Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: i juz jestem sama  (Przeczytany 1613 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
niuniaaa190
nowa(y)

i juz jestem sama
« : Luty 12, 2011, 09:45:49 »

czesc dziewczyny !! wczoraj wieczorem zrobilam to co radzilyscie i porozmawialam z moim facetem o tym jak sie czuje gdy nienpyta o to jak sie czuje ze nie zwraca na mnie wogole uwagii itd no i powiedzial mi ze to sie wszystko wypalilo i ze musimy sie rozstac bo on nie jest gotowy na dziecko a niby kiedy bedzie ma 27 lat a zachowuje sie jak gowniarz dzis sie wyprowadza a ja z tym malym bomblem w sobie zostane sama normalnie tragedia jest mi tak zle samej do tego ciaza jest zagrozona i starsznie potrzebuje wpsarcia ale nie mam na kogo liczyc rodzicow nie mam tylko przyjaciele ale opowiadac im o tym wszystkim tu jakos mi tak latwiej napisac dziekuje ze moge z wami podzielic sie wszystkim naprawde pozfrwiam ewelina
karlinka
super mama

Odp: i juz jestem sama
« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2011, 10:05:55 »

A to gówniarz. Przepraszam, ale trudno mi się powstrzymać. Dobrze, że z nim pogadałaś, trudno powiedzieć ile by Cię jeszcze zwodził, ale i tak by odszedł. Nie wiem co Ci radzić. Tu na forum zawsze możesz się wyżalić i zawsze znajdzie się ktoś kto Cię wysłucha i doda Ci otuchy. Ale wiesz dobrze jest też mieć przyjaciół w realu, dlatego jeśli ich masz nie odsuwaj  się od nich. Prędzej czy później i tak musisz im powiedzieć co się stało, jeśli są w porządku to pośpieszą z pomocą, a tobie przyda się teraz każde wsparcie. Co do faceta, to jest nieodpowiedzialny i tyle, przecież dziecka sobie sama nie zrobiłaś, baran jeden. Nie zapomnij go zaskarżyć o alimenty. Przepraszam, że piszę tak bez składu i ładu, ale jestem jeszcze przed poranną kawą, a tu taki wnerw od rana. Trzymaj się dziewczyno, dbaj o siebie i pisz kiedy tylko chcesz. Przytulam, pozdrawiam,sercem jestem z Tobą.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2011, 10:07:32 »

Tak mi przykro, Niunia, ze musisz przechodzic przez to teraz, gdy jestes w ciazy, i to bez wsparcia. Nie odwracaj sie od swoich przyjaciol w realu, teraz oni powinni Cie wspierac jesli sa prawdziwymi przyjaciolmi, nie zostawaj sama. Twoj chlopak, no coz, moze jeszcze zmieni zdanie, choc i tak ciezko juz bedzie odbudowac to co bylo. Wsadzic potrafil, a teraz problem! Samej tez mozna wychowac dziecko, to juz nie te same czasy. Wiele matek wiaze sie ponownie z innymi mezczyznami. Mozesz tez udac sie do poradni lub jakiegos osrodka, moze ktoras z dziewczyn na forum bedzie wiedziala gdzie dokladnie. Trzymaj sie cieplutko i skoncentruj sie na sobie i dzidziusiu. Nie wydzwaniaj do chlopaka, daj mu czas na myslenie. Buziaczki i witaj na forum  Buziak Buziak Buziak
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2011, 10:10:57 »

Widze Karlinka, ze sie zgadzamy. Idz po kawusie i uspokuj sie  Uśmiech
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2011, 10:12:15 »

Właśnie miałam to zrobić  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2011, 11:29:51 »

Przykro mi, że tak się stało. Po przeczytaniu Twojego poprzedniego posta trzymałam kciuki, że razem dacie radę. Myślę, że jednak chyba lepiej że zrobił to teraz niż bezpośrednio po porodzie, kiedy byś szczególnie liczyła na jego pomoc i zaangażowanie. Gdyby wtedy Cię zostawił, być może czułabyś się bardziej zraniona. Tylko upominaj się od niego o alimenty, w końcu tak samo powinien ponosić odpowiedzialność za Wasze dziecko jak Ty. Sama też dasz radę. Znam dziewczynę, którą też w ciąży zostawił facet i radzi sobie bardzo dobrze. Jej rodzice mieszkają ponad 100 km od niej i nie przyjeżdżają do niej za często. Radzi sobie bardzo dobrze i w tej chwili jest szczęśliwa, że z nim nie jest. Twierdzi, że z nim byłoby im tylko źle. A wsparcia szukaj u najbliższych przyjaciół i na forum. Uśmiech Tylko na początku jest tak źle, z czasem zobaczysz dobre strony tej sytuacji. W smutnych chwilach pomyśl o swoim maleństwie, a na pewno wróci ci humorek. A tak swoją drogą to tacy ludzi nigdy nie dojrzewają do bycia rodzicem ani do bycia w stałym związku.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #6 : Luty 12, 2011, 11:31:47 »

A i jeszcze jedno - nie wstydź się prosić o jakąkolwiek pomoc innych. Będzie Ci znacznie łatwiej i lżej.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #7 : Luty 12, 2011, 15:20:42 »

Mnie też jest przykro. W tym okresie najważniejszym jest spokój, który ten kolo Ci zburzył. Dbaj o siebie i o dziecko (pamiętaj, że to, że jesteś w ciąży nic między Wami nie zmieniło, po prostu on nie dorósł do związku i prędzej czy później i tak by odszedł).
Dzieci: Michałek (3 lata);
gooshh
Gość
« Odpowiedz #8 : Luty 12, 2011, 18:56:11 »

mysle ze wszyscy tu maja racje.,
samana nowo sobie poukladasz zycie pomalutku ale tak jak bedzie najlepiej dla Ciebie i Twojego malenstwa.
Zycie jest za krotkie aby zyc z kims kato nie daperspektyw na udany zwiazek, na bezwarunkowe szczescie.
Znam jeden podobny przypadek facet zostal urodzilo sie dziecko po 4 latach odszed gdy jego zona spodziewala sie kolejnego i tak przez te 4 lata wogole sie nie ukladalo.

pozdrawiam Cie serdecznie ;**
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.