Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: wirusówka  (Przeczytany 3677 razy)
Ania85
osesek
*

wirusówka
« : Listopad 05, 2010, 10:50:39 »

Witam dziewczyny mam do Was pytanie czy Wasze dzieci przechodziły może wirusówke.Mój Alanek kilka dni temu dostał wysokiej gorączki miał 40 stopni i lekki katarek.Doktor stwierdziła że to wirusówka.Dzisiaj minął 3 dzień odkąd mały nie ma gorączki ale nadal bardzo mało je warzyw i miesa to wogóle odmawia a poza tym jest strasznie marudny bardzo czesto płacze i jest prawie cały czas śpiący.Byłam z nim na kontroli i doktor powiedział że jest już zdrowy ale mnie niepokoi jego zachowanie :(Czy może któraś z Was miała podobny problem?
Dzieci: Alan (29 miesięcy);
didi
rozmowna(y)

Odp: wirusówka
« Odpowiedz #1 : Listopad 05, 2010, 11:29:19 »

U nas bylo tak ostatnio. Od dwoh dni dopiero jest poprawa. Mala dostala nagle wieczorem wysokiej goraczki (39 i wiecej) i odmawiala jedzenia ( wogole nie chciala otworzyc buzi). Stwierdzilam, ze to przez zabkowanie.Podalam leki i kiedy rano wyszedl jej zabek i spadla temp. - odetchnelam z ulga. Niestety po kilku godzinach zaczelo sie wszystko od nowa. Poszlam do lekarza. Niunia zdrowa a na zabkowanie, to zbyt wysoka goraczka-powiedziala doktor. Trwalo to od 2 dni wiec chcielismy jechac do szpitala w obawie ze to cos naprawde powaznego. Na szczescie temp. spadla ale pojawila sie wysypka ( pewnie to tzw. trzydniówka). Mala byla na piersi przez ok 1,5 tygodnia,poniewaz nic nie chciala wziac do ust. Tez byla rozdrazniona, placzliwa, i sporo spala. W sumie nie wiem co to bylo, ale dobrze, ze juz jest poprawa. Najbardziej stresowalam sie tym, ze nic nie chciala jesc. Ale na szczescie wsród malych dzieci chyba nie odnotowuje sie przypadków anoreksji Uśmiech.Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
lukasek
rozmowna(y)

Odp: wirusówka
« Odpowiedz #2 : Listopad 17, 2010, 16:29:14 »

Czesc dziewczyny! Dawno mie tu nie bylo.Bo mialam problem z malym.Ale od poczatku-bylam z maym w parodniowych odwiedzinach u mojej mamy.Tam maly dostal goraczki,3go dnia goraczka podskoczyla do 40sto.maly coraz miej jadl,coraz bardziej marudny byl.wiec pojechalismy do lekarza.Lekarka stwierdzila ze to angina i przepisala antybiotyk.Kacperek nie chcial go brac,wogle buzi nie chcial otwierac,wrzeszczal wniboglosy,sila mu wlewalismy do buzi,potem zaczal sie dusic przy antybiotyku i dostal ostrego kaszlu,przestal jesc i pic,zupelnie nic,pil tylko moje mleko z piersi(jak dobrze ze jeszcze karmie)wciaz tulil sie w ramionach,dziecko nie do zycia.bylam przerazona.po paru dniach pojechalismy do innego lekarza,ktory stwierdzil zapalenie jamy ustnej i podejrzenie zapalenia drug moczowych.dostalismy skierowanie do szpitala i jeszcze tego samego dnia jechalismy 90km.do spitala w chojnicach bo tam nalezymy.8 dni tam spedzilismy i od wczoraj wieczora jestesmy m domu Chichot Chichot Chichot.Zapalenia d.moczowych na szczescie nie bylo,jama ustna prawie zdrowa,maly juz je Uśmiech Język
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.