Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: jak odstawić dziecko od piersi  (Przeczytany 17803 razy)
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: jak odstawić dziecko od piersi
« Odpowiedz #30 : PaĹşdziernik 12, 2011, 07:48:54 »

Cześć dziewczyny! Straszliwie dawno w tym wątku nie pisałam, ale i nie było o czym. Dopiero przed wakacjami Dominik nauczył się zasypiać bez pomocy cyca (trzy godziny płaczu i moja nieustępliwość zrobiły swoje, każdy kolejny dzień był lepszy) Z karmieniami nocnymi był gorzej przy próbie odmowy po prostu wył, ustępowałam...Nie udało się siłą, wzięłam się na sposób  Mrugnięcie Aptekarka poleciła mi Gorzki paluszek, posmarowany cycuś stał się "stary i niedobry" po prostu się zepsuł. Mały przez wiele dni próbował czy cycuś się naprawił, ale o dziwo nie płakał, nie był szczęśliwy, ale zaakceptował to. W tej chwili już nawet nie próbuje, tylko jeszcze lubi się do cyca przytulić. Szkoda, że wcześniej na ten pomysł nie wpadłam oszczędziłabym nam wszystkim stresu i płaczu. No ale już od września nie karmię. Pozdrawiam wszystkie mamusie Buziak
Nawet nie wiedziałam, że takie cudo istnieje. Super, że zadziałało Uśmiech Pozdrawiam cieplutko Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #31 : Grudzień 05, 2011, 20:54:38 »

Karmiłam rok bez jednego dnia. Byłam skrajnie wyczerpana mój Fifi w ciągu dnia sporadycznie cycał ale noc to był koszmar co 1,5 godziny. Gdy zdecydowałam się na odstawienie syna od piersi bardziej to przeżyłam niż On. Płakałam i byłam zła . Mały prawie od razu przestawił się na butelkę, pod warunkiem, że ja Go karmiłam.
Dzieci: Filipek (3 lata);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #32 : Grudzień 10, 2011, 00:03:28 »

Ja mojego kacperka ostatecznie odstawilam od cyca w sierpniu,miesiac przed jego 2 urodzinami.Najbardziej sie tego balam,odstawienia ostatniego karmienia z cyca,bo wszystkie poprzednie odstawienia od cyca maly przezywal strasznie,no i usypial przy cycu na noc,a wlasnie wieczorne odstawienie bylo tym ostatnim.ale wcale nie bylo tak zle,lepiej niz poprzednie.zaklejalam sutki plastrem i gdy maly dobieral sie do nich mowilam ze tam jest ala-przez 3 dni byla histeria,kazdego dnia coraz miejsza.potem jak sie pzyzwyczail to zagladal pod stanik i wolal ala i sie przytulal mocno do moich piersi i tak zasypial.wciaz pamieta o mleczku z cycusiow bo czasem zajrzy tam i widze ze by chcial Uśmiech troche nieskladnie pisze ale jestem zmeczona
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
mysza74
www.mysza-naszedzieciaczki.blogspot.com
nowa(y)

« Odpowiedz #33 : Styczeń 21, 2012, 22:25:26 »

ja moich dwócg synków karmilam po 2 lata, starszego nawet trochę dlużej, u mnie pomoglo posmarowanie się musztardą, cycuś byl niedobry i chory, najgorsza byla u obydwu pierwsza nocka, bo nie mogli od razu tak zapomnieć o mleczku, ale potem już bylo lepiej Uśmiech
Dzieci: Weronika (14 lat); Michal (10 lat); Tomek (3 lata); Olek (8 miesięcy);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.