Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: nadwaga  (Przeczytany 1075 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
karina
nowa(y)

nadwaga
« : Luty 27, 2011, 20:23:11 »

Mam 7 miesieczne dziecko-synka.Od 3 miesiaca jest karmione mlekiem sztucznym marki MILUPA PRE! Od 5 miesiaca wprowadzilam zupke jarzynowa a nastepnie w 6 miesiacu ziemniak z cukinia lub szpinakiem.Synek zjada 4 porcje dziennie tj. rano mleko sztuczne 210ml, w poludnie ziemniak np.ze szpinakiem 250g (w proporcji 125-150g ziemniaka a reszta szpinak) po poludniu je kaszke zbozowa z owocem 210g( przygotowana wedlug przepisu na opakowaniu) a wieczorem znowu mleko sztuczne 210ml.Dodam ze syn przesypia cala noc od 20godz.do 7 rano.Mimo to ma nadwage,wazy 9410g i 70,5cm dlugosci.Jeszcze nie raczkuje, nie lubi lezec na brzuszku. Co mam robic by nie przybieral tak mocno na wadze? Prosze o pomoc!
agstar
uzależniona(y)

Odp: nadwaga
« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2011, 16:00:00 »

A co na to lekarz? Mój Michał był grubszy od Twojego synka, ale był na cycu, więc to różnica.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Miska@
Gość
« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2011, 20:39:49 »

Moje dziecko też ma 7 mies ,70 cm wzrostu i waży tyle co twój synek. Rano to zn o 6.30-7.00 zjada 150ml mleka sztucznego. Ok godz 9 zjada 180 ml kaszki(robię ją na wodzie Humana-jabłkowa-ryżowo kukurydziana. Potem ok godz 13 zjada 180 ml obiadku-rożnie-zależy co ugotuję. Ok godz 16 daję jej pół banana,jabłka,kiwi,gruszka-zależy od tego co mam w domu. O godz 18 zjada deserek 120 ml zazwyczaj sloiczek-czasem robie budyń albo kisiel.
I do czego dążę  Duży uśmiech
Żaden lekarz u którego byłam nie powiedział że moje dziecko ma nadwagę albo że jest otyłe.
Ja zawsze pytam czy ona nie za dużo waży.
Lekarze mi odpowiadają że -MIEŚCI SIĘ W GRANICACH SIATKI CENTYLOWEJ I NIE MA SIĘ PANI CZYM PRZEJMOWAĆ! ZACZNIE RACZKOWAĆ,CHODZIĆ(w przypadku mojego dziecka raczej to będzie pierwsze Mrugnięcie) WTEDY WYRÓWNA SIĘ Z RESZTĄ DZIECI.
Nie przejmuj się tym-tylko się stresujesz-a dziecko wszystko wyczuwa.
Moim zdaniem wszystko jest ok.
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2011, 08:10:52 »

Wg mnie wszystko jest w normie. Nie wiem ile Twój synek ważył po porodzie, bo to jest tak naprawdę bardzo istotne. Mój syn ważył tylko 3 kg i wagę ponad 9kg miał mając niecałe 8 miesięcy i nikt nigdy mi nie powiedział, że jest za gruby. (tym bardziej na mleku modyf.)Teraz jest szczupłym, żywotnym, zwariowanym chłopcem i waży tylko 14 kg Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.