Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: huśtawka emocjonalna u niemowlaka  (Przeczytany 1382 razy)
k*
Gość
huśtawka emocjonalna u niemowlaka
« : Luty 20, 2011, 20:08:04 »

Witam. Moja 4-ro miesięczna córka ma zmienne nastroje. Od euforii w jednej chwili do rozpaczy w następnej. Zastanawiam się, czy jest to wynik rosnących ząbków (ślini się na potęgę, piąstki rozrywają prawie usteczka, wygina się przy cycku, jak ssie, to sprawia mi ból), czy też jest to oznaka nerwowości dziecka. Dodatkowo chciałam podpytać o "bicie" rączkami w powietrzu- córka macha ręką w powietrzu, mocno uderza w podłoże i zaciska przy tym ustka- zdarzało się to u Was? Czy Wasze dzieci "wkurza" fakt, że grzechotka nie chce wejść do buzi w całości? Czy tylko ja jestem przewrażliwiona i to normalne zachowania związane z poznawaniem świata?
kasia-inez
Gość
Odp: huśtawka emocjonalna u niemowlaka
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2011, 23:23:37 »

Jak tylko przeczytałam twój opis, od razu przed oczami stanął mi mój 4-miesięczny synuś. Mam podobny dylemat z tymi jego humorami. Może faktycznie mamy 'temperamentne' dzieci Mrugnięcie Mój synek często jest też marudny i szybko się nudzi. Myśle, że po części te zmiany nastrojów mogą być efektem pojawiającego się przy ząbkowaniu bólu, ale oby tak im nie zostało... Pozdrawiam i życzę cierpliwości
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 20, 2011, 10:39:52 »

hehe mój synek też się denerwuje, że grzechotka nie da się cała 'zjeść', szybko się nudzi i uwielbia piąstki pchać do buzi.. to chyba taki czas:) a co do nastrojów- Maciuś potrafi dopiąć swego humorami hihihi niby to takie małe a juz wie co robić, żeby jego było na wierzchu! Uśmiech)
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
olusiaa
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 27, 2011, 17:01:24 »

Hi hi a moja mała ma dopiero 2 miesiące a mój mąż już się śmieje że rośnie z niej herszt baba:P Jak by co zawsze wie kiedy sie rozpłakać:)
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.