Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Poradźcie mi coś  (Przeczytany 1428 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nika
osesek
*

Poradźcie mi coś
« : Luty 24, 2011, 20:16:43 »

Strasznie mi dzisiaj źle, usłyszałam tyle niemiłych słów od swojego męża, nie wiem już czy jestem w stanie tak po prostu przejść nad tym wszystkim jak gdyby nigdy nic tak jak już wcześniej bywało. to pewnie moja wina,że tak mnie traktuje bo mu na to pozwoliłam, ale ja już sama nie wiem jak to zmienić. boję się czy dam sobie sama radę z dzieckiem, zresztą nie chcę krzywdzić swojego synka chcę żeby miał tatę, czy takie bycie z sobą razem dla dziecka ma jakiś sens, co o tym myślicie? od czasu gdy malutki przyszedł na świat nie możemy się dogadać, śpimy osobno bo mały spał ze mną ale już dawno nie śpi, a mąż nadal woli się wyspać sam, nie wiem czy to da się jakoś wszystko poukładać jeszcze- prawdę powiedziawszy nadal kocham swojego męża ale nie wiem czy to dobrze,że on mnie poniża a ja mu to wszystko zapominam. pomóżcie
ANIAS
osesek
*

Odp: Poradźcie mi coś
« Odpowiedz #1 : Luty 25, 2011, 08:48:59 »

To dziwne, że jak rodzi się taki skarb, to ludzie zamiast być bardziej szczęsliwi
i kochać się mocniej oddalają się od siebie. To niestety często się zdarza, zaczynają się problemy w nocy, jesteśmy zmęczeni, faceci wracają coraz później z pracy( tak jest u mnie). Częściej się kłócimy, ale nie jest jeszcze tak źle.Chcę dać Ci tylko do zrozumienia, że nie jesteś w tym osamotniona. Nie wiem jak zachowuje się Twój mąż, jak Cię poniża, czy da się coś z tym zrobić.Myślę, że jak się ludzie kochają to da się wszystko naprawić.Może spróbuj  z nim porozmawiać na spokojnie, powiedz co czujesz. Wiem, że mężczyźni czasem wszystko bagatelizują, ale może on też chce to zmienić???Może wizyta u terapeuty???Macie dzidziusia, jeśli się kochacie to jest o co walczyć.Trzymaj się, walcz o swoje szczęście i  nie daj się "zaszczuć", bo za niedługo będziesz bała się odezwać.
Dzieci: kubuś (34 miesiące);
M.
Gość
« Odpowiedz #2 : Luty 25, 2011, 20:54:37 »

Witaj kochana.
Muszę Ci powiedzieć, że to chyba już troche tak jest jak się rodzi maluszek....
Może twój mąż jest najnormalniej w świecie zazdrosny o synka?
Moja córka ma już 6 miesięcyi w zasadzie dopiero od niedawna jakos się z męzem zaczęliśmy dogadyać. Wczesniej też nie było za dobrze. Nie mogliśmy się dogadać, o wszystko się sprzeczaliśmy, w ogóle nie było fajnie, Zamiast cieszyć się maluchem to kłociliśmy się. Spaliśmy w jednym łóżku ale plecami do siebie na dwóch jego krańcach,
Polecem Ci cierpliwość, odpuśc na trochę i spróbuj pogadać za kilka dni. Może mąż sam przemyśli i zmieni swoje postępowanie.
Nie wiem jak długo jesteś po porodzie ale hormony długooo buzją
Pozdrawiam
olyv
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 25, 2011, 21:33:49 »

a ja na twoim miejscu stanęłabym okoniem, tupnij nogą ale tak jak nigdy, tak by zrobił wielkie oczy, że tak potrafisz i zapytaj o co mu chodzi. Facet często potrzebuje takich "otrzęsinek"... nawet jak się boisz to mu nie pokazuj tego, pokaż swoje różki Chichot, faceci zwykle nie lubią ciepłych kluch i zanadto uległych kobiet (bynajmniej w moim otoczeniu...)
 Ale od razu zapowiedz, że interesują cię konkrety co mu się nie podoba i spokojnie przeprowadźcie rozmowę jak to załatwić. Ty też mu powiedz czego ci brakuje i czego oczekujesz... inaczej się nie da jak ugadać kompromis i tego się trzymać... wiem z doświadczenia
duinma
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 29, 2011, 13:52:11 »

Pokaż mężowi, że musi Cię szanować! Powiedz że go kochasz ale życzysz sobie takiego traktowania, bo jeśli tak ma być to lepiej żebyście się rozstali. Musisz pokazać że masz charakter. A uwierz mi, bycie z kimś tylko dla dziecka też nie jest dobre. Bo po 20 latach dziecko Cię zostawi a Ty zostaniesz na starość nieszczęśliwa z mężem. To jest bezsensu. Musisz podjąć szybko działania i decyzję, im wcześniej tym lepiej.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.