Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Niejadek  (Przeczytany 1408 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gosiagagz
osesek
*

Niejadek
« : Listopad 14, 2010, 00:53:27 »

Czesc dziewczyny!

Potrzebuje Waszej pomocy...przez ostatnie 4 dni moj maly byl chory. Przeszedl jakis wirus, przez trzy dni goraczkowal a dzisiaj ma wysypke na calym ciele. Lekarka powiedziala ze to przejdzie. W zwiazku z tym zaczely sie problemy z niejedzeniem, nic biedaczek nie chce jesc. Dodam ze od zawsze byk niejadkiem:( boze jak ja sie musze nameczyc zeby cos zjadl. Wiem ze kazdy jaki jest chory to nie ma na nic ochoty ale tak zeby nic a nic???Smutny((
Dodam jeszcze ze maly jest bardzo drobny, wazy ok 7800:( no ale teraz to juz pewnie mniej:(
Kolezanka polecila mi zeby dac mu Multi Sanostol, co myslicie? Moge podac 11 miesieczny dziecku czy powinnam czekac az skoczy rok jak jest to zalecane na opakowaniu. I czy ten syrop to wogole dziala? Podawala ktoras z was swojemu malenstwu?
Prosze poradzcie, ja juz od zmyslow odchodze.
Pozdrawiam i serdecznie dziekuje z gory za wszelkie rady:)
Dzieci: Mateo (29 miesięcy);
didi
rozmowna(y)

Odp: Niejadek
« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2010, 11:02:33 »

Hej. Co do syropu, to moze inna mama podpowie, bo ja nie podawalam. Natomiast jesli chodzi o kwestie niejedzenia, to przyczyn moze byc wiele. Moze malemu dajesz miedzy posilkami jakies przekaski, ktore zawieraja zbyt duzo kalorii, moze maly ma dosyc niemowlecych "papek", moze ma malo urozmaicona diete. Moze warto poradzic sie lekarza i zrobic malemu badania. Pozdrawiam.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
Ankaa
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2010, 14:13:52 »

Witam Uśmiech Myślę, że jedne dzieci jedzą mało  a inne wręcz odwrotnie. Najlepiej iśc do lekarza i sprawdzic czy prawidłowo przybiera na wadze. Z wszelkimi witaminami i lakami radziłabym nie przesadzac, to jest malutkie dziecko. 
m271
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2010, 12:19:07 »

Ja podawałam ten syropek po skończeniu roczku ale nie zauważyłam poprawy apetytu....podawałam również Pikovit 1+ w syropie i też nie zauważyłam poprawy łaknienia,moja córka Helenka ma 15 miesięcy i waży 9200, teraz już nie mam obsesji na punkcie jej wagi i apetytu ale był okres,że non stopliczyłam co zjadła o której zjadła i czy przypadkiem nie za mało.
Jest bardzo ruchliwa i żywotna, daje jej wszystkiego posmakować,pozwalam jej jeść samej nawet gdy wszystko dookoła jest upaćkane e jedzeniu, dość chętnie je domowe zupy tz.krupnik,jarzynową,pomidorową,,,oczywiście porcje jak dla dziecka Uśmiech
Teraz daje jej tran 2,5 ml dziennie, pije nadal mleko modyfikowane więc trzeba bilansować ilośc "zjadanej "wit D.

Dobra rada,,,dużo spokoju i cierpliwości, dziecko samo da Ci znać co mu smakuje, ponadto wizyta u lekarza nie zaszkodzi,powinien zlecić morfologię, badanie moczu,czasem usg brzuszka, albo badanie kału w kierunku pasożytów.
Mam doświadczenia jestem mamą juz 2 niejadka, córka starsza wyrosła z tego teraz spodziewam  się 3 dziecka i mam nadzieję,że to trzecie nie da mi tak popalić. Uśmiech
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.