Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Moj syn zachowuje się jak dziewczynka!!  (Przeczytany 5395 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zatroskana.mama
Gość
Moj syn zachowuje się jak dziewczynka!!
« : Grudzień 03, 2010, 13:43:28 »

mam ogromny problem. mój 5letni synek zachowuje się jak dziewczynka! domaga się zakładania sukienek, kupowania lalek, a najbardziej przerażają mnie jego prośby nazywania go Natalią! żadne tłumaczenia, że jest chłopcem, poparte oglądaniem atlasów anatomicznych dla dzieci nie skutkują Smutny co prawda on od zawsze wolał bawić się z dziewczynkami które mamy w rodzinie, ale tłumaczyłam to sobie tym, że to jedyny chłopiec w rodzinie. poradźcie mi co mam zrobić?? iść z nim do psychologa??
EwaP
sympatyczka(k) forum
**

Odp: Moj syn zachowuje się jak dziewczynka!!
« Odpowiedz #1 : Grudzień 03, 2010, 14:24:43 »

Idź, nie zaszkodzi a moze coś mądrego doradzil
alabastra
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 03, 2010, 15:24:54 »

a jak zachowuje sie w przedszkolu miedzy rowiesnikami?? co mowi nauczycielka? porozmawiaj z nia jak odbiera zachowanie Twojego dziecka podczas zajec i dopiero wtedy wybierz się do specjalisty, bo rownie dobrze moze to być tylko zabawa i wszystko minie za jakis czas i jeszcze bedziesz sie z tego smiala Uśmiech
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Grudzień 03, 2010, 17:13:16 »

Idź, nie zaszkodzi a moze coś mądrego doradzil
Myślę dokładnie tak samo.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2010, 23:00:19 »

Ja też bym poszła. Nie zaszkodzi zapytać.
Dzieci: Michałek (3 lata);
zatroskana.mama
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 06, 2010, 09:49:14 »

@alabastra - już z nią rozmawiałam. też zauważyła, że zachowanie Mateuszka jest dziwne i że też domaga się nazywania go Natalią. właściwie to zostałam wezwana na rozmowę po tym jak poprawianie go nie przyniosło żadnego skutku Smutny
spokojna
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 06, 2010, 12:16:40 »

Przesadzasz kochana, mój Karol w tym wieku też zakładał sukienki i bawił się lalkami, a teraz nie widzi nic poza swoimi samochodami Uśmiech Może po prostu Mateusz za często przebywa z siostrami. Postaraj się zachęcić go do zabawy z chłopcami, zorganizuj „męski” wypad dla męża i syna Uśmiech
Migotka
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 07, 2010, 10:54:46 »

Co prawda z tego co piszesz to zachowanie Twojego syna moze wskazywac na zaburzenia plci, ale to nie jest pewne. a nawet jezeli to nie powinno to wplywac na jego poczucie akceptacji przez Ciebie! ja wiem, ze w Polsce ludzie nie sa jeszcze az tak tolerancyjni i ze możesz sie bac o to jak będą reagowac ludzie, ale powoli to sie zmienia na lepsze. Oglądałam ostatnio film „Trans-akcja” i tam główna bohaterka opowiada, ze już od dziecka czuła, ze coś jest nie tak i że bardzo potrzebowała akceptacji rodziców. Pamiętaj, że bez względu na to kim jest Twój syn najważniejsze powinno być dla Ciebie aby był szczęśliwy i akceptował sam siebie.
Art
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 08, 2011, 00:20:28 »

Nie jesteś jedyna.

W Polsce oczywiście ludzie wyolbrzymiają trochę problem. Zakazy nic nie dają. Jeżeli będzie starszy i sie mu zabroni, to będzie czuł się winny, nieszczęśliwy i będzie to robił w ukryciu. Pamiętaj by szczerze z synem rozmawiać...
Czy za granicą są bardziej tolerancyjne i kochające rodziny?
Zerknij sobie na zdjęcia.
http://picasaweb.google.com/Viver6914

Warto też poczytać. Może się kiedyś przydać...
http://www.crossdressing.pl/main.php?lv1_id=9&lv2_id=8&lv3_id=518&lang=pl
officemama
osesek
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 09, 2011, 17:49:07 »

Nie wiem, może ma płeć mózgu kobiety? Z drugiej strony jak byłam dzieckiem, właśnie w jego wieku to prosiłam, żeby rodzice mnie nazywali Janek.. i nazywali. I wiesz wyroslam na kobietę Mrugnięcie I już nikt nie mówi tak na mnie Mrugnięcie
Dzieci: Marcel ;
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.