Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: problem z niejadkiem :/  (Przeczytany 1181 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
paam
nowa(y)

problem z niejadkiem :/
« : Listopad 08, 2010, 21:07:20 »

czesc dziewczyny! jestem tutaj nowa, mieszkam w Holandii i tutaj ogolnie jakos chyba bardziej olewaja takie sprawy.
Mam prawie 11-to miesieczna coreczke Maję i problem w tym, ze moze jesc juz prawie wszystko (wiem to z tej stronki Mrugnięcie), a ona nie marudzi tylko przy mleku!! Owszem zje chrupke, kaszke, ale najwiekszy problem mam z obiadkami. Jak probuje jej dac cos od siebie, to kreci glowa na "nie", a jak jej daje sloiczek to zje kilka lyzeczek i koniec jedzenia. A jak zrobilam ostatnio cos specjalnie dla niej to musialam wyrzucic Niezdecydowany.
Troche sie martwie, bo wiem ze powinna miec juz raczej urozmaicona diete i powinna byc przyzwyczajana do stalych pokarmow!
Dodam ze je mleko 3 razy dziennie (rano, popoludniu i na wieczor-z reguly 200 ml, na wieczor 230+kleik, bo sie budzi). Z owocami i jogurtami nie ma problemu, tylko te obiadki... Jak ja zachecic?
Licze na to ze sa tu jakies doswiadczone lub pomyslowe mamy, ja juz nie mam pomyslow Smutny. Moze zrezygnowac z mleka po poludniu?
Pomozcie! Buziak
Dzieci: Maja (29 miesięcy);
didi
rozmowna(y)

Odp: problem z niejadkiem :/
« Odpowiedz #1 : Listopad 08, 2010, 22:57:24 »

A moze Twoja coreczka podczas pory obiadku nie jest glodna. Moze sprobuj zamienic jedna popoludniowe mleko na obiadek. Moze miedzy posilkami dostaje cos jeszcze np. jakies przekaski. Przyczyn moze byc kilka. Moge powiedziec jak ja robie.Otóz rano ok 7:30 dostaje kaszke lub owsianke,potem spi, ok. 10- deserek owocowy ,potem drzemka, ok.14- obiadek , pozniej drzemka, ok 16 podwieczorek ( jakies ciasteczka, chrupki albo owoce) i o 18-19 kaszke albo danie obiadowe, potem kapiel i dzien sie konczy. Zaznacze jeszcze, ze przed kazdym spaniem mala dostaje piers. W nocy sie budzi i tez dostaje piers. Moze troszke pomoglam? Ale musze przyznac, ze latwo my z tymi maluszkami nie mamy Uśmiech
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.