soltys
osesek
|
 |
« : Czerwiec 17, 2009, 09:37:39 » |
|
czesc, mam prosbe abyscie podzielili sie przemysleniami i doswiadczeniami dotyczacymi przedszkol. z czym sie spotkaliscie, na co zwracac uwage, co jest istotne a co mniej - chodzi mi zarowno o warunki socjalne jak i o edukacje. Jesli mozecie sie podzielic namiarami na przedszkola warte uwagi - wpisujcie - jesli chcecie przed jakimis ostrzec - rowniez (ale podajcie konkretne powody)
dzienks soltys
|
|
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 17, 2009, 19:46:11 » |
|
Ja szukając przedszkola patrzyłąm na kilka rzeczy: 1. zależało mi na zajęciach adaptacyjnych. ważne było to że przez około 2 tygodnie byłam z dzieckiem na tych zajęciach 2. niewiele dzieci w grupie. 3. dodatkowe zajęcia- u mnie jest angielski, muzyka, komputer, logopeda, jest też na stałę psycholog 4. w naszym przypadku ważne też było to że dziecko może nadal nosić pieluszkę 5. nie ma tzw.leżakowania na siłę, zabaw na siłę, 6. i oczywiście opinia innych rodziców 7. a najważniejszy uśmiech mojego dziecka i tęsknota za przedszkolem 
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|
kaia
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #2 : WrzesieĹ 13, 2009, 10:18:10 » |
|
Jeśli komuś zależy na bardziej kameralnej atmosferze w przedszkolu, mogę polecić angielskojęzyczne przedszkole Little Jumbo (Warszawa). Grupy liczą najwyżej kilkanaście dzieci nad którymi czuwa nauczyciel i dodatkowa osoba do pomocy. Wszystkie zajęcia odbywają się w języku angielskim, do wyboru dużo zajęć dodatkowych jak taniec, muzyka, nauka francuskiego, niemieckiego, gimnastyka korekcyjna etc. Warto wybrać się i zobaczyć czy wejść na stronę. Przedszkole mieści się przy na rogu Kurpińskiego tuż przy Al.Wilanowskiej.
|
|
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #3 : WrzesieĹ 25, 2009, 08:47:58 » |
|
Jeśli komuś zależy na bardziej kameralnej atmosferze w przedszkolu, mogę polecić angielskojęzyczne przedszkole Little Jumbo (Warszawa). Grupy liczą najwyżej kilkanaście dzieci nad którymi czuwa nauczyciel i dodatkowa osoba do pomocy. Wszystkie zajęcia odbywają się w języku angielskim, do wyboru dużo zajęć dodatkowych jak taniec, muzyka, nauka francuskiego, niemieckiego, gimnastyka korekcyjna etc. Warto wybrać się i zobaczyć czy wejść na stronę. Przedszkole mieści się przy na rogu Kurpińskiego tuż przy Al.Wilanowskiej.
Jak dla mnie to troszke za duzo tych zajec dla maluszka.....mam nadzieje ze rodzice rozsadnie do tego podchodza i wybieraja jedno a nie wszystkie  Wielokrotnie spotkalam sie z opinia ze nauka jezyka dla dziecka 3 letniego to bzdura....(co innego gdy dziecko ma rodzicow mieszanych) moja corka ma w przedszkolu raz w tygodniu. zobaczymy co z tego wyniknie 
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|
|
rita
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2010, 11:20:06 » |
|
Przecież to pisze właściciel a nie mama która poleca przedszkole! Grupy wcale nie mają najwyżej kilkunastu dzieci bo nikt tam swoich dzieci nie zostawia, są nieprofesjonalni i rodzice to widzą. Tak więc, zgoda, faktycznie mają kameralne grupy, jeżeli dla kogoś to jest plus, ale to plus wątpliwy. To jest co najwyżej opieka a nie dobre przedszkole. Little Jumbo nie jest dobrym przedszkolem. http://forum.osesek.pl/index.php/topic,297.msg2517/topicseen.html#msg2517
|
|
|
|
|
Ja Mama
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2011, 15:01:26 » |
|
Kameralne przedszkole? Rozumiem, że to takie, gdzie nie ma dwudziestki dzieci i tylko jednej pani  Doświadczyłam na własnej skórze tego jak wspaniale rozwija się dziecko, które nie ginie "w tłumie". Panie, które poznałam są otwarte- pomogły mi oduczyć malca chodzenia w pieluszkach, ssania kciuka i innych fajnych zasad. To była owocna współpraca  Za rok czeka nas pierwsza klasa. Obyśmy znowu trafili w dobre miejsce
|
|
|
|
|
|
jaaaa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 05, 2011, 21:39:51 » |
|
Przedszkole jest świetne. w pewnym momencie odbyła się nagonka na właścicielkę i fora zalane zostały ogromną ilością negatywnych opinii. stało się to przez psychopatyczną pracowice przedszkola, przez którą kilkoro dzieci opusciło placówkę. dołożyła się do tego postawa opiekunów małego Stasia, który był juz wcześniej wyrzucany z innych przedszkoli (dziecko nie do opanowania, z nieprawdopodobnymi problemami emocjonalnymi, nadmierną agresją) Ja nie jestem właścicielką ani przyjaciółką "królika". Placówkę można łatwo zweryfikować.
|
|
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 06, 2011, 10:27:38 » |
|
Przedszkole jest świetne. w pewnym momencie odbyła się nagonka na właścicielkę i fora zalane zostały ogromną ilością negatywnych opinii. stało się to przez psychopatyczną pracowice przedszkola, przez którą kilkoro dzieci opusciło placówkę. dołożyła się do tego postawa opiekunów małego Stasia, który był juz wcześniej wyrzucany z innych przedszkoli (dziecko nie do opanowania, z nieprawdopodobnymi problemami emocjonalnymi, nadmierną agresją) Ja nie jestem właścicielką ani przyjaciółką "królika". Placówkę można łatwo zweryfikować.
Coś mi się wydaje, że pisząc imię dziecka popełniła Pani, delikatnie mówiąc, błąd.....
|
|
|
|
|
Ja Mama
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2011, 14:01:13 » |
|
Rzeczywiście podawanie imienia dziecka było co najmniej nie właściwe. Sama Pani podpisuje się jako "Jaaa"- czyli właściwie anonim, ale o dziecku to już można pisać szczegóły tak..
|
|
|
|
|
|
Little Jumbo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 05, 2011, 13:43:54 » |
|
Little Jumbo jest bardzo przyjaznym przedszkolem, ma piękny ogród, jadalnię, która jest na poziomie szatni i gabinetu Pani dyrektor( a nie tak jak niektórzy złośliwi na forum twierdzą, że w piwnicy). Nasz 2,5 letni synek chodzi do tego przedszkola i jest super, z chęcią tam idzie i nie chce wyjść. Uczy się szybko języka angielskiego, rozumie wszystko, odpowiada po polsku,czasami po angielsku, zna dużo słów. Organizowane są tam różne atrakcje: koncerty,magik,, robienie owocowych pyszności itp
Jedzenie jest bardzo dobre, Panie są bardzo miłe, czujemy się bezpiecznie zostawiając tam swoje dziecko
Ewelina i Krzyś Ktoś bardzo jest złośliwy wypisując różne bzdury na temat tego przedszkola i psuje mu reputację
|
|
|
|
|