Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Odparzenia  (Przeczytany 3487 razy)
marta84
osesek
*

Odp: Odparzenia
« Odpowiedz #10 : Listopad 18, 2010, 23:26:09 »

Witam,
moja corcia tez miala odparzenia z rankami i nie pomogl clotrimazol ani fiolet, jedynie sprawdzil sie penaten i bepanthen masc (nie krem). Masc jest tlusta i po posmarowaniu wieczorem trzyma sie az do samego rana. Pupe odparzona przemywalam tylko chusteczkami moczonymi woda. Polecam bepanthen, bo juz po drugim dniu stosowania byly widoczne efekty! A, pupe wietrzymy oczywiscie i masci nie zalujemy, grubo nakladamy. Po zagojeniu stosowalam tanszy krem, a bepanthen tylko kiedy trzeba. Powodzenia zycze.

Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #11 : Listopad 19, 2010, 09:51:09 »

A ja poza linomagiem, który stosowałam na codzień, polecam maść bepanthen.
Pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #12 : Listopad 19, 2010, 11:34:48 »

a ja polecam pujść do lekarza żeby zapisal maść robioną przez apteke wielowitaminową lub z antybiotykiem!
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #13 : Listopad 19, 2010, 12:53:57 »

U nas pomagała gencjana, maść z apteki, kąpiel w krochmalu i częste wietrzenie pupy.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
alaxim
osesek
*

« Odpowiedz #14 : Listopad 19, 2010, 16:11:58 »

a ja polecam pujść do lekarza żeby zapisal maść robioną przez apteke wielowitaminową lub z antybiotykiem!

Właśnie byliśmy u lekarza i przypisał maść z antybiotykiem, ale nie pomogła. A nie można jej używać dłużej niż tydzień.
Dzieci: Kacper (29 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #15 : Listopad 19, 2010, 19:31:53 »

To może idź do szpitala dziecięcego na ostry dyżur? Powiedz, że nic nie działa- może Ci coś lepszego przepiszą?
Dzieci: Michałek (3 lata);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #16 : Listopad 19, 2010, 19:36:31 »

I pamiętaj, żeby nie używać do mycia pupy chusteczek nawilżanych. Woda, mydło i koniec. Możesz też spróbować płukać pupę naparem z rumianku, bo rumianek działa odkażająco.
Dzieci: Michałek (3 lata);
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #17 : Listopad 19, 2010, 21:47:55 »

Nam pomaga sudocrem Uśmiech dodam, że nawet jeśli mała nie jest odparzona to po każdej kupce myję pupę pod prysznicem - białym jeleniem (szare mydło). Od czasu do czasu profilaktycznie sudocrem - i zapobiega to u nas odparzeniom. Gdy mała miała biegunkę od ząbkowania to niestety ją odparzyło i wtedy nie używałam już nawet chusteczek tylko mycie mydłem, potem na zmiane ok 1 raz na dzien sudocrem, tormentiol na noc, a w międzyczasie maścią rumiankową. 2-3 dni i po sprawie. To juz nasz wypróbowany sposób i działa za każdym razem gdy historia się powtarza. Moja szwagierka używa wazeliny i pimafucort (na recetpę) - ale długo z tym walczyła. No i częste zmienianie pieluchy i wietrzenie - obowiązkowo.
Dzieci: Ola (30 miesięcy);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #18 : Listopad 20, 2010, 18:55:06 »

moim dzieciom też pomogło jak polałam galicjaną(fioletem) a po tem smarowałam maść z antybiotykiem i bardzo durzo wietrzyłam. sudokrem też jest bardzo dobry! powodzenie i pozdrawiam!
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
alaxim
osesek
*

« Odpowiedz #19 : Listopad 25, 2010, 23:31:03 »

Dziękuję za podpowiedzi.
Na szczęście pomogła mąka ziemniaczana. Po odparzeniach nie ma ani śladu.
Mam nadzieję, że inne mamy też skorzystają z tego tematu Uśmiech
A co do Sudocremu to używaliśmy go na początku i niestety nie pomógł. Więc na pewno go nie polecam i więcej nie kupię. Pozdrawiam
Dzieci: Kacper (29 miesięcy);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.