|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #30 : StyczeĹ 27, 2012, 09:23:17 » |
|
Forum jest właśnie po to, żebyśmy wymieniały sie poglądami (wiedzą) Mnie temat baaardzo zaintrygował i cieszę się, że dzięki Zeji moja wiedza jest większa. Pozdrawiam.
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|
|
emiliap
|
 |
« Odpowiedz #31 : StyczeĹ 27, 2012, 20:51:36 » |
|
ile osób tyle opini. Nam rodzice myli zęby pastą z fluorem i jakoś problemó nei było. Uważa, że jeśli dziecko potrafi wypłukać ząbki to nie ma takiego problemu.
|
|
Dzieci: Filipek (3 lata);
|
|
|
|
m271
|
 |
« Odpowiedz #32 : StyczeĹ 28, 2012, 12:06:45 » |
|
A ja generalnie myślę, że ktoś tu uparcie "lobbuje"na rzecz past bez fluoru zwłaszcza jednej firmy, i takich krypto reklam jest na większości forów sporo. Dla mnie wiążącą opinią jest jednak opinia specjalisty tz. pediatry i stomatologa w tym przypadku a nie info na forum :)z góry przepraszam jeśli kogoś uraziłam 
|
|
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #33 : StyczeĹ 28, 2012, 17:06:22 » |
|
Ja poczytałam, porozmawiałam ze stomatologiem i tak jak pisałam wyżej stosujemy nadal elmex:) Jedyne co się zmieniło to to, że bardziej pilnuję płukania  i tyle. Już więcej w tym temacie pisać nie będę, bo najprościej by mi było skopiować mój wcześniejszy wpis.
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|
zeja
osesek
|
 |
« Odpowiedz #34 : StyczeĹ 30, 2012, 07:41:18 » |
|
Najważniejsze dziewczyny byście robiły to, co uważacie za rozsądne. Ja właśnie tak robię - nikt nikogo nie będziesz przecież zmuszał do konkretnych zmian. Jesteśmy dorosłe ;-)
|
|
|
|
|
Karka
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #35 : StyczeĹ 31, 2012, 10:12:16 » |
|
Coś podobnego napisałam na poprzedniej stronie tematu. Ja również protestuję pastę bez fluoru - tak tylko z czystej ciekawości, dla sprawdzenia, co to za dziwadło ;-)
|
|
|
|
|
zeja
osesek
|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 01, 2012, 07:41:39 » |
|
Normalna pasta - tyle że bez konserwantów, barwników, fluoru i triclosanu ;-) A oczywiście rób jak chcesz - u nas ta (... SPAM) rodzinie podpasowała.
|
|
|
|
|
|
m271
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 01, 2012, 09:24:30 » |
|
Blok reklamowy zakończony,,,, 
|
|
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
|
|
|
zeja
osesek
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 02, 2012, 07:47:12 » |
|
No nie... chyba faktycznie nie masz co pisać, ale mnie to już nie interesi -nie ma to jak wymyślać bajki. Twoja sprawa - pozdrawiam.
|
|
|
|
|
marta18
sympatyczka(k) forum

|
 |
« Odpowiedz #39 : Marzec 04, 2012, 16:39:07 » |
|
nie wiem o co taka afera. pytanie było proste czy szkodzi czy nie. w nadmiarze wszystko szkodzi. jest pełno past bez fluoru i to tylko wybór mamy. jeśli dziecko nie płucze buzi (a to nie jest łatwe) lepiej używać bez fluoru, a jeśli już płucze buzie można stosować z fluorem. Warto pamiętać, że fluor działa na szkliwo tylko w momencie szczotkowania gdy tworzy się dużo piany- informacja od stomatologa. myśle że jeśli boimy się próchnicy warto się wybrać na lakowanie zębów. p.s. my zmieniliśmy podejście i wypośrodkowaliśmy 1 x dziennie z fluorem, 1x bez i po kłopocie
|
|
Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
|
|
|