Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: rotawirusy atakują  (Przeczytany 2653 razy)
marta18
sympatyczka(k) forum
**

rotawirusy atakują
« : Luty 21, 2011, 18:06:22 »

własnie w weekend zaczęła sie walka z biegunką. od czwartku mój Jasio miał gorączkę nawet do 40 st, ale on tak zawsze ma przy byle infekcji więc sie przyzwyczaiłam. poleciałam do pediatry, który powiedział że ma tylko zaczerwienione gardło, zalecił ibum, calcium, lipomal, a w sobotę się zaczęło ..., nie wiem ile razy zrobił kupę, na szczęście nie wymiotował. poleciałam do apteki kupiłam smecte, orsalit i acidolac i zaczęła sie walka o podanie któregokolwiek, smecty udało mi sie podać jakieś 10-20 ml, a orsalitu 0, nie dziwie mu sie bo paskudny. w sobote nic nie jadł i nie chciał pić, na szczęście w niedziele już mniej kup i apetyt lepszy, dziś znowu byłam u pediatry i powiedziała że to rotawirus chociaż sie szczepiliśmy, ale powiedziała że może dzięki temu tak gładko przechodzi i nie wymiotuje i kazała odstawić smecte i tu cytuję " lepiej wysrac wirusa niż żeby siedział w jelitach" Duży uśmiech. miałyście jakieś przejścia z rota i czy to rzeczywiście jest to, dodam że wszyscy w domu zdrowi. wiem że trzeba zrobić testy z kupy ale nie bardzo mam ochote jechać do szpitała ...znowu... Niezdecydowany

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
moniek
nowa(y)

Odp: rotawirusy atakują
« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2011, 13:53:36 »

Znam to z doświadczenia. Kiedy to byłam z dzieckiem u lekarza Pani doktor powiedziała by następnym razem dbac bardziej o higienę rąk malucha. Bawi się różnymi zabawkami, a pozniej ręce wkłada do buzi i choroba gwarantowana. Pani doktor poleciła bym myła często dziecku ręce mydłem i letnią wodą, natomiast podczas spacerów poleciła bym stosowała antybakteryjny żel do rąk dettol, który można stosować beż użycia wody. Rzeczywiście świetna sprawa.
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2011, 17:28:42 »

ale co ma antybakteryjny żel do rąk do rotawirusa, nie bardzo widzę sens. jedno to wirus drugie bakteria, a rączki często myjemy Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2011, 19:10:41 »

Witam.Miałam ostatnio też przymusowe dwie noce w szpitalu z miom synkiem.Zaczęło się od piątej rano bólem brzuszka.I tak co 5,10 minut krzyk że boli go brzuch!!!Pojechalam do szpitala.Lekarze go zbadali i stwierdzilli że nic mu nie jest i napewno z tego rozwinie się biegunka.No to my do domu.A w domu dalej to samo co 15 minut atak bólu brzucha!Poprostu koszmar.Wróciliśmy do szpitala, mój malutki dostał kroplówkę.Na drugi dzien juz nie bolał go brzuszek cały dzień, w usg jamy brzusznej wszystko w porządku, a na wieczór znów!dostał leki przciwbólowe, ja już miałam dość.Lekarze nie wiedzieli co mi powiedziec."jakieś kolki"no i tyle.do  domu wkońcu.A po  dwóch dniach w domu ja, mąż, babcia, szwagierka tzn. wszyscy którzy mieli z nami kontakt mieliśmy wymioty, b iegunkę i bóle brzucha przez dobę i koniec.Co to było?niewiem.Cieszę się tylko, że mamy to za sobą daleko, daleko:)
Dzieci: Stasio (3 lata);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 07, 2011, 21:39:30 »

byłam przed świętami w szpitalu z córką, po tem dołączył do nas syn, a po tem cała rodzina ale to był wirus bez bolesny dla brzucha, biegunka i wymioty. po świętach na drugi dzień trafiłam z synkiem spowrotem do szpitala i miał adeno wirusa skąd? od lekarzy i pielegniarek więc nie wierze w płyny do dezynfekcji rąk, które tak pani wyżej chwali. mi też lekarka powiedziała że wirus musi z dziecka wyjść!!!!!! adeno wirus to lżejsza odmiana rota!
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 10, 2011, 07:28:05 »

Kurcze, teraz my zmagamy się z rotawirusem u Michałka od poniedziałku. Na szczęście nie wymiotuje (zwymiotował tylko trzy razy od poniedziałku), ale brzuszek go boli i często popłakuje z tego powodu.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.