Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: co robic żeby niemowle spało całą noc  (Przeczytany 8531 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ankaa
Gość
co robic żeby niemowle spało całą noc
« : Grudzień 05, 2010, 11:43:43 »

Witam mamusie Uśmiech Mój 9-miesieczny synek budzi się w nocu co 2 godziny ciągle domaga się piersi i ostatnio chce spac z nami w łużku co go odłożymy to zaraz się budzi i krzyczy. Myślałam, że się nienajada wiec na kolacje doję mu kaszkę i do popicia mleko modyfikowane którego wypija tylko troszę bo oczywiście musi by cycuś Uśmiech Próbowałam w nocy zamiast piersi dac mleko sztuczne ale malutki nie chciał i strasznie się wydzierał a jak dostał pierś to zaraz się uspokoił i zasnął. Czasami myślę, że mały uzależnił się od cycusia hi hi Chichot Drogie mamusie czy wasze pociechy też nie chcą spac w nocy? Może dzieci karmoione sztucznie śpią lepiej? Co robicie, żeby dzieciaczki przesypiały całą noc. Jastem wykończona tym nocnym wstawianiem. Bardzo proszę o pomoc Chichot
AsiaU
Gość
Odp: co robic żeby niemowle spało całą noc
« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2010, 12:25:41 »

Witam,
jeśli nie chce jeść w nocy z butelki, to z pewnością nie jest głodny.Brakuje mu mamy w nocy i jej cycusia. Jedyna rada to próbować odzwyczajać malucha od cycusia , którego uzywa jak smoczka na uspokojenia. Jak tylko się obudzi w nocy - smoczka utulić i odłożyć do łóżeczka, może być ciężko , ale po paru dniach powinien już się nie domagać. I na kolację radziłabym kaszkę abyś miała pewność , że jest najedzony. Mój synuś (8 m-cy) na kolację je kaszkę i około 23.00 mleko, przesypia do 7.00. Powodzenia
Agra80
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2010, 11:58:48 »

Chyba rzeczywiście mały traktuje Cię w nocy jak duży smoczek Uśmiech Miałam to samo. Karmiłam mojego 10-miesięcznego synka piersią tylko w nocy. Budził się co 2 godz i najlepiej brało się go do naszego łóżka. Ale odkąd wyrżnęły mu się pierwsze ząbki, nocne podawanie cyca to był koszmar. Pewnej nocy miałam dość i postanowiłam zupełnie odstawić małego od piersi.
Wieczorem dostawał kaszkę na mleku modyfik. potem jeszcze przed samy zaśnięciem butla z mlekiem. Gdy budził się w nocy, podawałam mu przegotowaną wodę (czasem herbatkę, ale wiem, że lepiej nie przyzwyczajać do słodkich napojów w nocy). Mały oczywiście na początku wypluwał smoczek i ryczał, brałam go wtedy na ręce, utulałam, i znowu do łóżeczka. I tak kilka razy w nocy. Ale po paru dniach, mały przespał całą noc. Teraz już nawet nie budzi się w nocy, żeby się napić wody. Kosztowało mnie to parę nieprzespanych nocy, ale się opłacało.
Spróbuj. Może i Twoje maleństwo szybko się przestawi.
slicznotka-29
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2010, 12:25:24 »

Witam serdecznie!
mam podobny problem synek ma 8 miesięcy i jest masakra w nocy.Wstaje co pół godziny.Synek uspokaja sie tylko po wzieciu na ręce ablo jak go wezme do siebie do łóżka.Dodam tylko że jest karmiony sztucznie ale napewno nie jest głodny bo sprawdzałam.Nie wiem czy brać go na ręce i odkładać do bólu czy też czekac aż padnie ze zmeczenia i z płaczu.Próbowałam czekać ale on może tak strasznie płakac godzinami i nie wiem czy to dobry pomysł.Tak dzieje sie od kiedy wruciłam do pracy wiem że to z tesknoty bo widze to w innych sytuacjach w ciągu dnia.BłAGAM pomóźcie!!!!!
Caltra
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Grudzień 08, 2010, 14:24:49 »

Witam Uśmiech
Mam prawie identycznie co slicznotka - tylko że co godzine,co dwie ... tylko moje ręce pomagają.... niemam pojęcia czemu tak się budzi.
Nie płacze tylko poprostu wstaję i czasami już zdąży i stoi w łóżeczku - biore go ne ręce i śpi ... masakra ... skończył 8 miesięcy.
Kala
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 09, 2010, 11:36:17 »

Mój syneczek jest jeszcze malutki ma 3,5 miesiąca ale bliska mi osoba wypróbowała taki sposób:
usiądź przy łóżeczku tak żeby dziecko zasypiając Cię widziało głaszcz i mów do niego i tak za każdym razem jak się obudzi, jak wstanie staraj się je położyć nie jest to łatwe ani przyjemne jak dziecko tak przeraźliwie płacze i domaga się na rączki, ale po 4 dniach zaczęło przynosić to efekty.
Jak pisałam mój synek jest malutki ale już teraz to stosuje oczywiście jak mam pewność że nie jest głodny nie ma mokro itp...
Caltra
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Grudzień 09, 2010, 13:12:01 »

Będe próbować - tylko najgorsze jest to że dopiero teraz tak ma , do tej pory spał całe noce ... a może to ząbki ?? hmmm
lidia
nowa(y)

« Odpowiedz #7 : Grudzień 17, 2010, 09:48:16 »

witam mam podobny problem moj synus ma 7 miesiecy i od jego nrodzin nie przespalam ani jednej nocy jest karmiony sztucznie a i tak budzi sie co 2 godz z placzem i tylko moje rece go uspakajaja, glaskanie spiewanie mowienie nie pomaga ani zadna rutyna przed spaniem,nawet taty rece nie moga byc tylko ja go uspakajam. jestem juz wykonczona nie wiem co robic pomozcie bo jest coraz gorzej.
Niksa87
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : Grudzień 19, 2010, 22:51:45 »

Ja od samych narodzin córki uczyłam ją zasypiania w łóżeczku, miałam z tym mniejszy kłopot, ponieważ od samego początku była karmiona mlekiem modyfikowanym. Zaraz po kąpieli była nakarmiona i odkładana do łóżeczka i już jej tak zostało. O 19 jest kąpana dostaje kolacyjkę i do łóżeczka. Teraz już sama wstaje to trochę się pokręci i sama zasypia czasami trzeba ją pogłaskać po policzku. W nocy z reguły budzi się raz jeszcze na mleko i zaraz zasypia dalej i śpi do 8 rana, także moja córeczka  co do spania to jest dziecko na medal Mrugnięcie
Dzieci: Dagmara (26 miesięcy);
Monibuu
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 21, 2010, 14:15:37 »

co zrobić????hmmm:)nic się nie da zrobić:).....spanie z maluchem to jedyna opcja na odrobinę snu dla obojga,moja córcia ma 9 miesięcy, ani jednej przespanej ciurkiem nocy:( niektóre dzieci po prostu nie spią....a te które śpią ...hehhe nie ma takich:)dużo optymizmu i uśmiechu i wytrwałości...kiedyś nadejdzie ta upragniona przespana noc...Uśmiech
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.