Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: mleko mamy!!! ani kaszki ani innego mleczka  (Przeczytany 2274 razy)
linusia84
osesek
*

mleko mamy!!! ani kaszki ani innego mleczka
« : Styczeń 01, 2011, 22:17:26 »

Witajcie drogie mamy. Mam problem z moja 6 miesieczna coreczką. Karmie piersią ale za miesiąc wracam do pracy. Coreczka nie ma w ogole ochoty ani na kaszkę ani na inne mleczko. Pije herbatki soczki rozcienczone no i piers. Wprowadzilam rowniez inne pokamy (wcina bez problemu) tak jak nakazują normy. Ale musze ja odzwyczaic od piersi (w godzinach w ktorych pracuje) i nie wiem jak.Kupowałam już rózne kaszki smakowe ( na swoim i mleku modyfikowanym) kleiki ryzowe, mleko na dobranoc NAN ale nic nie chce. Jeden łyk i pluje. Dawałam jej rowniez łyżeczką i z butelki. Czy te mleka w proszku mają różńe smaki? Moze powinnam sprobowac jeszcze jakiegos? Coreczka nie jest alergikiem. Bardzo proszę o radę.
nik
Gość
Odp: mleko mamy!!! ani kaszki ani innego mleczka
« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2011, 03:34:13 »

Droga koleżanko kazde mleko modyfikowane ma inny smak,który nie zawsze przypadnie dziecku do gustu sa mleka np.na bazie sojii które w smaku są ochydne!!!A co do przyzwyczajenia się  dziecka do mleka modyfikowanego poleciłbym nie przerywac karmienia tylko próbowac az dziecko sie przyzwyczaji(pod warunkiem ze nie ma alergii na składniki mleka):na przykładzie gdyby Twoje dziecko miało alergie na białko pochodzenia krowiego musiałabys stosowac diete wykluczajaca własnie to białko pochodzenia krowiego z Twojego jadłospisu albo przejsc na mleko modyfikowane i nie ma wyjscia dziecko musi sie przyzwyczaic.
nik
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2011, 03:38:18 »

a co jeszcze wpadło mi do głowy to sprubój kaszki bez smakowe np.kukurydziana bez dodatkow.Moze dziecku nie odpowiadac smak tych kaszek które podawałas a nie smak mleka :)pozdrawiam

linusia84
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2011, 19:04:54 »

Dziekuje kolezanko za podpowiedz sprobuje kaszki bezsmakowej Uśmiech jak na razie malutka nie ma alergii ale wiem ze moze sie jeszcze pojawic. Kolezanka wykarmila dwoje dzieci mlekiem Bebiko wiec moze sprobuje. Kupowalam NAN ale nic z tego. Bede informowac o postepach Uśmiech 
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2011, 21:13:51 »

Witaj. Jeśli Twoje dziecko lubi owoce to możesz też spróbować dać kaszkę bezsmakową ale z jakimś owocem. Ja tak robię czasami. Mój smyk dużo bardziej woli takie kaszki z owocami niż te smakowe. Ja rozrabiam kaszki, ale trochę mniej niż smakowej i dolewam do niej pół słoiczka owoców. Daję tak kaszki ryżowe i kukurydziane. Zwłaszcza ta druga przypasowała mojemu maluchowi.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2011, 08:43:29 »

Z doświadczenie wiem, że dzieci od mamy chcą tylko pierś bo tak jesteśmy kojarzone.... Uśmiech Natomiast od obcych osób jedzą bez problemu mleczne potrawy. I łyżeczką i butelką. Jeżeli chcesz nadal karmić swoim mlekiem to nie ma większego problemu. Proponuję zrobić kilka prób z własnym mlekiem, ale zostawić córeczkę np.z tą osobą, która będzie się nią opiekować podczas Twojej nieobecności. Na początek lepiej dać do wypicia same mleko i stopniowo z czasem dodawać kaszkę.  Dzieci naprawdę jedzą bez większych kłopotów jak nie mam w pobliżu mamy (piersi Uśmiech)
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2011, 13:50:55 »

Ja bym spróbowała tak jak pisze Ivy moja mała dokladnie tak robila! jak mnie w pobliżu nie było to piła mleko a jak byłam to koniec świata musiała tylko do mnie i do cycusia! ale ja bym dala bebilon lub bebiko jest smaczniejsze niż nan!
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #7 : Styczeń 06, 2011, 09:26:43 »

Ja polecam bebiko. Bebilon jest troszkę mniej słodki, natomiast nan jest ohydne (smakuje jakimś żelastwem). Spróbowałam wszystkich zanim podałam Michałowi (zresztą żadnego w rezultacie nie pił), ale tylko bebiko byłam w stanie zużyć sama do ukochanej przeze mnie kawy zbożowej.
Dzieci: Michałek (3 lata);
officemama
osesek
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 09, 2011, 17:32:48 »

uważam, że jak mała nie chce innego mleka, to nie należy zmuszać. dstaw od piersi i ustaw jej zdrową dietę. tylko człowiek pije mleko przez całe życie, zwierzęta tego nie robią.
Dzieci: Marcel ;
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.