Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: menu 8 miesiecznego niejadka  (Przeczytany 2569 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nuna
Gość
menu 8 miesiecznego niejadka
« : Styczeń 10, 2011, 18:57:24 »

witam, chcialam sie zapytac czy Wasze bobasy maja uregulowane pory jedzenia i czy moze ktoras z Was ustalila sobie tygodniowe menu? Moj niunius od 4 miesiaca jadl zupki a okolo 6 zaczal wybrzydzac teraz juz nic nie chce jesc, nawet go nie moge uregulowac. Niedawno oduczylam go jedzenia w nocy, bo myslalam ze to jest przyczyna ale nic sie nie zmienilo. Jedynie regularnie ma butle o 20 i okolo polnocy rano nie chce nic jesc chyba ze pojdzie spac to je butle a przez caly dzien to je jak ma ochote czasem kaszke czasem ziemniaki z warzywami nie chce zupek nie chce owocow. czasem nocna przerwa trwa nawet 10 godz w dzien najkrotsza 4 godz pomiedzy nic sobie nie da wcisnac. ze spaniem jest podobnie spi przewaznie 3 razy dziennie a jak go probowalam przetrzymac to i tak nie pomoglo padal na stojaco po czym spal pol godz i za 2 znowu padal. Ogolnie nie potrafie go z niczym uregulowac. czy ktos ma podobne problemy?
didi
rozmowna(y)

Odp: menu 8 miesiecznego niejadka
« Odpowiedz #1 : Styczeń 10, 2011, 19:38:13 »

Przed wprowadzeniem malej nowych potraw, zaczelam od planu w jakich odrebach czasu co mam jej podac. Oczywiscie na poczatku to wogole nie zdawalo u nas egzaminu, ponieważ mala nie zjadala tylu rzecy podczas jednego dnia. Natomiast po jakims czasie  (chyba ok 1, 5 miesiaca od wprowadzenia pierwszej marchewki)wszystko sie unormowalo. Do tej pory mamy okreslone godziny posilków a mala ma idealna wage. Co do spania, to nasza niunia tez w tym wieku spala 3 razy dziennie. Teraz zauwazylam, ze tyle nie potrzebuje(2 razy dziennie) Oczywiscie nie przytrzymuje jej na sile. Mysle, ze mozesz malemu ustalic pory jedzenia i trzymac sie tego planu, no i miedzy posilkami nie dawaj pustych kalorii ( jesli takowe dajesz). Karmienie malucha , to nie taka łątwa rzecz i ja przeszperalam portale, gazetki i ksiazki:) Powodzenia i duzo cierpliwosci.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
nuna
Gość
Odp: menu 8 miesiecznego niejadka
« Odpowiedz #2 : Styczeń 12, 2011, 10:37:57 »

dziekuje za odpowiedz. tez staralam sie karmic go co 4 godz ale czesto zdarza sie tak , ze rano nie dam rady mu nic wepchac zacisnie buzie i nie zje i wtedy psuje sie caly plan dnia. czasem zje o czasie a czasem po 6 godz nawet nie chce. bede probowac przybiera dobrze na wadze wiec narazie nie mam sie czym martwic. mam tylko nadzieje ze ktoregos dnia zasmakuja mu owoce
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.