Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: zdrowe słodycze dla dzieci  (Przeczytany 2731 razy)
officemama
osesek
*

zdrowe słodycze dla dzieci
« : Styczeń 09, 2011, 17:45:21 »

Mój mały ma skazę białkową i reakcję alergiczną na soję i gluten. Staram się jak mogę i staję na rzęsach, wymyślam przepisy, ale czasem jest to męczące. Znajoma przyniosła mu czekoladę i byłam zdziwiona jakie ma dobre składniki: nieprażone ziarna kakao, jest słodzona syropem z agawy, nie ma lecytyny i cukru. Na etykietce jest strona sklepu www.rawfoods.pl Zajrzałam na ich stronę i wszystkie produkty są rewelacyjne, słodycze bez chemii i barwników i nawet nieprzetwożone temperaturą. Macie jeszcze jakieś zdrowe słodycze, które polecacie?
Dzieci: Marcel ;
mama_i_maluszek
osesek
*

Odp: zdrowe słodycze dla dzieci
« Odpowiedz #1 : Luty 04, 2011, 10:12:43 »

Strona rzeczywiście oferuje wiele produktów, które wpisują się w nowoczesne trendy diety raw food i można tam znaleźć coś dla siebie. W jakim wieku jest Twój maluszek officemamo? Jeśli jest w wieku powyżej 12 m.ż. możesz wykorzystać miód, pestki słonecznika i dyni, domowe galaretki owocowe i kisiele na bazie mąki kartoflanej. Oczywiście słodkim dodatkiem mogą być również soczki owocowe lub kompociki, jednak należy zwrócić uwagę, aby ich dodatkowo nie dosładzać. Jeśli dziecko to jeszcze niemowlę warto soki rozcieńczyć w wodzie niskozmineralizowanej, przeznaczonej specjalnie dla maluszków.
officemama
osesek
*

Odp: zdrowe słodycze dla dzieci
« Odpowiedz #2 : Marzec 18, 2011, 16:04:40 »

mama i maluszek, dziękuję za radę. Miód jak najbardziej, suszone pestki dyni i słonecznika, łączę i tworzę deserki z kakao, mały uwielbia, dodaję jeszcze awokado i wychodzi pychotka Uśmiech Jeśli chodzi o mąkę kartoflaną, to u nas też odpada, używam za to mąkę migdałową, galeretek nie jemy, ale staram się urozmaicać. W rawfoods robię zakupy już od jakiegoś czasu, czekolady mają naprawdę super. Robimy też jabłuszkowe puree z miodkiem i cynamonem. Ja też jem takie puree Uśmiech Posypuję sobie tym raw kakao... pyszne Uśmiech pozdrowionka!
Dzieci: Marcel ;
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.