Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: alergia na bialko jaja kurzego  (Przeczytany 2075 razy)
gabi86
nowa(y)

alergia na bialko jaja kurzego
« : Grudzień 21, 2010, 09:51:33 »

Witam!Mam problem z rozszerzaniem diety mojej 7msc.córci.Zuzia jest uczulona na białko jaja kurzego i mleko.Karmie ja piersia i zupkami warzywnymi.Boję sie podac jakikolwiek nowy produkt a szczegolnie mięso.Zuzia przeszła wstrzas anafilaktyczny.To był koszmar i boje sie że sie to powtorzy.Niewiem co i w jakich ilosciach jej podawac by dieta nie byla zbyt uboga:(
Agniś
Gość
Odp: alergia na bialko jaja kurzego
« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2011, 15:06:45 »

Przede wszystkim wydaje mi się, że lekarz powinien dać skierowanie na testy bo skoro jest ryzyko tak silnej alergii to dobrze wiedzieć czego unikać. Niestety lekarze niechętnie dają takie skierowania. Ja zawalczyłam i dziecko w wieku chyba 8 miesięcy miało testy z krwi. Na podstawie wyników będziesz wiedziała jak skomponować dziecku dietę. Ale moim zdaniem musisz to zrobić pod kontrolą lekarza.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.