Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: czy niemowle może spac na poduszce?  (Przeczytany 3749 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Andzia822
Gość
czy niemowle może spac na poduszce?
« : PaĹşdziernik 28, 2010, 13:44:00 »

Witam Chichot Jestem mamą 9 miesięcznego synka. Zastanawiam się kiedy mój maluszek może spac na małej poduszce i czy wogóle powinien. Boję się czy to nie zaszkodzi jego pleckom. Proszę was o poradę w tej sprawie. Za odpowiedzi z góry bardzo dziękuję. Uśmiech))
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: czy niemowle może spac na poduszce?
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 28, 2010, 15:33:31 »

Ja słyszałam, że po 5 miesiącu życia dziecko może leżeć na niskiej podusi. Mój synek skończył 7 miesięcy i śpi na takiej mniej więcej od takiego czasu. Ale są też matki, które układają tak dzieci jeszcze wcześniej. Chociaż to chyba nie jest zalecane ze względu na kręgosłup. Myślę, że nie zaszkodzisz już swojemu synkowi - jest już spory. Są też takie podusie, które nie są płaskie tylko są skośne - z profilu trójkątne. Tylko nie wiem jak one się mają do zdrowia dziecka.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Akea
Gość
« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 28, 2010, 19:29:46 »

Moja córcia ma 7 miesięcy i śpi bez poduszki... W sumie nie zastanawiałam się czy już może... A może powinnam kupić już jej podusię skoro od 5 miesiąca już można? Hmm...
Ania85
osesek
*

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 29, 2010, 13:33:37 »

Mój smyk ma 10 miesięcy i narazie śpi bez podusi.Też sie zastanawiam czy mu dać taką płaską może będzie lepiej spał jak sie przytuli do podusi Uśmiech
Dzieci: Alan (29 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 29, 2010, 13:40:06 »

Moj syn zaczal spac na malej poduszce okolo 12 miesiaca. wg mojej doktor pediatry im dluzej dziecko spi bez poduszki tym lepiej. moj Oliver dostal poduszke w prezencie od prababci i juz nie chcial bez niej ( poduszki) spac, a potem spotkalam mame ktora wlasnie przez poduszke stracila dziecko. Mala miala niecale 2 lata i podczas snu nakryla sie poduszka - byl srodek nocy - kiedy rano sie obudzili ich corka niezyla. po tej historii probowalam zabrac poduszke Oliverowi ale on nie dal sobie jej zabrac - zabieram mu poduszke jak maly usnie boje sie ze cos mu sie stanie. Decyzja oczywiscie nalezy do ciebie ale ja bym jeszcze nie ryzykowala.
Dzieci: Oliver Adam (35 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #5 : PaĹşdziernik 29, 2010, 16:55:17 »

Straszna ta historia z poduszką, aż mnie ciarki przeszły  Smutny Dominik do niedawna spał bez poduszki, od jakiegoś czasu w nocy śpi na poduszce (śpi z nami), w dzień nadal bez podusi. Andzia na Twoim miejscu jeszcze bym bobaska na poduszce nie kładła. Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 29, 2010, 17:54:41 »

Jesli moge cos napisac, to moja corka od dawna spi na poduszce i raczej nie boje sie o nia. To typowa podusia dla dzieci, plaska, nie puchowa, zeby jej sie glowa nie zapadala w nia. Lubi tak spac. Bardziej niebezpieczne sa raczej poduszki doroslych, bo sa duze, ciezkie i wlasnie czesto puchowe.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Andzia822
Gość
« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 29, 2010, 18:23:57 »

Dziękuję bardzo za odpowiedzi Uśmiech Nie będe kładła maluszka na poduszce. Przeraziła mnie ta historia nie warto ryzykowac, nigdy bym sobie nie darowała gdyby coś się stało mojemu skarbowi. Pieluszki też nie daje do zaśnięcia gdyż słyszałam że dziecko zawineło się nią i udusilo. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi Chichot
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.