Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Totalne odwapnienie, czy co?  (Przeczytany 2145 razy)
Kasiątko
nowa(y)

Totalne odwapnienie, czy co?
« : Luty 28, 2011, 00:11:15 »

Witam,
To mój pierwszy post tutaj, prosze o wyrozumiałość.
Mam problem, karmię piersią synka (skończone 4 miesiące) i dokarmiam... bo jadek z niego niebylejaki był, walczyłam o laktację, udało się...ale....
od 2 miesięcy uskarżam się na coraz większe i większe bóle wszystkich stawów stawów (od dłoni po kostki nóg..), kręgosłupa (był parę lat temu złamany), nawet drętwieją mi palce, były zawroty głowy, jestem fizycznie strasznie słaba, chyba gorzej niż bezp po porodzie!

Seria badań mówi że zdrowa jestem jak ryba (!?) a ja ledwo powłóczę nogami, wstaję wykończona, klękać  nie mogę nawet, wstanie z kucek wywołuje jęki, noszenie malucha głuche stęki.

Czy ktoś tak miał, co to może być? Czy to może być wynik karmienia piersią? jedynego badania jakiego nie zrobiłam to badanie poziomy wapnia, może to to? Pomóżcie proszę, bo już nie wiem co robić. Stan sie pogłębia od 2 miesięcy, jestem przerażona..
Dzieci: Xawi ;
karlinka
super mama

Odp: Totalne odwapnienie, czy co?
« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2011, 00:31:04 »

Cześć Kasiątko! Karmisz synka dopiero cztery miesiące i na dodatek dokarmiasz, dlatego nie sądzę, aby Twoje kłopoty były spowodowane karmieniem piersią. Oczywiście to badanie na poziom wapnia warto zrobić. Koniecznie zgłoś się też do lekarza i nie daj się zbyć, niech Cię skieruje do jakiegoś specjalisty. A co do karmienia, to jak piszesz wszystko zaczęło się już 2 miesiące temu, karmiłaś wtedy zaledwie dwumiesięczne dziecko, nie sądzę by tak krótkie karmienie mogło stać się przyczyną totalnego odwapnienia, nigdy o czymś takim nie słyszałam, no ale lekarzem nie jestem.
Poszukaj pomocy u specjalisty! Trzymaj się!
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Kasiątko
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2011, 12:48:14 »

Witaj!
dzięki, no własnie nie wiem. Umawiam się na kolejna wizyte do internisty.

Pomyślałam że to ma związek z laktacją, bo zaczęło się jak ją rozbujałam i mój skarb był na samym moim mleku. A ze jadał dużo, bo potrafił wciągać jak miał 2 miechy nawet 220 ml w odstępie 40 min w 2 porcjach to nie wiem..

A laktację rozbujałam w 2 miesiącu, pod koniec, tak że cały 3 i 3 tyg 4 jadał prawie wyłącznie moje mleko. Niestety w połowie 4-go zaczał domagać sie znów tak dużych ilości, że na powrót dokarmaiłam, w koncu coraz więcej, bo moje piersi były głuche na apele maleństwa ze wiecej trzeba, az zaczął sie rzucać przy piersi i strasznie płakać, to co było robić? 15 minut ssania i 40 minut wrzasku to zadna frajda dla obojga, a uspokajanie głodnego działa na chwilę i w koło macieju..
Wszystko bolało, tu jego histeria, nia miałam siły sie upierać, i tez juz w tym czasie sie tak fatalnie fizycznie czułam.
Kiedyś jeden stomatolog kazał mi pić duzo wapnia, bo z badnia rtg widział ze mam słabe kosci... hm... zeby tez mi sie odzywaja.. :-(
Dzieci: Xawi ;
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2011, 13:24:00 »

Nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić to badanie na poziom wapnia, szkoda czasu na gdybanie czy to odwapnienie czy nie, trzeba sprawdzić i już. Być może masz faktycznie kości słabsze niż inni i podczas gdy zdrowej kobiecie tak krótkie karmienie nie jest w stanie zaszkodzić u Ciebie może być inaczej. (pisząc pierwszy post nie pomyślałam, że możesz mieć słabsze kości). Na Twoim miejscu udałabym się jeszcze do ortopedy. Jak już będziesz wiedziała co Ci jest, to napisz. Życzę zdrówka. Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2011, 10:13:49 »

tak jak karlinka uważam że nie ma co odkładać wizyty u lekarza a może nawet u kilku bo np stawy to reumatologa - te objawy co opisujesz mogą być związane z kręgosłupem - co prawda ja nie miałam złamanego ale z racji wysokiego wzrostu miewam różne dolegliwości (np. zawroty) które właśnie są od kręgosłupa a w morfologi jest wszystko ok bo to nie ma ze sobą związku

być może tez dobrym pomysłem jest wizyta u dietetyka by opracował dla Ciebie odpowiednią dietę tak byście oboje mieli dostarczane odpowiednie ilości wartości odżywczych

ale nie ma co gdybać musisz działać czyli iść do lekarza

Dzieci: Ulka (7 lat);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.