Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: zupka na wywarze z mięsa  (Przeczytany 3588 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ankaa
Gość
zupka na wywarze z mięsa
« : PaĹşdziernik 29, 2010, 12:53:33 »

Witam wszystkich Uśmiech Słyszałam, że nie powinno się podawac niemowlakowi zupki gotowanej razem z mięsem. Zastanawiam się od kiedy można gotowac razem z kawałkiem piersi z kurczaka.A od kiedy wy dawaliście???
Ania85
osesek
*

Odp: zupka na wywarze z mięsa
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 29, 2010, 13:29:09 »

Ja zaczełam dawać mojemu Alankowi jak skończył 10 miesięcy:)
Dzieci: Alan (29 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 29, 2010, 13:46:56 »

moj syn zaczal jesc miesne zupki w okolicach 7 miesiaca ale to pewnie ze wzgledu na to ze on jest bardzo szczuply i potrzebowal wiecej kalorii. moja szwagierka zaczela dawac zupki miesne okolo 10/11 miesiaca.
Dzieci: Oliver Adam (35 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 29, 2010, 14:01:12 »

Zaczynamy od zupek bezmięsnych. Zazwyczaj po około 2-3 tyg zaczynamy gotować zupki mięsne ale mięsko gotujemy osobno. I tak robimy przez około 2 tygodni. Potem już gotujemy razem. Moja córka jadła zupki na mięsie od 7 miesiąca.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
DoDomku
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 10, 2010, 17:11:20 »

Z tego co powiedział mi lekarz przy pierwszym dziecku,to można dawac gotowane zupki,te na mięsie po upływie roczku:) Tak też zrobiliśmy i wszystko było w  porządku,mały nie miał problemów ze zdrowiem.
MamaSebusia
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 18, 2011, 21:56:02 »

po 10 miesiącu ponieważ zawierają dużo bialka.
Dzieci: Sebuś (21 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #6 : Marzec 18, 2011, 22:07:50 »

Ja zupy z miesem zaczelam dawac synkowi w 7 miesiacu zycia. Mieso gotowalam oddzielnie. Potem zaczelam gotowac warzywa na wywarze z piersi po 8 miesiacu zycia. Pozniej jak bylismy u ortopedy to kazal dawac zupki na wywarze z udka kurczaka, cieleciny, ale nie z piersi bo to wg niego nie ma tak duzo wartosci odzywczych a ten wywar jest najzdrowszy. Syn mial 9.5 miesiaca. Troche sie zdziwilam po przeczytaniu sporej ilosci artykulow o zywieniu niemowlat, ale zastosowalam sie i jest ok. Synek chetniej takie zupki jada.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
kasiula1123
Gość
« Odpowiedz #7 : Marzec 22, 2011, 14:03:04 »

Ja gotowałam zupki na mięsku od 6 m-ca
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.