Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: uwaga na słoiczki gerbera  (Przeczytany 4175 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
marta18
sympatyczka(k) forum
**

uwaga na słoiczki gerbera
« : Luty 18, 2011, 20:39:32 »

jakiś czas temu czytałam artykuł i sprawdziłam na opakowaniu zgadza sie. w słoiczkach gerbera kurczak i indyk samo mięsko jest spory dodatek MOM- mięsa oddzielonego mechanicznie czyli chrząstki, ścięgna i takie tam. więc ostrzegam mamy takie maluszki to tylko prawdziwe mięsko powinny jeść, a nie oszczędzają na naszych skarbach. podobno za granicą w tych samych słoiczkach jest samo mięso.

uwaga też na słoiczek z lassagne, bo jest tam całe jajko, a nie tylko żółtko i się uczuliliśmy Złość,

p.s. od kiedy wprowadzać całe jajko, nasz pediatra mówi że powyżej roku i kiedy dawałyście rybę, bo tu opinie bardzo podzielone i od jakie najbezpieczniej zacząć- mintaj, dorsz, a moze łosoś

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
paola0909
nowa(y)

Odp: uwaga na słoiczki gerbera
« Odpowiedz #1 : Marzec 08, 2011, 10:09:38 »

Witam moj pol roczny synek je sloiczki z gerbera i jak narazie wszystko bylo dobrze nie mam zastrzezeni ale ja mu tez daje bobovit i raz hipp i powiem szczerze ze ja nie widzr roznicy ale on chyba tak jesli chodzi o deserki bo z bobovity mu bardziej smakuja.ale i tak mamy problem bo juz miesiac jemy deserki i zupki ale moj synek niechce zabardzo jesc a juz nie wspomne o piciu z butelki herbatki czy wody nie bedzie pil i koniec on tylko piers i tyle jak dziecko nauczyc picia z butelki i zeby sam chetnie jadl a nie zeby go zabawiano zeby tylko choc troche zjadl tych rzezczy jesli ktos ma sprawdzone sposoby prosze napiszcie pozdrawiam
Dzieci: Łukaszek (20 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2011, 10:28:39 »

Jeżeli synek lubi słoiczki bobovity to warto mu je dawać. Nie wiem ile on zjada np takiego deserku, ale jak zje pół słoiczka to naprawdę jest wystarczająca ilość dla takiego malucha. Kiedyś oglądałam program, w którym lekarka powiedziała, żeby pamiętać, że dla małego dziecka, porcja jedzenia to wielkość jego piąstki. Więc naprawdę dziecko nie musi zjeść całej butli żeby się najeść. Twój maluszek na razie próbuje, smakuje. Wszystko z czasem się unormuje. Jego głównym posiłkiem nadal jest mleko. Reszta to dodatki.
Co do picia to absolutnie nie ucz butelką. Jeżeli jej nie chce to nie. Podawaj mu picie łyżeczką.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 08, 2011, 17:19:10 »

paola, mi chodziło o słoiczki z samym mięsem...reszta jest ok, sama też daje róznych firm najczęściej bobovita i hipp, tych owocowych zjadamy cały słoiczek, a zupek i obiadków połowę i więcej nie chce

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
MamaSebusia
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 18, 2011, 14:39:13 »

moj 7 miesieczny synek zajada się gerberem, ale tylko owocami Uśmiech zupki gotuje sama:)
Dzieci: Sebuś (21 miesięcy);
adrianna
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 20, 2011, 01:04:58 »

obawiam sie, ze nie masz racji co do "gerbera" zagranicznego. mialam mozliwosc sprawdzenia. za oceanem  utrzymanie odpowiednich standardow jakosciowych stoi pod znakiem ZAPYTANIA. rozmawialam z niektorymi matkami i one kupuja gerbera - bo latwiej dac sloiczek niz zrobic samemu i jedyne co mowia, to maja nadzieje, ze nie jest "Made in China" chociaz z etykieta "Gerbera". Moja kolezanka kupila ostatnio "Gerbera" 5 sloiczkow z owocem - Mango- i czuc bylo zgnilizne. Nie tak dawno okazalo sie, ze w puszkach z mlekiem modyfikowanym byly wyschniete robaki i musieli kilkanascie milinow puszek wycofac. Najlepiej kupowac rodzime, bo wiesz ile jest miesa w miesie. Moze w krajach Europy jest inaczej. Pozdrawiam   Uśmiech
yagne
osesek
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 22, 2011, 23:35:50 »

Moja mala, tez dostaje tylko owoce w sloikach, ale Hippa,  ie Gerbera. Inne rzeczy-tylko z maminej kuchni Uśmiech W ten sposob czuje sie bezpieczniej.
Dzieci: Lena (3 lata); Hania (21 miesięcy);
asik
Gość
Odp: uwaga na słoiczki gerbera i inne
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 22, 2011, 20:28:35 »

Z politowaniem Mój synek nie może jeść żadnych słoiczków, ani z mięsem ani deserków. Próbowałam już każdej firmy ale zawsze jest ten sam efekt wysypka na buzi i w zgięciach ....
 Szok  Nie wiem jak oni to robią ale chyba nie najlepiej, z resztą dla nich to jest kasa. Lepiej sami gotujmy. Ja zawsze przed zimą zaopatrzam się w warzywa swojskie .Jadę na wieś i kupuję , potem wszystko myję, obieram, i mrożę. Wtedy przez całą zimę jemy sobie zdrowe zupki.
agatah82
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 23, 2011, 12:07:56 »

Witam moj pol roczny synek je sloiczki z gerbera i jak narazie wszystko bylo dobrze nie mam zastrzezeni ale ja mu tez daje bobovit i raz hipp i powiem szczerze ze ja nie widzr roznicy ale on chyba tak jesli chodzi o deserki bo z bobovity mu bardziej smakuja.ale i tak mamy problem bo juz miesiac jemy deserki i zupki ale moj synek niechce zabardzo jesc a juz nie wspomne o piciu z butelki herbatki czy wody nie bedzie pil i koniec on tylko piers i tyle jak dziecko nauczyc picia z butelki i zeby sam chetnie jadl a nie zeby go zabawiano zeby tylko choc troche zjadl tych rzezczy jesli ktos ma sprawdzone sposoby prosze napiszcie pozdrawiam

Jedna kolezanka karmila synka cale lato piersia i tylko piersia,do pol roku.Nie chcial ani kropelki wody,ani zadnego soku,mleko matki zupelnie mu wystarczalo i zyje i ma sie bardzo dobrze.
Na twoim miejscu cieszylabym sie ze nie chce butelki i nie ucz go tego na sile.A moze on wcale nie potrzebuje pic,moze jak wyzej twoje mleko zapewnia mu wszystko co niezbedne???
Zapotrzebowania kazdego dziecka sa rozne a ty po prostu musisz obserwowac swojego synka i przede wszystkim nie wmuszac-nic na sile.
Jedzenie tez sprawia klopot,nie chce go bo moze nie jest wcale do konca gotowy na pokarmy stale.
Daj mu wciaz probowac czegos innego niz mleko,jesli zechce tylko dwie lyzeczki,to daj mu tylko tyle,nie to nie,ktoregos dnia bedzie gotowy i zacznie jesc chetniej.
ankazgdyni
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : Lipiec 14, 2011, 15:19:40 »

Witam:) ja podaję mojej Małej gerbera, hipp, bobo vite i baby dreama , i nigdy sie nie sparzylam:) ja rybe wprowadzalam w 6 miesiacu zycia , raz w tygodniu łososia Uśmiech
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.