Co chwila wylapuje i podpatruje zachowania innych dzieci przenoszac je poza przedszkole (to akurat normalne) np. zachowuje sie jak 2 latek: podpatrzyla to w najmlodszej grupie i czasami ma faze na odgrywanie scen w najmniej spodziewanych momentach, idealnie nasladujac jedno z dzieci, innym razem: bije sie sama po glowie jak jej kolezanka z grupy

moim problemem jest: JAK REAGOWAC? myslalem troche o tym ale to nie takie proste. Jezeli bede w nieumiejetny sposob negowal te zachowania wskazujac ze "tamte dzieci nieladnie robia,  ty masz tak nie robic" moge osiagnac efekt odwrotny od zamierzonego. W koncu to funfelki z przedszkola a stary mi tu truje...

poprosze o jakies sugestie
Ivy
super mama

Odp: wzorce z przedszkola - klopoty w domu
« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2009, 19:47:55 »

hm...no to masz problem...zazwyczaj mówią żeby ignorować to samo minie. Ja myślę że te drobne rzeczy należy ignorować a te poważniejsze konsekwentnie tłumaczyć że to złe zachowanie. Ja mówię córce że tak nie należy robić a jak córka się pyta dlaczego oni tak robią to mówie że nie zawsze wszyscy grzecznie się zachowują. Ty też czasami jesteś niegrzeczna Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

Odp: wzorce z przedszkola - klopoty w domu
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 03, 2009, 19:55:05 »

kropla drąży skałę Uśmiech od jakiegos czasu niektóre zachowani aignoruje i nie zwracam na nie uwagi inne z kolei wymagaja umiejętnej reakcji i zaczynają pojawiać się efekty, powoli, ale jednak, a jak przeczytalem Twoj wpis tylko utwierdzilem sie w słuszności obranej drogi Uśmiech Uśmiech Uśmiech
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.