komentarz
KITY
-co do podgrzewaczy zgadzam sie w 100% są nieprzydatne i za wolne- u nas korzystaliśmy z mikrofali i czajnika elektrycznego wode gotowałam wcześniej a w nocy tylko włączałam na kilka sek
-ubranka zapinane z tyłu POMYŁKA, tak samo pajace z rozpinaną 1 nogawką
nie lubię też body bez zatrzasków przy szyi, rozciągają sie i mój synek po kilku noszeniach ma dekolt do pępka
-nie polecam niekapków, nawet ja mam problem żeby coś z nich wyssać

i podobno źle wpływają na zgryz
- śpiworki do spania- synek co chwile sie budził i zakręcał
- Żele przy ząbkowaniu, u nas sienie sprawdziły, czas działania jakieś 10 min i można stosować tylko kilka razy dziennie, z tego co powiedziała pediatra za względu na zawartość lignokainy, która wpływa na prace serca- nie wiem czy to prawda
HIT/KIT- mata edukacyjna- tak jak u koleżanki jako maluszek nie był zainteresowany za to teraz -ma roczek- bawi sie bardzo ładnie i zasypia przy muzyczce
POLECAM
-u nas lepiej sprawdziły sie chusteczki dada z biedronki, są wilgotniejsze i miększe, cena około 3 zł za op, używamy też ich pieluszek.
-sterylizator do butelek
- krople biogaia- nie wiem czy to one działały ale kolki u nas w porównaniu do tego co piszą inne mamy były krótkie
- maść majerankowa i frida do noska
- mustela płyn do przecierania skóry- super na wyjazdy i do wycierania mleka zza uszu

- kocyk z dziurkami na ciepłe dni
- podkłady higieniczne np babydream, super na przewijak, do lekarza i na spacery, są też droższe wersje z taśmą klejącą od spodu
- pojemnik na porcje mleka ja mam aventu super sprawa, nie trzeba pakować całego pudła
- krem przeciwsłoneczny i na zimę, tylko szkoda że dla najmniejszych jest tylko z filtrem 30, a 50 od 6-ego miesiąca
- linoderm- super na przesuszoną skórę i odparzenia
- moskitiera- na wózek i łóżeczko
- gryzaki tak ale dopiero po zamrożeniu, a i tak woli zjadać łóżeczko
- huśtawka dla niemowlaka
- fotelik do karmienia