Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Napady glodu.  (Przeczytany 3722 razy)
Justa
entuzjastka(a) forum

Napady glodu.
« : PaĹşdziernik 28, 2010, 09:09:19 »

Juz 9 tyg jestem w ciazy. Od okolo 5 tyg ciazy budze sie w nocy i jem. I jest coraz gorzej. Teraz wstaje 3, 4 razy w nocy, bo ssie mnie okropnie i musze jesc, bo inaczej mam mdlosci i nie moge spac. Ssanie jest bardzo silne. Oczywiscie wstaje tez raz lub 2 do dziecka. Nocki mam zatem nieciekawe. W ciagu dnia jak czuje, ze sie zaczyna, szybko ide do lodowki... Jak sobie radzilyscie z tym w ciazy. Pije Gaviscon (Anglia), polskich lekow raczej nie dostane. Jednak to co pije nie pomaga.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Napady glodu.
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 28, 2010, 15:38:16 »

Jeśli chodzi o mdłości to nic nie robiłam. Po prostu unikałam zapachów, które u mnie je powodowały, a także takich potraw. Co do podjadania to wieczorem tuż przed snem jadłam jakąś kolację, ale nic ciężkostrawnego i piłam kawę inkę na mleku, która bardzo mnie zasycała. W moim przypadku sprawdzało się i nie wstawałam w nocy. Możesz też postawić sobie coś do jedzenia przy łóżku - zawsze to bliżej i pobudka jest krótsza.  Mrugnięcie
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Magnolia1984
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 29, 2010, 09:51:53 »

Imbir pomaga na mdłości, są różnego rodzaju herbatki z imbirem. Co do napadów głodu moja babcia powiedziała mi, że jak była w ciąży, to spała z jabłkiem pod poduszką. Ja nakroiłam sobie marchewkowych paluszków. Pomogło nieco:)
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Listopad 30, 2010, 12:50:35 »

ja miałam napady głodu w ciągu dnia ale w nocy nigdy! brałam kwas foliowy jak mi lekarka zalecila. mówila że na mdłości pomaga. z córką do 5 miesiąca żygoliłam co chwile a z synem wogle nawet nie czułam że jestem w ciąży pracowalam do 3 miesiąca i na początku okres miałam także zajażyłam dopiero pod koniec 3 miesiąca bo nie dostałam miesiączki.  Chichot mi na mdłosci nic nie pomagało a próbowałam wiele!
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Listopad 30, 2010, 18:02:03 »

Dziekuje, dziewczyny. W sumie mdlosci byly spowodowane glodem. Wystarczylo, ze zjadlam i juz mijalo, praktycznie calkiem. Musze po prostu czesto jesc, a w malych ilosciach. Teraz w nocy jem juz na ogol tylko raz. Nie musze juz napychac sie parowkami, by przespac kilka godzin. Jem kolacje zaraz przed pojsciem spac, potem budze sie kolo 2ej 3ej nad ranem, jem duza miske platkow sniadaniowych na mleku i tak na ogol wytrzymuje do rana. Kwas foliowy oczywiscie biore, jak kazda kobieta w ciazy, ale szczerze pierwsze slysze, by kwas foliowy pomagal na mdlosci, hmmm. Pozdrawiam Was serdecznie :*
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Listopad 30, 2010, 20:22:31 »

Jak sie czujesz zarloku? Tak sobie mysle gdybym to ja dojadala regularnie w nocy to bylabym teraz jak dwie slonice a nie jedna Mrugnięcie
Ja juz spakowana, zwarta i gotowa, jeszcze niecale 4 tygodnie i nie bede musiala spac na siedzaco, no o ile wogole bede mogla spac hmmm, pozdrawiam cie serdecznie i duzo zdrowka zycze Buziak

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #6 : Grudzień 02, 2010, 10:20:44 »

Jak milo, ze sie pytasz Uśmiech Czuje sie dobrze, najgorsze chyba za mna, tzn te kwasy zoladkowe-glodowe Chichot sa jedyna zla strona ciazy, no i byly dni, gdy bylam bardzo slaba, ale juz jest ok. W koncu weszlam juz w 2 trymestr. Wyniki USG sa bardzo dobre, to najwazniejsze. Zapowiada sie zdrowy dzidzius. Oby tak dalej. Ty tez, jak widze, coraz bardziej niecierpliwa na przyjscie nowego cudu na swiat Uśmiech Zycze Ci latwego porodu i szybkiego powrotu do kondycji i sylwetki przedsloniowej Chichot Ja mimo nocnego obzarstwa, nie tyje. Brzuszek tylko zaczyna juz byc widoczny, zaczelam nosic ciazowe spodnie. Odzywaj sie jak najczesciej, Aneta. Wszystkie niecierpliwie sledzimy Twoje "losy". Buzka.
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #7 : Grudzień 04, 2010, 23:24:56 »

Kurcze, ja też miałam takie napady głodu. Jak tylko troszkę przetrawiłam, to od robiło mi się słabo i musiałam znowu dopchać "żołąd". Z całej ciąży najgorsze badanie jakie miałam, to krzywa cukrowa, bo na czczo musiałam tam iść. Jak mi już zrobili tą krzywą, to mogłam troszkę podjeść. Miałam ze sobą  prowiant, ale pochłonęłam go w drodze do domu (dwie podwójne kanapki) i okazało się to za mało. Na szczęście otwarli bar po drodze, to wstąpiłam na pierogi ruskie i barszcz czerwony i to mi życie uratowało. Straszna to było.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.