Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: hity i kity w niemowlęcej wyprawce  (Przeczytany 4697 razy)
mamaoli
rozmowna(y)

Odp: hity i kity w niemowlęcej wyprawce
« Odpowiedz #10 : Luty 08, 2011, 20:22:53 »

aha i dodam jeszcze dla mam które mają problemy z hemoroidami po porodzie - czopki Hemorol - naprawdę cudo i maść Procto Glyvenol Mrugnięcie
Dzieci: Ola (30 miesięcy);
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #11 : Luty 09, 2011, 11:26:19 »

komentarz
KITY
-co do podgrzewaczy zgadzam sie w 100% są nieprzydatne i za wolne- u nas korzystaliśmy z mikrofali i czajnika elektrycznego wode gotowałam wcześniej a w nocy tylko włączałam na kilka sek
-ubranka zapinane z tyłu POMYŁKA, tak samo pajace z rozpinaną 1 nogawką
nie lubię też body bez zatrzasków przy szyi, rozciągają sie i mój synek po kilku noszeniach ma dekolt do pępka
-nie polecam niekapków, nawet ja mam problem żeby coś z nich wyssać Złość i podobno źle wpływają na zgryz
- śpiworki do spania- synek co chwile sie budził i zakręcał
- Żele przy ząbkowaniu, u nas sienie sprawdziły, czas działania jakieś 10 min i można stosować tylko kilka razy dziennie, z tego co powiedziała pediatra za względu na zawartość lignokainy, która wpływa na prace serca- nie wiem czy to prawda

HIT/KIT- mata edukacyjna- tak jak u koleżanki jako maluszek nie był zainteresowany za to teraz -ma roczek- bawi sie bardzo ładnie i zasypia przy muzyczce

POLECAM
-u nas lepiej sprawdziły sie chusteczki dada z biedronki, są wilgotniejsze i miększe, cena około 3 zł za op, używamy też ich pieluszek.
-sterylizator do butelek
- krople biogaia- nie wiem czy to one działały ale kolki u nas w porównaniu do tego co piszą inne mamy były krótkie
- maść majerankowa i frida do noska
- mustela płyn do przecierania skóry- super na wyjazdy i do wycierania mleka zza uszu Chichot
- kocyk z dziurkami na ciepłe dni
- podkłady higieniczne np babydream, super na przewijak, do lekarza i na spacery, są też droższe wersje z taśmą klejącą od spodu
- pojemnik na porcje mleka ja mam aventu super sprawa, nie trzeba pakować całego pudła
- krem przeciwsłoneczny i na zimę, tylko szkoda że dla najmniejszych jest tylko z filtrem 30, a 50 od 6-ego miesiąca
- linoderm- super na przesuszoną skórę i odparzenia
- moskitiera- na wózek i łóżeczko
- gryzaki tak ale dopiero po zamrożeniu, a i tak woli zjadać łóżeczko
- huśtawka dla niemowlaka
- fotelik do karmienia

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
mil
Gość
« Odpowiedz #12 : Luty 09, 2011, 13:20:53 »

HITY
- U nas podgrzewacz rewelacja nie wyobrażam sobie bez niego życia w tej chwili na noc po prostu zostawiam włączony z butelką wody ale zwykły polski firmy Bobas grzeje butelkę nie całe 10 min bo pierwszy kupiliśmy babyOno  elektroniczny to po prostu pomyłka podgrzanie wody to co najmniej pół godziny a po dwóch tygodniach zaczął przeciekać zalał się cały wyświetlacz
- leżaczek
- z ubranek pajace i półśpiochy bo w śpiochach większości są za krótki nóżki nieadekwatne do rozmiaru i wieku dziecka
- u nas śpiworek sprawdza się rewelacyjnie bo wszystkie kocyki mała ma stale skopane
- mata edukacyjna też jest dla nas super mała leży ok. godziny i można coś zrobić ale też nie taka zwykła tylko z melodyjkami i mrugającymi światełkami
- muzyka poważna wybrane utwory zgodnie z gustem dziecka potrafi przeleżeć godzinę słuchając Bacha
- do pupy linomag
- na kolki sprawdził się nam tylko debridat
- przewijak na łóżeczko
- śpiworek do wózka
- frida i roztwór wody morskiej

KITY
- chusteczki nawilżane używam tylko po za domem w domu ciepła woda i gaza wszystkie których próbowaliśmy powodowały uczulenie u mnie na rękach masakra ile to musi mieć wszystko chemii
- kropelki na kolki typu infacol
- butelki antykolkowe próbowaliśmy różnych firm wydaje mi się że wszystkie są takie same raczej średnio działają
- łapki niedrapki dziecko ściąga w parę sekund lepiej nałożyć skarpetki
Chyba nic więcej nie kupiliśmy co by nie było potrzebne
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #13 : Luty 09, 2011, 15:59:02 »

Kity:
-podgrzewacz do butelek, cale szczescie udalo sie odsprzedac z mala strata
-lozeczko turystyczne zamiast typowego drewnianego, wprawdzie tansze, ale  nie da sie przyczepic zadnej zabawki
-rozek, cale szczescie ofiarowany przez tesciowa, wiec nic mnie nie kosztowal
-spiochy zapinane na 1 nogawke, balam sie urwac dziecku noge, tak mocno trzeba czasem zgiac, zeby wlozyc do tej niezapinanej, cale szczescie tez ofiarowane przez babcie
-wszelkie kaftaniki, szczegolnie wiazane na sznureczki, tez ofiarowane  Duży uśmiech
-troszke sama wanienka, bo moglam sie bez niej obyc wkladajac dzidziusia do duzej wanny w lezaczku, ktory uwielbialam w przeciwnosci do wielu z Was, kupilam, gdy corka robila sie dosc ciezka, by lezala na mojej rece, i bylo super, mala mogla popluskac sie, az nauczyla sie siedziec
-wkladki laktacyjne inne niz Avent, mokre po kilku minutach noszenia
-wozek kupiony na ebay'u, kolko odpadlo po 2 miesiacach, bez mozliwosci naprawy

Raczej nie potrzebowalam lekow, wiec w tej kwestii sie nie wypowiem. Acha, zele na zabkowanie, lipa!

Hity:

-sudocrem
-lezaczek do wanny
-kaszki, jogurty cow and gate, bez cukru!
-obiadki w sloiczkach, w przeciwnosci do innych dzieci, moja corka nigdy nie miala zaparc, problemow z jedzeniem, delikatnie przeszla na nasze jedzenie majac rok

Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Zosienka0811
1/08/2011 zmienił się nasz świat i Zosię nam dał!
osesek
*

« Odpowiedz #14 : Grudzień 01, 2011, 21:29:37 »

Zapytam Was bo nigdzie nie mogę znaleźć, torba dedykowana do wózka hit czy kit? Do navingtona jest bakista, albo bakista light. W sumie jak inwestować to w coś porządnego, więc pytam czy  kupowałyście taka torbę w komplecie z wózkiem czy może coś z zupełnie innej bajki?
Dzieci: Zosia (9 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #15 : Grudzień 01, 2011, 21:51:09 »

Ja miałam taką torbę, była w komplecie z wózkiem. Przydała mi się, zabierałam ją z sobą wszędzie, nawet jeśli nie brałam wózka (np. do lekarza) Trzymałam w niej wszystkie niezbędne rzeczy dla mamy i dziecka na spacerze i w podróży. Tak więc dla mnie hit  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
ewelina986
nowa(y)

« Odpowiedz #16 : Grudzień 03, 2011, 02:09:38 »

Dołączam swoją listę hitów i kitów:)

Hity:
-leżaczek
-pajace oraz półśpiochy-łatwe do ubrania, wygodne do spania
-body-u nas niezbędne pod wszystkie ubranka
-śpiworek do spania-mała kołderką bez przerwy przykrywała sobie główkę
-duża ilość tetrowych pieluszek-przydatne przy jedzeniu oraz układaniu dziecka do snu-moja nie zaśnie bez pieluszki przy buźce
-poduszka-fasolka-chyba jeszcze nikt nie podał, a u nas sprawdziła się świetnie-przy karmieniu piersią, ale również po porodzie, kiedy przez dwa tygodnie nie mogłam siedzieć okazała się bardzo przydatna;)
-disnemar lub sterimar do noska
-osłonka na łóżeczko-chroni główkę, ale też dziecko ma zajęcie oglądając kolorowe obrazki na niej
-buciki "miękkie"
-obcinak do paznokci-moim zdaniem zdecydowanie lepszy niż nożyczki, ale tu opinie są różne
-kapturki do karmienia-u nas niezbędne przez cały okres karmienia piersią
-wózek z możliwością wpięcia do niego fotelika samochodowego-nie trzeba budzić dziecka przy przekładaniu
-wkładki laktacyjne z Rossmana-tanie i dobre
-sterylizator do butelek
-do pupy-alantan-dobry, niedrogi, wystarcza na długo i dobrze się rozsmarowuje
-mata do przewijania

U nas akurat bardzo przydały się ubranka w rozmiarze 56 i mniejsze, córa chociaż nie była wcześniaczkiem była tak drobna, że dopiero niedawno zaczęła z nich wyrastać, a ma 4 miesiące:)

Kity:
-rożek
-ręczniczek z kapturkiem-można się obyć
-rękawiczki-niedrapki-używałam przez 2 dni, później stwierdziłam, że sama nie chciałabym ubierać ich w lecie;)
-karuzela na łóżeczko-interesująca, ale tylko na chwilę
-duża ilość ubranek z kapturkami-przy ubieraniu "na cebulkę" okazuje się, że dziecko ma na głowie 3 kapturki+czapkę; kapturki TAK, ale przy bluzie lub kurteczce
-oliwka

To chyba tyle, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam:)
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #17 : Grudzień 13, 2011, 20:43:56 »

kit: baldachim- tylko kurz sie trzymał.
Dzieci: Filipek (3 lata);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #18 : Styczeń 04, 2012, 17:01:34 »

beznadziejnym pomysłem jest butelka z łyżeczka lovi. Gdy odstawiłam syna od piers bardzo się bałam, że nie bedzie chciał pić z butelki a tą łyżeczka jeszcze bardziej go zrażałam.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.