Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Elastyczni rodzice  (Przeczytany 1968 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EwaP
sympatyczka(k) forum
**

Elastyczni rodzice
« : Listopad 17, 2010, 11:30:49 »

Czyli czego nie robimy zgodnie z wcześniejszymi postanowieniami. Postanowiliśmy, że będzie tak i tak a tu nagle życie zweryfikowalo nasze postanowienia i staliśmy się bardziej elastyczni żeby nie powiedziec że sobie odpuściliśmy albo brak nam konsekwencji albo ....
Przyznajmy się do swoich słabostek, będzie nam raźniej że to nie tylko my Mrugnięcie
My z mężem np. postanowiliśmy, że mała bedzie spała z nami 3 miesiące - ma 14 i dopiero ją wyprowadzam Mrugnięcie
Oczywiście tłumaczę że dziecko ma taką potrzebę, mamy przecież znajmych ktorzy nigdy nie spali z dziecmi a tu nagle one w wieku 2 lat same zaczęły wpraszac sie do łóżka rodziców Mrugnięcie

ola
nowa(y)

Odp: Elastyczni rodzice
« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2010, 00:15:56 »

A ja karmie mała już 21 miesięcy, miało być nieco krócej... :)aleee nie mam serca, motywacji i powodu żeby gwałtownie to przerwać. W tej chwili stosuję metodę powooluutkuu do celu Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2010, 09:35:22 »

O! To  u mnie  tak samo  Duży uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2010, 14:57:40 »

heh u nas też sporo postanowień zweryfikowało życie(dziecko)...
...miało być wspólne jedzenie posiłków, ładnie przy stole. Niestety, udało sie może ze dwa razy, bo moje hiperaktywne dziecko nie potrafi usiedzieć minutki w krzesełku. Skończyło sie na tym, że tylko "Tomek i przyjaciele" lub "Nouky" potrafią ga zatrzymać na chwile. Także jemy przy bajce. Inaczej robi sie istnty cyrk Uśmiech
...
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2010, 17:42:47 »

U nas na szczescie posilki odbywaja sie bez udzialu tv (tak jak postanowilam , tak jest do tej pory). Jednak zupelnie nawalilam jesli chodzi o karmienie piersia. Mialo byc 6m-cy, pozniej przedluzylam do 9m-cy, a teraz juz sama nie wiem jak dlugo to jeszcze potrwa. Ciagle sama sie przed soba tlumacze,ze to dla dobra dziecka Uśmiech. Jednak dzis poloze ja bez cycka - zobaczymy jaka bedzie reakcja malej i......naszych sasiadów Duży uśmiech
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
ANIAS
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 04, 2011, 08:48:52 »

Mały m smoczek, nie chciałam go uzależniać:/,po 15 miesiącach spania samemu od 2 ląduje w nocy u nas w łóżku no i jeszcze trochę drobniejszych jak : słodyczę, bunt wózkowy -często spacery ogrraniczają sie do grania w piłkę na dworze bo do wózka - nie wsiądzie( nawet zimą)
Dzieci: kubuś (34 miesiące);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2011, 09:20:24 »

Cóż u nas też jest parę rzeczy: spanie w trójkę w łóżku (mamy duże łóżko, więc ja mama, tato i Misio mieścimy się beż problemu), słodycze, no i do tej pory Michał lubi być czasem noszony na rękach. Ulegam mu w tych kwestiach całkowicie.
Dzieci: Michałek (3 lata);
EwaP
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2011, 21:08:16 »

ja jestem bardzo elastyczna jesli chodzi o spanie w trójkę, elastyczna w stronę dziecka Mrugnięcie
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.